Autobusi - razno

Autor t4, Prosinac 11, 2007, 16:01:42

tamlover

Citat: MAN fan  u Ožujak 16, 2009, 16:01:38
to dovoljno govori o tim autobusima

Nemoj reć da buš počel pljuvat po ovim autobusima??
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

Ivan

Danas u garaži 4 NL263 '99 i 3 NL263 '03 ::| (tu ne računam gb32). Mislim da to dovoljno govori o tim autobusima. btw. gb112 je malo slupan i stoji ispred servisnih hala.
::| Ma jesi izvukao logični zaključak, svaka ti čast... Poslije 1000000 / 600000 km praktički bez odmora napokon je došla prilika da može par komada ostati u rezervi i na sređivanju, a ti pljuješ po njima kao da su zadnje smeće. Tvoji postovi su stvarno jedva podnošljivi o čemu god da pišeš.

Ivan

Uostalom, stajalo je i barem 3 komada NG 312, vjerojatno iz istog razloga, teško bi čovjek vjerovao prije par tjedana, ali sada postoji rezerva u APP... Ne znam što da ti kažem ako stvarno ne možeš shvatiti da su dosad autobusi nepravilno održavani i da svaki ispravni bus na cesti nije ispravna strategija nego nešto što se događalo silom prilika...

man750

u normalnom svijetu autobus najmanje jednom tjedno ostaje u garazi odredjeno vrijeme radi servisa, kontrole i sl.
Jer ono sto se uradi tijekom nocne pauze cesto nije dovoljno za normalno odrzavanje pogotovo u tvrtci koja ima mnogo buseva .
Zato normalne tvrtke koje se bave gradskim prijevozom imaju u floti minimalno 120 do 125% autobusa potrebnih za redovni dnevni izlaz, ZET je godinama bio oko 100% , a cesto i ispod. Zato su i bile redukcije.
A neki NL263/'99 su zreli za ozbiljnije radove.
133 u ZAGREBU
22 u DUBROVNIKU
Jedan u MakarskojMAN750 Autobus ispred svog vremena
- S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N -

421

Postoji još jedan termin nazvan "zamor materijala".
I bus treba odmor, a ne ganjanje 16-20 sati dnevno.
Sa nikakvim održavanjem i "teškim nogama".
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

MAN fan

Ok, malo se jesam krivo izrazio i slažem se s vama svima u vezi ovog šta ste rekli te ne pljujem po tim autobusima (jer su i meni dobri), ali svaki ponedjeljak je pola tog servisa popunjeno sa NL263. Usput, u temi "kvarovi autobusa" piše kako oni poslije NG272 i O405N imaju najviše kvarova. Mislim da za to i sami znate ;)

Ivan

Citat: MAN fan  u Ožujak 16, 2009, 20:35:09
Ok, malo se jesam krivo izrazio i slažem se s vama svima u vezi ovog šta ste rekli te ne pljujem po tim autobusima (jer su i meni dobri), ali svaki ponedjeljak je pola tog servisa popunjeno sa NL263. Usput, u temi "kvarovi autobusa" piše kako oni poslije NG272 i O405N imaju najviše kvarova. Mislim da za to i sami znate ;)
Tema "kvarovi autobusa" nije statistički pokazatelj. Ako si mislio na ono što smo pisali o statistici, onda si pogriješio jer tamo je Tomek kao treće naveo NG 312.

Što se tiče NL263, KTI im je obično preko 90%, ako se povremeno i spusti to je od izrabljivanja, a ne nekvalitete, ako ih ima dosta na servisu to je prvo zato jer jesu brojni (samo podsjećam, ne znam je li ti palo na pamet), a onda i zato su prvih godina toliko efikasno vozili da su zapušteni, nije ih bilo nužno dirati pa ih nitko ni nije dirao...  ::| Uz takav tretman (pogotovo kad je Podsused jako propao oko 2005.) drže se i više nego odlično, tako da stvarno ne znam što hoćeš reći.

421

Jedan bitan podatak nije naveden:kilometraža koju su navedeni busevi dosad prešli.
Nije isto ak uz istu km,jedan ima npr 10 kvarova,a drugi 25.I kojih kvarova?
Pitanje je  i gdje su O 305 G na ljestvici?Čudno da ih nema.
KAkvi su kriteriji zapisivanja kvarova,mislim da nisu isti po garažama.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

MAN fan

gb275 je u jako lošem stanju. Bus se cijeli trese od rada motora, a kad se stisne kočnica, stiska se i gas sam od sebe. :'(. Šteta busa koliko je uništen >:(

Ivan

Citat: MAN fan  u Ožujak 17, 2009, 21:57:17
Šteta busa koliko je uništen >:(
Nije sad više ništa šteta. Sad je gotovo...

ikar

gb275 je u jako lošem stanju. Bus se cijeli trese od rada motora, a kad se stisne kočnica, stiska se i gas sam od sebe. :'(. Šteta busa koliko je uništen >:(

Nemože se stiskat gas sam od sebe. To gas propada kada se se uključi freno. Tako je na svim Avtomontažama.

Shole

I ti da imaš praksu u ZET-ovim radionama :P :P :P  Ne mogu vjerovat da si ovakvu glupost napisao.    Taj silni ljubitelj autobusa, (pogotovo Avtomontaža) i vrhunski znalac

BTW, piše se "stišće se gas sam od sebe",  a ne stiska

maky

Shole uz ovakvu izjavu sve ti može bit jasno...
to dovoljno govori o tim autobusima

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

MAN fan

Ne vjerujete mi???. Kad vam kažem, stisne se kočnica, automatski i pedala gasa propada. Kod ostalih Avtomontaža to nije bio slučaj jer sam u svakom zet-ovom sg220 gledao kako vozač stiska pedale i ovo sam danas prvi put vidio. Čak se ni kod (sada rashodovanog) gb293 nije događalo jer sam ga osobno vozio i znam...

tamlover

Kak se sad praviš glup  ;D Naučio si novu riječ - propada, a prvi put si napisao da se S T I S K A. Al kako ti je to u navici već si u drugoj rečenici ponovio tu "riječ". I ne razumijem po čemu si očekivao da bi 293 bio poseban, osim što ga ovdje koristiš samo kako bi opet obznanio da si ga vozio  ???
Ikar ti je lijepo pojasnio kada gas propada a to što ti to nisi primjetio uopće nije važno. Ako izvaljuješ bedastoće i na praksi baš me zanima ko te to tamo uči.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....