Rashodi, posudba i selidba vozila između pogona (1)

Autor Ivan, Kolovoz 18, 2008, 21:33:51

conecto

Novo iz APD! Ne znam točno za status g.b. 406, ali 407, 408 i 409 definitivno od danas ili sutra u APVG.

Za 520 još nije sigurno da ide u rashod, ali je sigurno da će dosta O405 GN u Osijek.

Sad baš nešto brijem da Dubrava trenutno ima možda najgori vozni park po strukturi u ZET-u. Podsused se riješio Avtomontaža, V.Gorica se nakon Eurobusa i TAZ-ova puni NL-ima i O-405, a u Dubravi još vozi 20-ak O-305 (g.p. 1981.-85.). Možda su ih na svim linijama na kojima voze (107, 215, 217) već mogle zamijenit kockice pa čak i solaši do dolaska novih buseva...
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Ivan

Citat: conecto  u Ožujak 27, 2009, 00:58:35
... a u Dubravi još vozi 20-ak O-305 (g.p. 1981.-85.). Možda su ih na svim linijama na kojima voze (107, 215, 217) već mogle zamijenit kockice pa čak i solaši do dolaska novih buseva...
Pa naravno... Mislim da ih do ovog dana više od 5 nije trebalo biti u upotrebi da je dosad Dubravi poslano još tri Citara i 10-ak MAN-ova i da zasad još ne šalju sad O 405 N... Meni je totalni kretenizam da sad Gorici očito puštaju da se riješi SL 202 i O 405, a Dubrava mora voziti O 305 G, mislim, wtf? ??? >:(

mansg313

Citat: Ivan  u Ožujak 27, 2009, 09:08:30
Citat: conecto  u Ožujak 27, 2009, 00:58:35
... a u Dubravi još vozi 20-ak O-305 (g.p. 1981.-85.). Možda su ih na svim linijama na kojima voze (107, 215, 217) već mogle zamijenit kockice pa čak i solaši do dolaska novih buseva...
Pa naravno... Mislim da ih do ovog dana više od 5 nije trebalo biti u upotrebi da je dosad Dubravi poslano još tri Citara i 10-ak MAN-ova i da zasad još ne šalju sad O 405 N... Meni je totalni kretenizam da sad Gorici očito puštaju da se riješi SL 202 i O 405, a Dubrava mora voziti O 305 G, mislim, wtf? ??? >:(
Dopustite cijenjeni kolega da vam proturiječim ja sam vidio gb 408 na 330 jučer i imao je gb 808 a preostala 2 komada 405 su stvarno u raspadnom stanju pa mislim da i oni kad im istekne rega idu u rashod ;)

conecto

Na popisu aktivnog voznog parka očito treba brisati 853, tj. negdje ga premjestiti pošto je pretvoren u kabrio. Uskoro bi kao takav trebao početi voziti (između ostalih vozit će ga i 421).
Rashod 520 ipak je još upitan.
A GDJE JE POANTA?

Tomek

853 se još uvijek vodi kao 853 i kao takav je već išao na probe po ZGB-u(ima onu knjižicu s gbr853)tako da dok ne počne voziti i ne vidimo gdje će biti garažiran možemo pričekati.

mansg313

Citat: conecto  u Ožujak 27, 2009, 09:17:50
Na popisu aktivnog voznog parka očito treba brisati 853, tj. negdje ga premjestiti pošto je pretvoren u kabrio. Uskoro bi kao takav trebao početi voziti (između ostalih vozit će ga i 421).
Rashod 520 ipak je još upitan.
Upravo tako pa 512 je bio očerupan kao kokoš pred klanje pa su ga sastavljali pa to ako su ga odjavili ne znači da ga neče kroz neko izvjesno vrijeme popravljati :) A 853...mogao bi dobiti recimo gb 1 pa da budu za obilazak gb 1 i gb 2 ???

Ivan

Usput, ne znam zašto su turci tolike svete krave, očito na položajima ima ljudi koji čim je novije i sjajnije moraju zadržati za sebe umjesto da gledaju kome bi što bolje došlo, kao djeca...

Jer ovo što su napravili samo stvara probleme, Gorica niskopodnjake ne zna održavati i dodatna je muka sa time, niti su u gradskoj izvedbi dovoljno udobni za putnike na takvim linijama, a tko zna koliko će sami autobusi propasti zbog svega toga skupa, i mislim da bi bilo i ekonomičnije i bolje za putnike i za autobuse da zasad dok novi ne dođu pošalju turke, barem 9 i 430 i po 4 ostala...

Mislim da Gorica treba dobiti 5 TAZ-ova, 11 Eurobusa, a onda turke i na kraju maksimalno po 5 niskopodnih iz '99 pa njima voziti malo nježnije i "gradskije" linije poput 330, 335, 315, 310, 305, a na linije poput 303 i 311 je zločin poslati gradskog niskopodnjaka i za njih bi morali postojati i osim u iznimnim situacijama voziti neki udobniji autobusi, samo u Gorici je sve toliko kaotično pomiješano da je besmisleno uopće pričati o svemu skupa... ::| ::| ::|

Tomek

Što se tiče NL-a APP daje Gorici samo najgore, jer 114 je svako malo u ARZ-u, a 111 je bio najveća krama od tih 20, još da i 110 pošalju kojem je maknut retarder i 101 koji je u totalnoj komi bilo bi najlogičnije. Inače dio od 20 NL-a 263 će isto najvjerojatnije u jedan Hr. grad ne tako daleko od ZGB-a, ali dok nije sigurno ništa neću pisati.,

Ivan

Citat: Tomek  u Ožujak 27, 2009, 10:14:42
110 pošalju kojem je maknut retarder i 101 koji je u totalnoj komi bilo bi najlogičnije.
110 je bio u raspadu, ali sad su ga sredili, tako da sad radi i retarder i vuče prilično žestoko... A nije ni 101 jako loš... Pišite što hoćete, ali u zadnje vrijeme se održavanje serija 96-99 stvarno osjetno podiglo i u Podsusedu i u Dubravi, barem što se tiče motora koji su u "doba samozapaljenja" prije godinu do tri-četiri bili u neusporedivo većoj banani nego danas.

Tomek

Zetovac je vozio gbr 101 i na Voltinom bus nije išao, tako da ne znam kak onda ide uzbrdo. 110 je možda sređen, ali na podosta njih ne rade kočnice kak spada. Na gb29 se pak od ljeta prošlog piše da kočnice slabo rade no nitko to ne rješava. Sve dok se ne dogodi neko sranje, a onda će opet nastradati vozač jer će nestati servisna knjižica kao što je slučaj sa gbr143.

mansg313

Bio sam jučer na 324 sa 877 bus se sav trese kod kretanja,prilikom prebacivanja u višu brzinu nabija,koči očajno kao da mu retarder ne radi jednom riječju kanta :-\

buSHunter795

410, 411 i ostali O405N2 su još uvijek u APD :D
410 na 209

MAN fan

Ne boj se, 410, 411 i ostala ekipa; svi će u goricu. Pazi kaj ti kažem. Samo je pitanje vremena :)

conecto

Pitanje vremena je, ali dio solo i zglobnih kockica (po desetak) trebao bi ostati u APD i nakon dolaska svih novih buseva.
Ali to nije sve, jer nakon ovogodišnje nabavke i idućih bi godina trebali dolaziti novi busevi (iz direktorovih usta) samo u manjim količinama. Možda u budućim natječajima budu solo Mercedesi a zglobni MAN-ovi? Ili sve Irisbusi?? Ili recesija učini svoje pa ne bude ničega ili se pojavi Volvo iz Novog Sada, King Long...
Tada će možda još O-405 i NL-ova u V.Goricu, jer njihov natječaj mi sad već djeluje nekako jalovo i nije tu u pitanju nekoliko mjeseci do dolaska njihovih buseva (još se ne zna ni proizvođač, a sve je izgleda ušlo u neku slijepu političku ulicu). Ako uopće ikada dođu, ili ćemo za 5 godina gledati kako u VG idu Citari iz APD ili prvi poljski NL-ovi iz APP...?
Ili u VG pobijedi neka druga stranka pa ugledamo na njihovim linijama neke poznate žute autobuse, a nisu ni splitski ni školski...?
U HR se ionako nikad ništa dugoročno ne zna...
A GDJE JE POANTA?

Tomek

Jučer je izrezan 858.. Ekspresno nam je otišao MAN sa TAM-ovim sjedalima

Danas na njegovom mjestu već sparkirani gbr847,848,854 i 857. Bojim se da Gorica ekspresno reže SL202, a kako i ne bi kad im dolaze ovi:

Šok mi je bio vidjeti ex114 sa gbr877, ali eto, prošlo je već 10 godina kako su u Zagrebu...