Nabavke novih autobusa (4)

Autor MAN19464, Listopad 29, 2022, 09:46:20

MAN truck bus

Naspram najnovijih Citara u Splitu koji imaju trostruki zvučni signal prije otvaranja i zatvaranja vrata bolje su i tačke.  rofl
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

421

Citat: C2  u Rujan 05, 2024, 19:32:20Samo nisam siguran hoće li biti u pitanju stara instrument ploča koja se je u početku ugrađivala u Citare C2.
Da, sa starim klasičnim tipkalima i mjestom za kemijsku olovku s lijeve strane volana.
Vrata se zatvaraju nakon prvog zvučnog signala.
Ono što će razveseliti kolege i mene je tipka za zatvaranje (za otvaranje još ne znam!) sviju vrata kao što je imao IKARUS i pokoji SG poput 597 i 598 s automatskom getribom..
Sad je vidljivo kako bečki prijevoznik ima osnovu pri naručivanju vozila koju minimalno nadopunjuje održavajući tako kontinuitet rasporeda tipkala, mogućnosti otvaranja/zatvaranja vrata za putnike i vozače, rasporeda sjedala i prostora za osobe s invaliditetom u kolicima a ZET nabavlja lagerska vozila koja im nude zastupnici bez nekog kriterija u opremi koja bi trebala biti standardna dakle stihijski, bez sličnosti u dijelu opreme za putnički dio za bus i tram (oblik i namjena tipki najave i otvaranja, taktilna tipka za slijepe i slabovidne osobe.
SOLARIS nije prošao tender zbog kliznih vrata, samo podsjećam.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

MAN truck bus

Imaju tipku za otvaranje svih vrata, a zatvaranje opcionalno automatski putem senzora ili ručno od strane vozača (ako nešto ne prebrikaju za potrebe ZETa). Vrata se zatvaraju za vrijeme zvučnog signala.
"kartu imamo?"

garfield

Ekskluziva na Ljubljanici, rabljeni Citaro još bez garažnog broja, taman se pogodilo da se okretao kad i muzejski tramvaj M-24.

421

Zgodan font i linija na kojoj će voziti na "zamrznutom" displayu.
Izgledne su 206 i 234.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Paško

Citat: MAN truck bus  u Rujan 05, 2024, 21:51:22Naspram najnovijih Citara u Splitu koji imaju trostruki zvučni signal prije otvaranja i zatvaranja vrata bolje su i tačke.  rofl

Od splitskih to ima samo posljednjih 10, ne i ostalih 30.

Inače, rabljeni zagrebački Citari ista su serija kao rabljeni splitski.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

MAN truck bus

Zato i kažem od najnovijih. :)
Ostali imaju ok sistem iako po meni najbolji sistem imaju Citari G Facelift i prvi rabljeni iz Beča.
"kartu imamo?"

BestOne

Kakva je sudbina biodizela nakon dolaska rabljenih zglobnih Mercedesa?

BestOne ~ autobusi.org

Kocka 146

I dalje će služiti gradom kao i dosad, do kad vidjet ćemo.  pivkan
Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠

Mercedes bus

Vidim "novi" Citari nemaju prozore ž russian_roulette

sniff

Citat: 421  u Rujan 05, 2024, 22:29:22Zgodan font i linija na kojoj će voziti na "zamrznutom" displayu.
Izgledne su 206 i 234.

Tu 206 stvarno treba ukinuti, čisto orgijanje privilegija..

sergjack

Citat: sniff  u Rujan 05, 2024, 23:58:27Tu 206 stvarno treba ukinuti, čisto orgijanje privilegija..

Ovako laički mi se čini kao da na relaciji na kojoj vozi stvarno ne treba takt od 15min sa zglobnim busevima, vjerujem da bi 1 VR sa taktom od 20-25 min i solo busom bilo stvarno dovoljno.

Stilben426

Citat: sniff  u Rujan 05, 2024, 23:58:27Tu 206 stvarno treba ukinuti, čisto orgijanje privilegija..
Ne treba ukinuti, nego smanjiti na 1 vozni red s polascima svakih 30 minuta i solo autobus.

Ja čisto sumnjam u 206 i sve linije na kojima već voze novi Citari i City G (206, 212, 218, 220, 221, 269, 281), a više vjerujem u recimo u 215, 268 i 290. 234 je isto ok.

MAN truck bus

Zbog drugačijeg upravljanja vratima za početak će na linije sa više vremena (206, 234, 281), a dok se uhodaju bit će ih svugdje.
"kartu imamo?"

lovac27