Rashodi, posudba i selidba vozila između pogona (1)

Autor Ivan, Kolovoz 18, 2008, 21:33:51

lovac27

kriticar

Citat: štefek  u Travanj 02, 2009, 17:39:17
navodno u subotu  između 8 i 12 sati u pogon autobusa velika gorica preselit će (neznam jel za stalno ili posudba) slijedeći garažni brojevi, (sad će te se iznenadit i ja sam se iznenadio kad mi je špijun danas javio)!
gb. 301  302  303  304  305 i voziti isključivo 330 liniju
a od ponedjeljka liniju 268 vozit će isključivo mercedes citari njih 10 kom.
zvuči nevjerovatno ali blizu je subota pa živi bili pa vidjeli uglavnom vozači koji završe prvi navrat u subotu odlaze u podsused preuzeti 5 autobusa i odvesti u veliku goricu
Nije veliko iznenađenje. Pa najavljen je i u novinama predizborni dolazak pet novih solo autobusa i deset zglobnih na linije za i iz Velike Gorice.
A za citare G na liniji 268 je već neko napisao na forumu.
Iako bi za liniju 330 po meni bili bolji NL313 gbr.75-87
1968 dolazak prvog mana750 na Zagrebačke ulice

1970 i na Dubrovačke

S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N

conecto

Citat: štefek  u Travanj 02, 2009, 17:39:17
navodno u subotu  između 8 i 12 sati u pogon autobusa velika gorica preselit će (neznam jel za stalno ili posudba) slijedeći garažni brojevi, (sad će te se iznenadit i ja sam se iznenadio kad mi je špijun danas javio)!
gb. 301  302  303  304  305 i voziti isključivo 330 liniju
a od ponedjeljka liniju 268 vozit će isključivo mercedes citari njih 10 kom.
zvuči nevjerovatno ali blizu je subota pa živi bili pa vidjeli uglavnom vozači koji završe prvi navrat u subotu odlaze u podsused preuzeti 5 autobusa i odvesti u veliku goricu

Pročitaj članak večernjaka (negdje je link na forumu) u kojem piše o propalom velikogoričkom natječaju za nove autobuse, a Picula obećaje 10 novih zglobnjaka i 5 novih buseva za brzu liniju od svibnja.
No već od ponedjeljka 6. travnja na liniju 268 kreću novi (isključivo novi 542-553) Citari G, a vjerojatno zajedno s njima i ovih tvojih 5 solaša na brzu. Ovo prvo sam već napisao, a za ovo drugo sam pretpostavio.
Prije ova vozila nisu smjela na te linije a sad će upravo njih vozit.
Ukratko, nikad prije busevi nisu bili toliko uključeni u predizbornu kampanju, pa kad su Piculini zapeli stranački kolega Bandić dolazi u pomoć. Odigrati će dvostruku ulogu - kao novi zagrebački ali i velikogorički busevi, a glupi Hrvati će to popušit u pravo (predizborno) vrijeme.
Vrlo prizemni ciljevi na račun zagrebačkog proračuna, a uostalom ti busevi nisu ni kupljeni za novce već će se skupo plaćati idućih 8 godina. A tko zna, kad dođu izbori u BiH možda će vozit i po Mostarili Grudama, ima i tamo SDP-a koji se bori protiv izgradnje Pelješkog mosta svim silama...

A sad se idem zbljuvat...
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Daniel

Mrzim političare!
Moj stari prodaje osiguranja i nedavno je bio u zgradi u kojoj je živi Bandinjo prije kupnje novog cijelog kata (pola njemu pola pesu) i nitko iz te zgrade nije i neće glasat za njega i opisali su ga ko velikog pijanac!

Shole

Jel ima netko od Vas nekakve veze u bilo kakvim medijima?  Pošto tiskani ne dolaze u obzir jer ionako pišu ono što im se dozvoli, bilo bi dobro kad bi do ISKON-a , JAVNO, ..........  ili nekog sličnog portala došla ovakva vijest o podvaljenim novim goričkim busevima koji su došlio čisto radi politike.

Strašno me zanima što će se dogodit u ponedjeljak xx.05.2009. kad budu objevljani rezultati i kad SDP podoji u Gorici.  Drugi dan se vraćaju NL-ovi u Podsused a 268 preuzimaju kockice i pokoji preživjeli O305G.

Ivan1983

Da i kad razjebu 301-305 onda ih budu natrag vratili nama u Podsused ko i obično ;)

brunok

Baš njih boli briga, pošto su autobusi na Leasing mogu se u garažu vratit bez kotača i osovina, takav sam dojam stekao......

mansg313

Citat: brunok  u Travanj 03, 2009, 11:53:50
Baš njih boli briga, pošto su autobusi na Leasing mogu se u garažu vratit bez kotača i osovina, takav sam dojam stekao......
Nisi jedini čim vidiš Citara na 110(Sori MF) i 111 sve ti je jasno...

MAN fan

Meni baš odgovaraju citari na 110 ali nakon dužeg vremena vožnje po botinečkim cestama brzo će se uništit.

lovac27

Stigli MAN NL 313 (A21, Lion's City)2009 u Goricu.

MAN fan

Da i za 2 tjedna ćemo pisat: taj i taj u servisu, pa npr. otišli amortizeri i slično.
A i dobro je Zetovac rekao da kad ih sve sje**, vratit će ih u Podsused ::| ::| >:(

Ivan

A ne znam, ako budu vozili samo dvokratnu 330 ne znam po čemu bi trebali proći gore nego da voze cijeli dan 101 ili 123...

Uostalom, neka ih i malo razvaljuju kad ih ima sasvim dovoljno za dobro održavanje (pogotovo jer ih ne održava ZET), živcira me to štićenje novih autobusa kao da su nešto specijalno, a razvaljivanje svega starijeg od 5 godina kao da sutra ide u rashod... Kao što rekoh, IMHO trebalo bi malo uravnoteženije biti i slanje, i održavanje autobusa da bude kao u malo razvijenijim (mentalno, jer para očito imamo) gradovima, pogotovo jer je sad više-manje sve niskopodno i jednako kvalitetno, ja nemam pojma po čemu bi NG 312 zaslužuje manje pažnje ili po čemu je (osim klime) manje ugodan od novog Citara.

MAN fan

Uvijek je tak kad dođu novi busevi. Prvih godinu dana ih paze i lickaju ko pice a kasnije ono "ko ih j***" >:( >:(

Shole

Uvijek nešto kompliciraju.  U čem je bio problem da nisu mogli poslat 301, 303 i 305 ??
Oće dobit brojeve na 820 ili 830 ili ostaju sa ovima pošto su posuđeni?

Ivan1983

305 je na Svjetskom prvenstvu u Sinkroniziranom klizanju!! ;)