Kvarovi autobusa (1)

Autor tamlover, Studeni 27, 2007, 15:10:02

mansg313

Citat: brunok  u Ožujak 05, 2009, 17:51:33
tomek,dali znaš kada ti krampovi idu za osijek????
Oprosti inaće sam uvijek bio za MAN ali O405GN2 uopče nije nikakav kramp nego odličan autobus što če mnogi vozači potvrditi oni kad su puni idu kao i prazni solaši su startniji od citara na semafor da se to nemože uspoređivati manje imaju problema sa 3. i 4. vratima od Citara... ;) osobno mi je jako žao što idu u osijek po meni bi bilo bolje da im daju sve NG 272 i 312 nego ove Mercedese ;)

Ivan

A po čemu je NG 312 toliko lošiji od O 405 GN i zašto bi bilo super riješiti ih se? Pogotovo zato jer je i nemoguće, osim ako za APP nemaju briljantni plan za pola godine poslije isporuke novih opet pasti na redukcije ili prebaciti trećinu zglobnih linija na solo...

Daniel

Po mom je O405Gn2 duplo bolji od Manova NG 272 i 312. O405-ica je udobnija , tiša i po mom mišljenju kvalitetnija.Istina da ne vozim buseve pa ne znam što se tiče vozačevih iskustva. Uvijek kad bi išo na Ljubljanicu i vidio bi O405 na 107 rađe sam išao njime pa pješice neg sa NG 272 na 114 direktno!

P.S. Ovo je moje mišljenje , ne vrijeđanje MAN-a NG 272!!! 

igor 409

Kao što sam već pisao. Kad dođu svi busevi, O 405 GN2 (506-525) treba poslati na generalnu obnovu, po mogućnosti s ugradnjom klime i vozi Miško dok se svi Citari ne rastepu po našim oranicama a onda u potragu za polovnim kockama.
S ovim ne pljujem po Citaru jer nisu busevi krivi zbog uvjeta eksploatacije ali kol'ko se može zaključiti prateći forum O 405 GN2 puno bolje podnosi torturu zg prometnica.

mansg313

Citat: Ivan  u Ožujak 06, 2009, 17:53:08
A po čemu je NG 312 toliko lošiji od O 405 GN i zašto bi bilo super riješiti ih se? Pogotovo zato jer je i nemoguće, osim ako za APP nemaju briljantni plan za pola godine poslije isporuke novih opet pasti na redukcije ili prebaciti trećinu zglobnih linija na solo...
Nije TOLIKO lošiji ali priznaj da je bolji... ;) Danijele NG 272 je krampina i to žešća to je činjenica ali zato nemora biti i NG 312 koji je stvarno solidan ali opet po mome mišljenju GN2 je bolji ali zato kad dođe ljeto nema dana kad barem 3 ili 4 GN2 ne zakuhaju a kod NG 312 to nije tako često bar koliko sam ja primjetio ;)

MAN fan

svi dobro znamo kakav je NG272 i ja se osobno slažem sa Danielom da je O405N /GN bolji  ;)

Tomek

Od ova tri tipa po ZETovoj statistici najviše kvarova ima NG272, pa O405GN2 pa NG312. Tim redoslijedom bi ih i ja složio od lošeg prema boljem. NG312 mi je puno bolji bus od Merđe jer ima i jače motore, i solidniju unutrašnjost( jedino se s MANovom unutrašnjosti može mjeriti serija 501-505, ovi noviji su imali puno lošiju unutrašnjost koja je sada faul rasklimana), a i ugodnije mi se voziti u njemu. Općenito za NG312 mislim da je najbolji zglobni bus koji je ZET dosad imao. Posebno bi izdvojio zadnju seriju 145-154 za koje i sami vozači kažu da su uščuvaniji od NG-a 313.
Što se tiče Citara on bi se za par godina mogao pretvoriti u NG272 jer ni NG-i272 u početku dok su bili novi nisu imali problema s kvarovima, no zbog opterećenosti motora i lošeg održavanja je krenulo, a bogme i ovi Citari su jako slabi te bi moglo biti problema s njima kasnije.

MAN fan

da,imas pravo. Samo da se nađovežem; svaki ponedjeljak kad dođem u garažu servis je prepun NG272/312. Dosta često se tamo zna naći i pokoji NG313 koji uvijek u servisu stoji po par dana. Ja ne kažem da su NG-i 312 i 313 loši autobusi ali mislim da ovo što sam sad rekao dosta govori o njima. Rekao si da će vjerovatno biti i problem sa citarima. Mogu reći da se slažem s tobom, Tomek jer to i ja mislim ali zasad jos neću ništa govoriti o kvarovima novih citara ( bez obzira na to sto radim u garaži ) jer pošto me dosta dugo nije bilo nisam upoznat sa njegovim karakteristikama, snagom motora i ostalim stvarima i bilo bi suvišno da sada nešto blefnem bezveze... ;)

Ivan

Citat: Tomek  u Ožujak 08, 2009, 08:35:31
Od ova tri tipa po ZETovoj statistici najviše kvarova ima NG272, pa O405GN2 pa NG312. Tim redoslijedom bi ih i ja složio od lošeg prema boljem. NG312 mi je puno bolji bus od Merđe jer ima i jače motore, i solidniju unutrašnjost( jedino se s MANovom unutrašnjosti može mjeriti serija 501-505, ovi noviji su imali puno lošiju unutrašnjost koja je sada faul rasklimana), a i ugodnije mi se voziti u njemu. Općenito za NG312 mislim da je najbolji zglobni bus koji je ZET dosad imao. Posebno bi izdvojio zadnju seriju 145-154 za koje i sami vozači kažu da su uščuvaniji od NG-a 313.
Što se tiče Citara on bi se za par godina mogao pretvoriti u NG272 jer ni NG-i272 u početku dok su bili novi nisu imali problema s kvarovima, no zbog opterećenosti motora i lošeg održavanja je krenulo, a bogme i ovi Citari su jako slabi te bi moglo biti problema s njima kasnije.
Slažem se sa svime što je Tomek napiao, a vas nekoliko ostalih biste stvarno mogli malo više obraćati pažnju na detalje ako želite raspravljati o ovome, jer puno toga ovdje napisanoga nema veze s vezom. Samo da se još nadovežem, O 405 GN (u manjoj mjeri i N) za mene ima(ju) dvije mane - vibracije motora na nekoj frekvenciji koja mi često zasmeta (modža nekom drugom ne), i nevjerojatno jako zagrijavanje putničkog prostora iz motora za koje često ne mogu vjerovati da se može događati autobusu kojeg je proizveo Mercedes. Ostalo je prilično dobro i volim se njima voziti, ali MAN NG 312 su autobusi praktički bez mane otkad su im otklonjene "dječje bolesti" rako da ne mogu shvatiti radi čega su sad toliki bauk, i radi čega su uopće počele ove usporedbe jednih i drugih...

Citat: Tomek  u Ožujak 08, 2009, 08:35:31Što se tiče Citara on bi se za par godina mogao pretvoriti u NG272 jer ni NG-i272 u početku dok su bili novi nisu imali problema s kvarovima, no zbog opterećenosti motora i lošeg održavanja je krenulo, a bogme i ovi Citari su jako slabi te bi moglo biti problema s njima kasnije.
Hm, stvarno ne bih to baš tako sročio. Moj je dojam da je Citarima jako porasla snaga kako su malo duže u upotrebi i razradili se, i sada je sasvim zadovoljavajuća što se mene tiče, po svemu na razini sa NG 313 ili starijim Citarima G. Jedino me prošlog tjedna razočarao g.b. 181 koji je radio kao i prvih dana i koji me i tada razočarao (možda ima grešku), a svi ostali u kojima sam se u zadnjih tjedana dana vozio, a to je barem 10 drugih, su vukli odlično. Uostalom, NG 272 ako su ispravni nemaju toliko slabe motore koliko, izgleda, općenito konstrukcijski pogrešne zbog svoje veličine, a to kod Citara ionako nije slučaj.

MAN fan

danas ujutro je gb48 nako par krugova sto je odvozio na 110 povučen u garazu, navodno zbog getribe koja je u banani. koliko sam uspio cuti zvuk motora, on prešalta u 2. ali u višu nema sanse.

mansg313

Citat: MAN fan  u Ožujak 09, 2009, 15:25:59
danas ujutro je gb48 nako par krugova sto je odvozio na 110 povučen u garazu, navodno zbog getribe koja je u banani. koliko sam uspio cuti zvuk motora, on prešalta u 2. ali u višu nema sanse.
165/2 drugi navrat izlaz u 12:30 gb 100 istaknuo bih 2 kvara:1:Ručna kočnica prima nakon 10-tak sekundi što može biti kobno ako stojite u koloni i 2:Getriba užasno nabija prilikom prebacivanja u više brzine >:(

MAN fan

I 100-tka je danas bila u garazi. vrlo vjerovatno zbog tog

zoki.man.fan

gbr. 852 stoji parkiran na kolodvoru u gorici  i nakrenut u lijevu stranu, vjerojatno jastuk

Ivan

Inače, jutros sam vidio kako D-5 šlepa 212, tako da imam dojam da je ovo kraj za njega uz tih 14 novih danas i još nekoliko Citara za par dana...

mansg313

Ajde hvala bogu da smo se riješili te krame doduše 212 je išao malo je bio trom u 1. brzini ali kad je u 2. pa u 3. ide solidno za razliku od ostala 3 koja su bila u prometu :)