Autobusi - razno (4)

Autor Tomek, Rujan 01, 2022, 23:44:32

Autobus1

Citat: Stilben426  u Lipanj 26, 2025, 18:21:58Pa piše sve, ima popis. Vozni park po registracijama: https://autobusi.org/forum/index.php?topic=3819.0

Vidim ja dobro, ali ne pitam za to, ima i popis voznog parka s detaljima vozila po tipu, tema ispod. Na to se referiram. Tamo postoji kratki tehnicki opis, slikica i  eventualne zanimljivosti nekog gb.

lovac27

Zna li netko na kojoj liniji voze 596 i 598?

STIB

Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

Gabriel Gvozdenović

Transspotter

340 na 203, raspad od busa. Kompletan strop samo što ne padne. Na svaku rupu sve zvekeče. Motor zvuči kao da je prošao ukrajinsku bojišnicu i muči se u brdo. Iznutra ga jede hrđa, pola svjetala ne radi, a ima i ovog.

Održavanje autobusa je u kontinuiranom padu što se tiče kvalitete.
Sve slike su nastale sa mnogo ljubavi prema autobusima, fotografiji i putovanju te je stoga strogo zabranjeno korištenje istih bez prethodnog dogovora s autorom.

tonkovicmk1

Danas ako je netko u mogućnosti mi javiti gdje voze Citari C2 gbr 422-430 da slikam bio bi zahvalan.  hi

sofer29

Malo jaca kisa i odma Iveco  bus123  pocne prokisnjavat kao stari MB...gb 809 propusta kisu na prednjoj sajbi,sljeva se polako sa unutarnje strane

NP-549

Dal mu je mijenjana šajba ?

tonkovicmk1

Ima li nade da se spase 532,533,534,536,538 i 541 preko ljeta sada da se izlaz u rujnu kolko tolko pokrpa, ima li netko saznanja kakvi su kvarovi u pitanju, jel korozija/dijelovi itd?

Što nisu bili nekakav natječaj tražili da neki treći servis pomogne u servisu i održavanju autobusa, zna li se nešto o tome?

tonkovicmk1

791 se vratio nakon otprilike 2 mjeseca, na 206 je danas.  yahoo yahoo

sniff

Autobus1

Naisao sam na sliku od prije 15ak godina br 51, solo man stari, bio u nekom sudaru, kakav je to bio autobus? Izgleda kao zglobni koji su bili iz 90ih, qli cini mi se visokopodan.
Hvala.

tonkovicmk1

To su solo kocke bile, čini mi se da su nosile naziv Eurobus AM 117 G.

*fotka s Facebook stranice Autobusi.org

tramvajac 92

Imao je jednu stepenicu unutra, koju vidiš tek kad su vrata otvorena. MAN EL 202/252/262, ovisi koji je motor bio unutra. Imali smo dosta fotki, ali su ih razni hosting servisi požderali. Tehnički, to bi bilo nešto srednjepodno, 595 mm je bila visina poda. Našao sam prospekt na engleskom.

Oznaka  AM 117 G je Eurobusova, jer je Eurobus radio karoseriju. I Rijeka je imala nešto takvih, nešto Avtomontažinih.

Kocka 146

Vratil se 543. 543 na 215/4.
Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠