Autobusi - razno (4)

Autor Tomek, Rujan 01, 2022, 23:44:32

0530facelift

562 na 221,stoji na stanici nacionalna sveučilišna knjižnica-smjer travno. I iza njega policijski motor.

Tuna

Citat: 0530facelift  u Svibanj 24, 2025, 14:27:11562 na 221,stoji na stanici nacionalna sveučilišna knjižnica-smjer travno. I iza njega policijski motor.
To sto sam ti ja to poslao ne mora znacit da ti stavljas na forum.
Više na TikToku: @zetzagreb, UN:Bussaistoka

Tuna

Slikano u 14:16 na N.S Knjižnica u smjeru Juga.

garfield

Citat: Portos  u Svibanj 13, 2025, 10:18:55837 ima registraciju od 394 -- ZG-5704-HS, dakle neka renumeracija je u pitanju.
394 je dobio nazad svoj garažni broj.

zag

Ne znam je li itko primjetio, ali unutar 408 i 409 pišu neki čudni gbr-ovi, npr. u 408 piše 856, a u 409 piše 857.

tonkovicmk1

Vjerojatno su počeli s renumeracijom pa su odustali..

Tuna

Nije naj jasnija slika, uglavnom, neki Iveco, gbr 24, nikad prije ga nisam vidio, na 263. Slikano kod stanice Brestovečka. Neko pojašnjenje?

tonkovicmk1

To su novi školski autobusi

Tuna

tramvajac 92

21, 22, 23 su u Podsusedu, 24, 25, 26, 27 u Dubravi. To je Iveco Crossway Line 12m.

Kocka 146

Zanimljivo, tamo ih ponekad i na linije šalju!  perfeto
Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠

Transspotter

Citat: Tuna  u Svibanj 23, 2025, 11:34:05Zašto samo gbr. 225 (Mercedes-benz citaro II 0530G) ima ovaj kao "poklopac" iznad ljevog svjetla (gledano od naprijed) a drugi ne?

Taj poklopac sadrži gumbe za otvaranje prvih vrata. U Njemačkoj na primjer se ne traži negdje oko brisača, već se otvori taj poklopac i stisne gumbić. ZET radi puno toga drugačije pa tako i ovo.
Sve slike su nastale sa mnogo ljubavi prema autobusima, fotografiji i putovanju te je stoga strogo zabranjeno korištenje istih bez prethodnog dogovora s autorom.

tramvajac 92

Svaki prijevoznik radi kako misli da im je najbolje. Recimo MANovima 1xx je gumb iza tanka, prema drugim vratima.

421

@ Tuna,  @ Transspotter, @tramvajac 92
 bus123  bus123  koje spominjete nisu naručeni po specifikacijama naručitelja, već su lagerski  bus123  bus123  spremni za isporuku od strane dobavljača koji zadovoljavaju količine i brzi rok isporuke, pa u nedostatku količine pribjegavaju drugačijom opremom koja je približno slična traženoj konfiguraciji.
Osim toga miješate nove i rabljene  bus123  bus123 , koji mogu imati totalno različite konfiguracije opreme, displaya, softvera.
Tipičan primjer su MB Citaro G C2 naručen od ZETa i rabljeni Wiener Linien > osim vrata (ZET zakretna, WL klizna), paljenje motora (ZET kontakt prekidač, paljenje prekidač; WL kontak prekidač, paljenje Bosch ključ > koji prilikom izlaska iz  bus123 gasiš motor, vadiš ga van jer jedino Bosch ključem  možeš zatvoriti prva vrata izvana umetanjem ključa u bravu umjesto tipke  ), ZET vozačko sjedalo Grammer bez naslona za ruke, WL ISRI s naslonom za ruke), ZET nema prostor za bocu 1,5 lit poput starih Citara,a WL ima frižider za bocu 1,5lit )
Sve tri generacije Crosswaya imaju drugačiju opremu koja nije standardizirana, baš zbog lutanja u nabavi i kontinuiteta u konfiguracije ZETovog voznog parka.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

tramvajac 92

Da te pitam, kad si već počeo pisati o rabljenima. Jesi imao priliku voziti rabljene MANove?