Autobusi - razno (4)

Autor Tomek, Rujan 01, 2022, 23:44:32

Kocka 146

519 u prometu na 172. ZG-4438-KG, na 172/7 je.
Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠

tramvajac 92

Citat: Kocka 146  u Veljača 25, 2025, 14:19:34519 u prometu na 172. ZG-4438-KG, na 172/7 je.
Fotka prvog dana.

Citaro218ZG

https://www.jutarnji.hr/vijesti/zagreb/svi-van-zapalit-cemo-se-drama-u-zet-ovom-autobusu-vozac-spasio-putnike-pa-se-odlucio-na-radikalan-potez-15557259?cx_linkref=jl_home_g2_g3

E sad ko je u pravu a ko u krivu? Ne znam! Vaša mišljenja? Samovoljno otić na tehnički to još nisam čuo da je neko napravio, može bit da i je al nisam još za to čuo...Ovo kapanje ulja , šta nije trebao zvat šlepanje u garažu? Ne znam, nisam upućen, eto dajte neka mišljenja s Vaše strane?
"People don't get what they deserve. They just get what they get. There's nothing any of us can do about it."
"It's a basic truth of the human condition that everybody lies. The only variable is about what."
"There are three choices in this life: be good, get good, or give up."

tonkovicmk1

Moje mišljenje je da su i vozač ali i osoba koja je vozaču rekla da nastavi voziti - u krivu. Taj bus je trebalo odmah isključiti iz prometa prvi put kad se saznalo za navedene nedostatke i neispravnosti.. Razumijem vozača zašto je to napravio, radi svoje sigurnosti i sigurnosti putnika, ali ipak se trebao javiti centrali ili nešto slično.

lussin

Od centrale bi vrlo vjerojatno dobio odgovor da šuti i vozi. Ni prvi ni zadnji put

Stilben426

Citat: tonkovicmk1  u Veljača 26, 2025, 18:00:30Taj bus je trebalo odmah isključiti iz prometa prvi put kad se saznalo za navedene nedostatke i neispravnosti...
Bi oni njega vraga isključili, sutra bi već bio vani.

Citaro218ZG

Citat: tonkovicmk1  u Veljača 26, 2025, 18:00:30Moje mišljenje je da su i vozač ali i osoba koja je vozaču rekla da nastavi voziti - u krivu. Taj bus je trebalo odmah isključiti iz prometa prvi put kad se saznalo za navedene nedostatke i neispravnosti.. Razumijem vozača zašto je to napravio, radi svoje sigurnosti i sigurnosti putnika, ali ipak se trebao javiti centrali ili nešto slično.

Hvala, slično tj isto mislimo :)    a ovo isključenje hmmm da, u realnom svijetu to bi išlo tako, ali mi živimo u nerealnom svijetu xD tj obrnuta psihologija vlada ....a dobro je sve završeno, samo ne znam jel će sad taj vozač snositi sankcije? Po meni bi trebao, jer ipak odvuć tuđu pokretninu na svoju inicijativu i napraviti ovakav fini članak za novine po meni je i kažnjivo, to se može tretirati i kao otimanje tuđe stvari , šta ne?  Nisam stručnjak , ali volim razmišljati kad me ne boli glava... :)
"People don't get what they deserve. They just get what they get. There's nothing any of us can do about it."
"It's a basic truth of the human condition that everybody lies. The only variable is about what."

jakov5

Citat: Citaro218ZG  u Veljača 26, 2025, 20:57:24... ipak odvuć tuđu pokretninu na svoju inicijativu i napraviti ovakav fini članak za novine po meni je i kažnjivo, to se može tretirati i kao otimanje tuđe stvari , šta ne?
Tanka je tu linija, ali u svakom slučaju kad se neke stvari ne mogu riješiti interno, kad se neispravna vozila u servisu kvalificiraju ispravnima, jedini način na koji bi sigurno mogao spriječiti da bus opet pošalju van je ovaj koji je napravio.  Je li bolje da netko nastrada, dođe samo do sudara ili da se vozilo isključi do popravka - mislim da će svatko svojim razmišljanjem doći do istog zaključka. Ako ne zbog tuđe onda zbog svoje sigurnosti.
Nije ovo prvi put da takvo vozilo izlazi van.
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

Autobus1

Jel postoji kakav plan da se city 06. Spremi kao muzejski? Ili ikoji drugi kad smo vec kod toga? Ne kuzim kakva kolekcija bi bila jedna kockica. A puno tipova je otislo u zadnjih par godina u zeljezo i nista se ne spominje.
Ovi cityji su barem meni ostavili veliki trag, vidim da nestaju polako, a sa svojim kilometrima i godinama su definitivno dali svoj ogroman doprinos zetu. Njihov zvuk motora i voznja u njima su mi i dan danas najdrazi

tonkovicmk1

Ostao je i gbr 21 zadnji svoje vrste pa ga nisu sačuvali nažalost, sumnjam da će onda ovoga jednog.

Stilben426

Pa stoji u ARZ-u 18 ili 19 godinama parkiran s natpisom 116 ČRNOMEREC. Vidi se s avenije.

tonkovicmk1

Taj gbr 18 je MAN NM152, gbr 21 bio je NM222.
Mislim da taj jednovratni gbr 18 u ARZu ide u CIOS, samo im se neda ga izvlačiti od iza, isto vrijedi za o405 kabrio pored njega.

Kocka 146

454 je u prometu na 210. Na 210/2 je.   hi
Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠

lovac27

Ima i netko poveznicu na Zetko, obrisala mi se? Hvala unaprijed?

Citaro218ZG