Kvarovi autobusa (3)

Autor Tomek, Ožujak 23, 2023, 19:52:09

sniff

590 osposobljen, na 269 je

421

Većinom su problemi s regeneracijom DPFa, jer se ona ne odradi u dva zadana koraka pa motor odlazi u SAFE mod.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Transspotter

189 prehicnuo na Črnomercu. Pokušavaju ga ohladiti ali ne ide baš

tonkovicmk1

Bruh pravo ljeto nije još počelo  rofl

luka1234

189 vozi na 176/4, sad ima polazak ko 177 za Poljanicu.

Transspotter

Osposobili su ga onda. Bila je to dakako zanimljiva scena... Serviser ga je hladio kanticom za vodu i ostavili su golemu lokvu, a okupili su i publiku

Autobus1

321 na 137 zvucao grozno, sad je neki 12c, jel 321 odustao skroz ili je negdje zamijenjen

tonkovicmk1

Nije ni čudo, onaj uspon od Gornjih Padina do Perjavice 92 je strm, jedine koje bi na 137 stavljao su 12C dizel, Crossway i eventualno Feniksa (vidio sam dosta puta jednog).

Autobus1

Citat: tonkovicmk1  u Travanj 10, 2025, 13:21:23Nije ni čudo, onaj uspon od Gornjih Padina do Perjavice 92 je strm, jedine koje bi na 137 stavljao su 12C dizel, Crossway i eventualno Feniksa (vidio sam dosta puta jednog).
Sumnjam da ga je to sad razmrdalo, mozda ga pomoglo dokrajcit, makar inace super vuku uzbrdo, i city 06 i 09, najlakse ipak crosswayi. Dok se oni nisu pojavili godinama su bez problema cityji vozili, jedino su cesto citelisi krepavali, pogotovo ljeti.

tramvajac 92

Samo da ne stavljaju hibride tamo.
Crossway, 12C, City 2020 - 360 ks
City 09, 06 - 310 ks
12C Hybrid - 280 ks

Je da hibrid ide, ali na 118 ide sasvim dobro, a tamo nije problem za 280 ks.

421

Nije stvar u snazi motora već u biraču brzina: novi imaju DNR shemu a stari 123DNR pa možeš prije uspona staviti mjenjač u položaj potreban za uspon bez gubitka okretaja.
Baš su hibridi pogodni za uspone zbog obrtnog momenta i malog gubitka snage.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Autobus1

Citat: 421  u Travanj 10, 2025, 16:10:48Nije stvar u snazi motora već u biraču brzina: novi imaju DNR shemu a stari 123DNR pa možeš prije uspona staviti mjenjač u položaj potreban za uspon bez gubitka okretaja.
Baš su hibridi pogodni za uspone zbog obrtnog momenta i malog gubitka snage.

1 u 10 vozaca je stavljao u 2, kao klinac sam to pomno pratio u i iz skole, i to na nl263 najcesce, ali da, nisam primjetio ni na hibridu da mu nesto fali, dapace, ljeniji se po ravnom npr osjeca. Zato crossway uzbrdo vuce bolje i od nekih auta.

tramvajac 92

Krepao 377, oko 18:50 prošao Zagrebačku prema Podsusedu sa D5. Bio je na 146/3.

zag

Sad je 508 na 146/3, sa 109/8  kava

Portos

512 ostao u kvaru u stajalištu Podsused u smjeru Črnomerca. U 6:45 ga je dizalica već šlepala u garažu.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.