Rashodi, posudba i selidba vozila između pogona (4)

Autor Kocka 146, Travanj 20, 2024, 18:46:45

Autobus1

Citat: Kocka 146  u Rujan 09, 2025, 17:36:23Rashod.
Provjereno ili?

Do kad im traju rege, do kad se stignu jos vidjet?

0314

Citat: MAN fan 12  u Rujan 09, 2025, 17:04:00Kažeš u APP nema tko držat volan,u Dubravi ima nešto novih vozača,i konstantno dolaze,kako je u Podsusedu ne znam,valjda se i tamo bude popravila situacija s vozačima.

APD broji preko 600 držača, APP oko 500 bliže 490

MAN fan 12

Citat: 0314  u Rujan 09, 2025, 18:28:50APD broji preko 600 držača, APP oko 500 bliže 490
Mislim da i drže manje linija od APD-a....

lovac27

Vraćeni su Iveco danas u APVG iz APP svih 5 komada nakon godinu i 2 mjeseca. Što će im 15 Iveca i 7 Manova u VG? Možda Manove šalju APD?

tonkovicmk1

APD bi trebao Crosswaye iz APVG, da na Laktec/Lužane i Planine Gornje ne šalju gradske Cityje više. A u APP pak treba više niskopodnih Cityja jer ima previše Crosswaya.

Kocka 146

Citat: Autobus1  u Rujan 09, 2025, 18:27:43Provjereno ili?

Do kad im traju rege, do kad se stignu jos vidjet?
Pa ko će još držati autobuse stare 20 godina, a dolaze rabljeni i uskoro novi električni. Ali uvijek postoji šansa.

Sutra ih možeš sigurno vidjeti na nekoj od linija.
Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠

Autobus1

Citat: Kocka 146  u Rujan 09, 2025, 19:30:56Pa ko će još držati autobuse stare 20 godina, a dolaze rabljeni i uskoro novi električni. Ali uvijek postoji šansa.

Sutra ih možeš sigurno vidjeti na nekoj od linija.

Istovremeno mi je jasno, a s druge strane, ti busevi ne duguju zetu nista, stalno se zalimo da fali autobusa jer rabljeni kaskaju a i dolaze i odlaze odmah u servis, novi ne budu bas tako brzo, tako da  rijesit ih se ako mogu jos je glupo, ako padnu tehnicki padnu, jasno, ali zetovo reda radi rashodovanje me ne cudi. Vozio sam se nedavno u 85 i u jednom od preostalih solo citelisa, citelis mu ne moze prismrdit, a iz nekog razloga su ih ostavili, tako da nikad se ne zna. Svakako su neponovljivi i bit ce mi zao kad odu ti cityji.

Ako netko zna do kad su regani neka napisu, mene npr nece bit jos neko vrijeme u zg, volio bi znat dokad budu.

lovac27

Jutros je 419 bio na 164,a malo prije je iz garaže VG krenuo na 310.I jučer je bio. Možda je APVG dobila koju liniju.

kocka151

Stilben426

NP-549

Možda ima tehnički pa je vraćen u matični pogon

0530facelift

Vjerojatno,pošto bi oni trebali ostat do daljnjega u APD-u,jel do istega rega i/ili rashoda.

Tomek

Citat: 0530facelift  u Listopad 29, 2025, 20:04:50Vjerojatno,pošto bi oni trebali ostat do daljnjega u APD-u,jel do istega rega i/ili rashoda.

Otkud ta informacija? I 75-87 i 301-308 (primjerci koji su posuđeni naravno) se vode kao posudbe, ne kao trajno preseljeni. Tako je dok god APD-u fali vozila za izlaz, a vjerojatno (samo vjerojatno jer uz održavanje u APDu se nikad ne zna) budu imali dovoljno za izlaz dolaskom još 10 solo i 11 zglob Citara u Dubravu.

0530facelift

Informacija je odavdje s foruma,i kažem,TREBALI,pošto nisam siguran u pouzdanost te info. A i vidim city-i 06 se vode pod APD u popisu voznog parka. Šteta ako će se vratiti u Podsused,dobro nam služe,ne kvare se baš koliko sam primjetio,puno više koristi nego od citelisa koji imaju milju km manje.

tramvajac 92

Citelisi da su vozili od početka kako treba bi imali puno više kilometara, a dizel MANovi puno manje.

Budu valjda Citari skoro, isporuka se vuče ko gladna godina. Umjesto da smo naručili nove, mi čekamo 2 godine rabljene.