Nabavke novih autobusa (4)

Autor MAN19464, Listopad 29, 2022, 09:46:20

petar9897

Imam iformacije da su dosi novi citaro c2 1 komad jos treba doc u podsused  bus123

sniff

Citat: MAN truck bus  u Kolovoz 29, 2024, 11:50:58MAN još uvijek stoji..valjda čeka jesenski VR.

MAN se pomaknuo ! Prije je stajao sa sjeverne strane servise hale, sad stoji s južne.

Kocka 146

Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠

t4

Zakaj sad stalno dolaze zglobni Mercedesi,a solo MAN-ovi? Bilo bi fora da ima i zglobnih MAN-ova više u pogonu. Ovako su stalno na rubu da nestanu.

tonkovicmk1

Bilo bi fora da smo uzeli solo Citare ponovo, ali C2  :D

tramvajac 92

Citat: t4  u Kolovoz 30, 2024, 13:24:19Zakaj sad stalno dolaze zglobni Mercedesi,a solo MAN-ovi? Bilo bi fora da ima i zglobnih MAN-ova više u pogonu. Ovako su stalno na rubu da nestanu.
Najbolji odgovor bi bio... bio je natječaj, izabrane su najjeftinije ponude. A jesu li stvarno najjeftinije, vidjet ćemo (ciljam na trošak održavanja i to).

421

Nije najjeftinija već najpovoljnija.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

sergjack

Nabavka solo MANova i zglobnih Citara je skoro već tradicija, bilo bi super da se za alternativni pogon uzme Lion's City 12E i eCitaro G.

zag

Solaris Hydrogen / Electric / Trolino(trolejbus) ne ulazi u priču? kava  th-down

sergjack

Citat: zag  u Rujan 01, 2024, 00:39:18Solaris Hydrogen / Electric / Trolino(trolejbus) ne ulazi u priču? kava  th-down

Po meni bi bilo najbolje da se uzima nešto od već prisutnih proizvođača (MAN/MB/Iveco) radi lakšeg održavanja.

tramvajac 92

Trolino ne, jer nemamo infru za trolejbuse. Ostalo bi u teoriji moglo proći.

tonkovicmk1

Većina bi MAN/Mercedes, ostalo ne dolazi u obzir.. Trebalo bi i drugima dati šansu ako ih je bilo, možda jedan do dva Solarisa i sl i vidjet kakvi su za popravljat/održavat. Pa ako sve bude oke po mogućnosti uzeti još.

Stilben426

Citat: tonkovicmk1  u Rujan 01, 2024, 17:11:16Većina bi MAN/Mercedes, ostalo ne dolazi u obzir.. Trebalo bi i drugima dati šansu ako ih je bilo, možda jedan do dva Solarisa i sl i vidjet kakvi su za popravljat/održavat. Pa ako sve bude oke po mogućnosti uzeti još.
Kad je u pitanju nabava rabljenih, naravno da ništa dosad neviđeno ne dolazi u obzir jer cilj i je da autobusi što prije izađu i da im se brzo riješe kvarovi. Eksperimentiranje s nepoznatim može kad su baš nove nove nabavke, ali ne 100 odjednom nego prvo 10-20, pa ako valjaju onda još toliko i tako dalje. Jer ako ih se nabavi mnogo odjednom pa se ispostavi da ništa ne valjaju, onda će tako odjednom i otići, kao i Citelisi.

421

Onda prokomentiraj "neviđen" ulazak Iveca od 2009...
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

tramvajac 92

Iskreno, i ja bih volio vidjeti Urbino IV u Zagrebu, iako mislim da je šansa za to prično slaba.