Autobusi - razno (4)

Autor Tomek, Rujan 01, 2022, 23:44:32

tramvajac 92

Ne znam koliko su autobusa dali, ali ajmo probati izračunati.

Podsused je sigurno dignuo 30 zglobnih za Mirogoj i Krematorij, voze 125 (vjerojatno su dva busa, što su plus 2) te dodatni za Bistru. To je sigurno 50 zglobnih sa onim što ide van inače. Plus solo u Zaprešiću za groblje.

Dubrava.. Miroševac ziher 15 komada, Markovo Polje... vjerojatno isto toliko. Ajde, 30 zglobnih. Plus još druge linije, moglo bit biti kojih 40 zglobnih. Plus 5 komada solo za Srebrnjak.

Možda je i više zglobnih dignuto, nisam išao brojati, nego idem ovako odokativno.

0530facelift

474 stoji sa sva četri na Borongaju,s natpisom "POSEBNI PRIJEVOZ".

0530facelift

Gb. 436,vozač stisnuo gas do daske i mjenjač je prebacio u 1. brzinu na cca 2600-2700 okretaja,pritom se čuo veoma neobičan zvuk,nalik onome kao kad ubaciš u brzinu bez kvačila. Nisam siguran da bi do tih okretaja trebao ići.

421

Trzaj i cukanje prilikom šaltanja nije nepoznat pojam za ZF mjenjače, iako je na 436 kad sam ga vozio, bio bestrzajan prilikom šaltanja. Moguće je potrebno mijenjati ulje jer su to simptomi na koje je getriba osjetljiva.
Na kojoj liniji se zbio događaj, brijeg je jedini teren kad je moguće prebacivanje u 1.brzinu, ali ona je kratka i služi za inicijalno pokretanje s mjesta, ne i dugu vožnju?
Osim ako osoba za volanom nije stavila mjenjač u položaj 1 i maltretirala motor/mjenjač uzbrdo.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

0530facelift

Linija-223
Smjer-Dubrava
Skretanje iz Čulinečke u Koledinečku(?)
Nikakav nagib,mjenjač je bio u D položaju,getriba je sam prešaltala na vrtoglave okretaje(u višu prešaltao tek na cca 2900-3000),brutalno glasan zvuk motora.

Majstor

Koji autobus radi na 3000 okretaja ??
Samo mi sudite pošteno !

0530facelift

Niti jedan,u tome i je problem.

3000 sam otprilike rekao,al' bio je 2850-2950 ziher(barem je tako brtomjer pokazivao).

NP-549

Ako ostaje u prvoj i proklizi i šalta u crvenom (ili uopće ne prešalta) onda je do senzora okretaja u mjenjaču. Zablesavi pa ne može prepoznat okretaje motora.

The Chariot

Citat: 0530facelift  u Studeni 10, 2025, 12:47:24474 stoji sa sva četri na Borongaju,s natpisom "POSEBNI PRIJEVOZ".

Skidam kapu zetovcima koji svakodnevno s velikom pozornošču i profesionalsti obavljaju ovaj težak posao , no ovo je viđeno nekoliko puta taj tjedan,vozač mlađe životne dobi , ujedino moj susjed iz kvarta koji radi probleme svima kao što je već jedan član ovdje naveo te je redovito pod utjecajem alkohola i drugih substanci, meni osobno se privatno pohvalio za ovaj događaj te sam morala ovdje iznjeti ovo saznavši preko dotične osobe za ovaj portal, vozeći upravo taj autobus s tim natpisom taj dan je otišo teturajuči na Tisak te kupio 2 alkoholna pića naočigled nevjerice mnogobrojnih putnika iz tram. lin. 17 ,među kojima sam i ja bila,  unatoč svemu dotični je sakrivši 2 tzv. bombice u džep jakne otišo nazad u vozilo te nastavio u smjeru  Branimirove prema istoku, žalosno da nitko to ne kontrolira! Na primjedbu vozaču tramvaja koji je također to vidio te svjedočio da je vozač vidno alkoholiziran, isti je izjavio kako on tu ne može ništa. Zašto se takvima dopušta obavljanje tako odgovornog posla u alkoholiziranom stanju? Tko uopće provjerava njihovu sposobnost upravljanja vozilom?

NP-549

Kako biš ti kontrolirao vozača koji ujutro normalan dođe u garažu, preuzme bus, putni radni list i sve ostalo i ode na liniju. Dok je na liniji zbog gužve i kašnjenja ne izađe iz busa niti jednom ma terminalu već samo na okretištu malo protegne noge i ovlaži grlo.
Firma tu ne može ništa. Ako sumnjate da neko cuga slobodno zovite muriju i recite da je vozio ko luđak i čudno se ponašao. Za 15 min max će ga zaustavit

0530facelift

Nije stvar da ga ZET kontrolira ujutro,nego je problem što unatoč xy prijava,ništa se ne poduzima.
Ali bitno da se kažnjava vozač koji pusti frajera s biciklom u prazan bus jednu stanicu.

NP-549

Kakvih prijava, od koga i kome ?
I kako znaš da nije zaštita na radu izlazila na teren sa frulicom i da je baš tad bio 0.0 ?

The Chariot

Citat: NP-549  u Studeni 16, 2025, 20:32:43Kako biš ti kontrolirao vozača koji ujutro normalan dođe u garažu, preuzme bus, putni radni list i sve ostalo i ode na liniju. Dok je na liniji zbog gužve i kašnjenja ne izađe iz busa niti jednom ma terminalu već samo na okretištu malo protegne noge i ovlaži grlo.
Firma tu ne može ništa. Ako sumnjate da neko cuga slobodno zovite muriju i recite da je vozio ko luđak i čudno se ponašao. Za 15 min max će ga zaustavit

Ne može ništa? Pa to i je žalosno,jer pojedinci se očito mogu ponašati kako žele. Ne pišem ovo s lošom namjerom no upravo zato što nikog nije briga pojedinci izigravaju " baje" i nitko ništa ne poduzima, iako se sve vidi!
Razumjela bih da se nakon smjene netko želi opustiti, no javno konzumirati alkohol, pritom vozeči autobus a da nitko ništa ne poduzima smatram da je propust svih .
Upravo to, netko može imati tisuće prijava i nitko ne shvaća ozbiljnost , upravo zato sam o tome htjela napisati svoje neugodno iskustvo . Smatram da bi kontrole trebale bit češče te da bi se vozači trebali češče kontrolirati jer rade posao gdje nose živote na leđima , a dotičnog zaposlenika bi trebalo pod hitno poslati na psihoanalizu ,no on i dalje vozi, u ZET uniformi pije alkohol i dobro je poznat jer sam se više puta žalila njegovim kolegama no nitko ništa ne poduzima dok se nešto zlo ne dogodi. Kome se obratiti za takav propust kad nitko ne želi prstom mrdnuti? Kako objasniti čovjeku kojeg nije briga za ničiji život da svjesno ugrožava tuđe živote? Kako on i njemu slični prolaze lječinčke preglede? Nažalost takvi pojedinci bacaju ljagu na poštene zaposlenike koji predano rade svoj posao, ali žalosno je da netko tko kupi kartu i pošteno koristi javni prijevoz mora strepiti za svoj život pored takvih ljudi.

zag

U APPu viđen MAN Lion's Intercity, bez gbra, ZG-7267-KR, moguće gbr 1??

Kocka 146

Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠