Bukurešt i Sofija - ožujak 2009

Autor STIB, Ožujak 27, 2009, 20:57:35

STIB

Prije tjedan dana sam bio u Bukureštu i Sofiji (u svakom gradu približno dva dana), pa sam u slobodno vrijeme osim slika tramvaja napravio i ponešto snimaka autobusa (i trolejbusa).

Ovdje su putopisi tramvajske tematike (potrebna je registracija na forum):
Bukurešt:
http://zeljeznice.net/forum/viewtopic.php?t=9273
Sofija:
http://zeljeznice.net/forum/viewtopic.php?t=9288

U Bukureštu sam uočio zapravo samo dva tipa autobusa.
Prema garažnim brojevima (od cca 4200 pa do preko 4900) ima preko 700 komada Citara. Koliko ih mogu razlikovati (prema stražnjim svijetlima) ima i starijih i novijih. Nešto ih se vidi i na ovom filmu:

I još par slika:

Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

STIB

Drugi tip autobusa (IVECO) ima tipično talijanske boje (vjerujem da će ih netko moći i preciznije identificirati);

Malo ispred aerodroma još jedan neidentificirani:

Na slijedećem filmu ima (naravno  ;) ) puno tramvaja, ali povremeno prođe i neki bus:
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

STIB

I na kraju, još par slika trolejbusa - zeleni (stariji) i bijeli (noviji):

Nastavak u Sofiji...
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

STIB

U Sofiji sam autobuse slikao samo usput i bez nekog reda. Prepoznao sam neke stare tipove MANova, zelene zglobne Conecto (skoro isto takvi su u Istanbulu), ali dosta ih nisam uspio prepoznati.
Slike postavljam kronološkim redom nastanka:

Ovaj žuto-bijeli mi je potpuna zagonetka:

S hotelskog prozora:

Pogled na hotel s busom u prvom planu:

I još jedan oldtimer:

Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

STIB

I na kraju još par slika trolejbusa iz Sofije.
Koliko prepoznajem, većina su Ikarusi:

Uživajte (i komentirajte!)
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

Slavuj

ovo u Sofiji sve neki prahistorijski autobusi uglavnom a o trolejbusevima da ne govorimo  :)

svicar

Nebi bas rekao,itekako su  novi,prvih 500 citara su bez klime :-\,ostali su sa klimom,mozda niste zapazili,vozaci imaju zaseban ulaz kao u stara vremena(predja vrata sodvaraju se djelomicno,prvi dio je samo za vozaca