Nabavke novih autobusa (4)

Autor MAN19464, Listopad 29, 2022, 09:46:20

0530facelift

Ajde Bogu hvala da je MAN,sumnjam da bi kinez dugo izdržao u ZET-u i na našim cestama.

421

Obrazloži na temelju čega baziraš svoju tvrdnju?
Veći problem ,o kojem nitko ne progovara, je punionica koju radi tvrtka koja nema reference za taj posao.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

tonkovicmk1

Ja sam mislio da smo prešli s toga da se pljuje sve što nije Mercedes i MAN... ah

0314

A sta drugo osim tog valja ?
Od Iveca jedino Cross ok / ostalo boli glava / pogotovo naspram MANa i Mercedesa
Eventualno Solaris moze parirati / ali njih nemamo

0530facelift

Citat: 421  u Rujan 08, 2025, 18:03:52Obrazloži na temelju čega baziraš svoju tvrdnju?
Svoju tvrdnju baziram na tome što općenito kineski proizvodi nisu baš poznati po kvaliteti i dugotrajnosti(upravo suprotno),tako da nemam puno povjerenja(a i naravno da bi se više volio voziti u laviću nego u yutong-u.)
Citat: tonkovicmk1  u Rujan 08, 2025, 18:22:22Ja sam mislio da smo prešli s toga da se pljuje sve što nije Mercedes i MAN... ah
Ne znam zašto si zaključio da je pljuvanje u pitanju,samo kažem(a i šanse su poprilične da je MAN kvalitetniji i pouzdaniji).I nisu više samo MAN i MB u pitanju(bar ne još dugo),Iveco bi se mogao pridružiti velikom duu,Crossway LE se pokazao prilično dobrim autobusom.

Da se nadovežem na kolegu @0314,bilo bi lijepo da dobimo solarisa kojeg,oni bi trebali dosta dobri biti.

theghost101

Citat: 421  u Rujan 08, 2025, 18:03:52Veći problem ,o kojem nitko ne progovara, je punionica koju radi tvrtka koja nema reference za taj posao.

A koja je to? Jer za punionicu jos nije izabran izvodjac.

421

@0530facelift
Imao sam privilegij vozati se u nekim PRC  bus123  bus123 koji btw imaju mnogo osnovnih i vitalnih ugrađenih dijelova poznatih i renomiranih marki, dok im je hardver i dizajn originalni PRC nakon početnog kopiranja i krađe intelektualnog vlasništva, pa mogu reći da si u krivu.
Ti svoju tvrdnju baziraš na paušalnim rekla-kazala pričama totalno drugačijih proizvoda koje nisu i ne moraju biti mjerodavne jer ih nisi isprobao. A i lavić već odavno nije domaći već PL, što se vidi po sve lošijoj kvaliteti završne obrade i lošijoj kontroli prije isporuke kupcu.
@theghost101
Građevinski izvođač ili izvođač punjenja  bus123  bus123 ?
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

conecto

Yutong je prošle godine prodao najviše električnih autobusa u Europi, većinom na Zapadu, posebno u Velikoj Britaniji.
Kinezi malo toga kopiraju kad je u pitanju električni pogon jer tu imaju najviše iskustva. Ima među njima dosta smeća, ali ima i nekoliko priznatih marki kao što su Yutong ili BYD
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

vrba

435 na 120, Tablice ZG 9315 KL

tramvajac 92

Uhvaćen na Dubravici.

Mercedes bus

Citat: vrba  u Rujan 19, 2025, 17:06:14435 na 120, Tablice ZG 9315 KL
Gledam i mislim si joj da Conecto je u rashodu :P

tramvajac 92

0530facelift

Evo i slike

421

0530facelift

Ako netko može objasniti zašto je lavić dobio gbr. 3001??? ???