ZET-ova Crna kronika (3)

Autor ChRiStIaN, Lipanj 05, 2022, 19:26:37

tonkovicmk1

179 je mogući rashod, negdje je bilo napisano čini mi se..

Kocka 146

Kao i 181 (ne mislim za rashod nego ga i dalje nema u prometu).   hi
Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠

421

@tramvajac 92
Navodno je APP pun Citara za otpis iz APD.
Šajba mora biti nova, a ostala armatura (bokovi, prednja hauba, farovi, žmigavci) mogu biti rabljeni s 53x(?).
Umalo zaboravih, problem bi mogao biti gbr 177!!!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Portos

Neki bus nastradao maloprije između Podsuseda i Jareka, kombi se zabio u njega, bus se zapalio. Nisam vidio javili mi.
EDIT:
Na 164 se zapalile kočnice, taj kombi iza njega bio je ZET servisni.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

Robert

Sudar u ulici Črnomerec kod okretišta. Stradao 413.
Nadam se da nema ozljeđenih

Stilben426

Zapalio se 819 u Šestinama. Nije izgorio, ali otraga s lijeve strane se kompletno rastopio.

zag

Cijeli bus je nastradao, ili  buljo

Stilben426

Bio je na 129. Vjerojatno se dogodila ista stvar kao i s 43, samo se srećom nije dogodila kompletna repriza 43. A možda i hoće jednom ako nastave slati LE tamo.

zag

Neki vozači jednostavno ne paze  kava

Transspotter

Što se dogodilo 43?

Je li ovo popravljivo ili je rashod?
Sve slike su nastale sa mnogo ljubavi prema autobusima, fotografiji i putovanju te je stoga strogo zabranjeno korištenje istih bez prethodnog dogovora s autorom.

tonkovicmk1

43 je u potpunosti izgorio na liniji 129 pa je otišao u rashod, ovoga 819 će vjerojatno popraviti. Zato što kada se Čeh u Dupcu zabio u bok Crosswaya 812 bilo se govorilo da je za rashod, ali su ga ipak popravili, onda možemo biti sigurni da će i ovoga popraviti.

MAN fan 12

Može pojašnjenje na ovaj zaključak?Da vozači ne paze....

Stilben426

Citat: MAN fan 12  u Travanj 08, 2025, 12:37:07Može pojašnjenje na ovaj zaključak?Da vozači ne paze....
Zbog okretišta na Šestinskom dolu. To izgleda kao početak nenapravljene ulice u koju se autobus zapeljava u rikverc i tako čeka polazak. Vozači bi kao trebali paziti da ne zapeljaju do kraja, ali problem je što autobus da ne smeta prometu mora otići u rikverc do kraja. Zašto ne do kraja, zato jer se na kraju nalazi trava, suho granje i lišće. Netko drugi će bolje objasniti kako točno, ali to može uzrokovati požar. Prije osam godina na tada svega par mjeseci starom Crosswayu LE 43 to je prouzročilo požar na istom tom okretištu, vozač je prekasno shvatio i 43 je izgorio do temelja.

Citat: tonkovicmk1  u Travanj 08, 2025, 12:20:02Zato što kada se Čeh u Dupcu zabio u bok Crosswaya 812 bilo se govorilo da je za rashod, ali su ga ipak popravili, onda možemo biti sigurni da će i ovoga popraviti.
Ne možeš tako gledat na to. Sve ovisi kakva su oštećenja. Bilo je situacija kada su vizualno popravljivi autobusi odlazili u rashod zbog razloga koji nisu bili vidljivi na slici.

MAN fan 12

Koliko bus stoji tu na okretištu?....bus se može i ugasiti ako duže stoji....

Citaro218ZG

Citat: Stilben426  u Travanj 08, 2025, 12:54:18Zbog okretišta na Šestinskom dolu. To izgleda kao početak nenapravljene ulice u koju se autobus zapeljava u rikverc i tako čeka polazak. Vozači bi kao trebali paziti da ne zapeljaju do kraja, ali problem je što autobus da ne smeta prometu mora otići u rikverc do kraja. Zašto ne do kraja, zato jer se na kraju nalazi trava, suho granje i lišće. Netko drugi će bolje objasniti kako točno, ali to može uzrokovati požar. Prije osam godina na tada svega par mjeseci starom Crosswayu LE 43 to je prouzročilo požar na istom tom okretištu, vozač je prekasno shvatio i 43 je izgorio do temelja.
 Ne možeš tako gledat na to. Sve ovisi kakva su oštećenja. Bilo je situacija kada su vizualno popravljivi autobusi odlazili u rashod zbog razloga koji nisu bili vidljivi na slici.

Pozdravljen budi, kako misliš da će sad u ovo vrijeme kad je sve vlažno se zapalit trava i autobus istovremeno? Osim ak ne puše gore iza busa, pa bace opušak i onda krene goriti ali vrlo malo vjerojatno...kakve veze ima trava s ovim požarom koji je btw izbio na cesti kao što se vidi a ne u nekoj šikari?  Nema mi neke logike tvoja teza o tome, ali možda je samo to do kvara instalacija koje nemaju veze s okretištem i načinom okretanja , nisam bio gore nikad nit ne znam gdje je to ali po ovome kako si rekao takvih okretišta ima dosta pa nisam još čuo da je zbog napeljavanja busa došlo do požara na istom.... možeš pojasnit malo ak nije preveliki problem?
"People don't get what they deserve. They just get what they get. There's nothing any of us can do about it."

Two possibilities exist: Either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.