Autobusi - razno (4)

Autor Tomek, Rujan 01, 2022, 23:44:32

tramvajac 92

tramvajac 92

Bolje da se maknemo tu, pa da nastavimo raspravu.

Citat: 0314  u Rujan 23, 2025, 18:31:53Kakvo sredivanje olupina za promet / oni su donatori za 09 Citare / dio proslosti / isto ko i sa plinskim / samo sto prije da odu
Želje su jedno, mogućnosti su drugo. 82 busa su na stanju u garaži Dubrava, za izlaz treba 60, za to treba KTI 0,73. Nabrojao sam 10 upitinih zglobnjaka u garaži. Ispada da bi KTI morao bez upitnih biti 0,83, što ne može biti. Podsused 50/63 - 0,79. Očito je da se ne može održavati takav izlaz.
Citat: Kocka 146  u Rujan 23, 2025, 18:52:56@tramvajac92
Zapravo nekad i dobro dođe dugački na 242 zbog učenika na stanici ,,Građevinska škola".
Je, je. Zato jer je na 221 solo ;)
Citat: 0314  u Rujan 24, 2025, 07:18:46Isto vremeno APP vozaci voze buseve sa iskljucenom stanicnom / pa nema nivelacije / a kroz Blato preko lezecih sa 40kmh / to je ubijanje buseva u punom smislu
Voze i u Dubravi. Pa se poteže ručna da se otvore 3. i 4. vrata na Citaru. Kroz Blato bi se i tenk razvalio na onoj količini ležećih.

Citat: 0314  u Rujan 24, 2025, 07:18:46@jakov05
Korozija nema veze sa pogonom / pa joj pridodaj i neke vece kvarove / jednostavno nema smisla popravak kad se iscekuju rabljeni / bacanje love i resursa u vjetar
Rabljeni debelo kasne, a tu je i problem, to su autobusi sa cca. 500 000 km, koji su već dali pola života i na kojima počinju veći kvarovi. Garancije nema, neki su bili u prometu jedan, dva dana prije nego što su riknuli.

0314

Rucna na Citaru treba i ako pregori osigurac / pa se ostane bez retardera i stanicne / pojedinci pokleknu na nagovor Centra da se tako dovezu
U Podsusedu je to redovno stanje uma / a rezultat je da na tristotkama padnu jastuci i ubijaju ih tako bez nivelacije
Od 06 Citara mozda bi 2 bila za promet uz minimalna ulaganja / ali to je veliko mozda / projasnnih godina ste krizizirali kad bi bus bio sreden i otisao u rashod / a sad to zazivate  ???  ???  ???

421

Citat: zag  u Rujan 23, 2025, 23:15:46Ja sam pristojan, a i fin, ali ne vozim na prirodni plin  rofl
No, šale na stranu. Jednom sam na jednoj liniji vozio(nije bitno koja) i vozač je svaki put kad je kretao stiskao pun gas(dalo se poznati po visokim obrtajima).
I to je dosta za ovaj off-topic ovdje.
Koju si to liniju vozio?
Zadireš u tehniku vožnje uvjetovanu voznim vremenom, stanju prometa, tehničkim karakteristikama  bus123  bus123.
Korištenje kick -down opcije pedale akceleratora prilikom uključivanja u promet sa stajališta, može se okarakterizirati komentarom " dalo se poznati po visokim obrtajima".
I kaj sad?
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

zag

Je li može objašnjenje funkcije kick-down? kava

0530facelift

Getriba prešalta u nižu brzinu,okretaji su viši-veća snaga motora i bolje ubrzanje.

tonkovicmk1

Okretaji viši -> Ubrzanje veće -> Motor bum bum  russian_roulette

sniff

0314

Strucnaci u MANu i MBu napravili kickdown da steti motoru  rofl

tonkovicmk1

Citari facelift po ljeti su tempirane bombe na kotačima kad svako kretanje gas do poda stišću.. 

zag

I onda se po meni pljuje  kava

0314

Opet tehnicko znanje 0 bodova
Busevi po ljeti kuhaju jer su im kileri ocisceni zadnji put prije xy vremena i puni su lisca i blata koje zatvori otvore / nema cirkulacije zraka / toci se voda umjesto antifriza / radi klima i bus je nakrcan / automatski raste temp rashl tekucine
Nekima su jednostavno motori gotovi / tj zreli za preslagivanje / pa dizu temp
Kako austrijski MANovi ne dizu temp po najvecoj vrucini a voze se u kd / motori dobri a kileri cisti
I niti jedan bus nikad se nije zapalio zbog pregrijavanja / iskljucivo zbog kratkih spojeva na elektronici / ako je Iveco u pitanju onda i Webasto [slucaj gb43]
Sad cete mi opet objasnjavat da nisam u pravu  klinac

421

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

0530facelift

Citat: 0314  u Rujan 24, 2025, 17:24:01Strucnaci u MANu i MBu napravili kickdown da steti motoru  rofl

Tako je,da se autobusi što više unište,pa da ih se više kupuje. Marketinški trik. ;D 

NP-549

Zato imate NG363 koji su full očuvani