Nabavke novih autobusa (4)

Autor MAN19464, Listopad 29, 2022, 09:46:20

Stilben426

Citat: 421  u Rujan 01, 2024, 19:40:38Onda prokomentiraj "neviđen" ulazak Iveca od 2009...
To je bila nova nova nabava. Jest da je i tada jako falilo autobusa, ali ta se navikavanja nisu toliko osjetila onda koliko bi se osjetila danas. S tim da je navikavanje i onda trajalo. Nakon dvije godine kad su Citari imali oko 250 000 km, Citelisi su imali 45 000 km i manje. Sve piše na prvim stranicama teme o kilometražama.

lovac27

Nekih 5 zglobnih mercedesa kupljenih bez gbr. Prošlo upravo  Selskom odu vjerojatno prema Podsusedu. Dva su imala na displeju liniju 234,a jedan 281.

Majstor

Samo mi sudite pošteno !

C2

tonkovicmk1

Čini mi se kako su rekli da su vrata prema van, kao u Stratosima i Setrama od Samoborčeka.

Majstor

Samo mi sudite pošteno !

421

Full ili kombinacija elektropneumatska ???
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

sergjack

Zar stvarno nitko još nije imao priliku uslikati nove citare? Klizna vrata će super doći na 268 i sličnim linijama, gdje se već dosta vremena gubi uslijed gužvi zbog famoznih 3. vrata.

421

Zašto misliš da će  bus123  bus123  biti disponirani na 268?
Klizna vrata neće biti presudna za gužve, nedostatak vr ispred > DA.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

C2

To onda znači da će biti kao Splitski rabljeni. Mogućnost privole za sva vrata uz mogućnost manualnog otvaranja vrata od strane vozača. Samo nisam siguran hoće li biti u pitanju stara instrument ploča koja se je u početku ugrađivala u Citare C2.

sergjack

Citat: 421  u Rujan 05, 2024, 19:01:10Zašto misliš da će  bus123  bus123  biti disponirani na 268?
Klizna vrata neće biti presudna za gužve, nedostatak vr ispred > DA.

Ne mogu sa 100% sigurnošću reći da će se disponirati specifično na 268, ali bi bilo lijepo kada bi. Činjenica da nisu iz EU fondova to i omogućava. Klizna vrata možda neće biti presudna, ali će sigurno pomoći.

C2

Još jedna zanimljiva činjenica da se tipkala za otvaranje vrata nalaze na svakom krilu s unutarnje i vanjske strane vrata. Za Beč je to dobro s obzirom da je ulaz/izlaz na sva vrata, no kako će to funkcionirati kod nas to ćemo tek vidjeti. Ta konfiguracija podosta podsjeća na tramvaje.

sergjack

Citat: C2  u Rujan 05, 2024, 19:53:41Još jedna zanimljiva činjenica da se tipkala za otvaranje vrata nalaze na svakom krilu s unutarnje i vanjske strane vrata. Za Beč je to dobro s obzirom da je ulaz/izlaz na sva vrata, no kako će to funkcionirati kod nas to ćemo tek vidjeti. Ta konfiguracija podosta podsjeća na tramvaje.

Pa i u Zagrebu je de facto ulaz/izlaz na sva vrata.

lovac27

Koliko zglobnih ide u APD a koliko u APP? Valjda će sad i linija 109 dobiti zamjenu za manove iz 2004.

C2

Citat: sergjack  u Rujan 05, 2024, 20:02:32Pa i u Zagrebu je de facto ulaz/izlaz na sva vrata.

Ja sam naveo kako je po pravilima, iako znam da je u praksi drugačije.

Na Splitskom podforumu su naveli da je vozačima draže voziti Bečke rabljene Citare nego novonabavljene jer navodno imaju manje problema sa zatvaranjem vrata.