Nabavke novih autobusa (4)

Autor MAN19464, Listopad 29, 2022, 09:46:20

0530facelift

381 sad pred 10 minuta prošao varaždinskom u smjeru pripizdina.

STIB

Upravo se vozim sa 518! na 136.
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

Kocka 146

On je bio mjesecima u Mercedesu.
Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠

tramvajac 92

Dakle, bus je isporučen 02/2025, a vrlo brzo nakon isporuke je završio na servisu. Znači 9 mjeseci.

lovac27

Uskoro još jedan bečki zglobni Mercedes u prometu. Viđen jedan bez broja i na pp tablicama na A11 blizu VG. Nadam se da će u Dubravu, pošto je tamo samo 9 zglobnih.

0530facelift

381- ZG 3402 KL
Ovaj brijem da je ex Doctor Richard,
ima ZF i takve stolice,te onu šipku kod šoferšajbe.

Glavni arhivator

Nada je najgori neprijatelj mladog čovjeka.

vrba

529 je u prometu na 172/2. Taj bi trebao imati ZF mjenjač za razliku od ostalih zglobnih bečkih Citara.

Transspotter

529 sad na 106. Slike uskoro. Po zvuku mislim da stvarno i je ZF mjenjač
Sve slike su nastale sa mnogo ljubavi prema autobusima, fotografiji i putovanju te je stoga strogo zabranjeno korištenje istih bez prethodnog dogovora s autorom.

Glavni arhivator

Svi koji će sad dolazit bit će sa ZFom. Gbr ne idu po redu jer ih se slaže po broju šasije u Podsusedu.

Transspotter

Citat: 0530facelift  u Prosinac 27, 2025, 09:23:47A di su nam 526,7 i 8? I jel bude došlo išta više sa VOITH-om,ZF je za kurac.

Ti stvarno ne staješ sa glupostima na svim mogućim razinama. Otkud i po čemu, s kojim pravom TI konstatiraš da je ZF za patku? Ne znaš ništa o mjenjačima niti znaš nekog složiti i ovako prdneš da je firma koja to već duuugi niz godina radi za patku. Ja sam sasvim slučajno malo bolje upoznat sa tom firmom pa mi je ovo zato još veća besmislica. Njihovi mjenjači se ugrađuju u mnoga vozila i funkcionalnost im je vrlo zadovoljavajuća, što ne trebalo čuditi nikog osim tebe očito. I ZF i VOITH su dobri.

Napravi neku WhatsApp grupu sa svojim jazavcima i tamo pišite takve stvari, poštedi nas na forumu toga. Ajde malo pamet u glavu napokon.
Sve slike su nastale sa mnogo ljubavi prema autobusima, fotografiji i putovanju te je stoga strogo zabranjeno korištenje istih bez prethodnog dogovora s autorom.

tramvajac 92

Mnogima ne paše stalno zujanje i šaltanje koje ima ZF, a pogotovu kad trzne malo jače kod šaltanja, za razliku od VOITH getribe gdje manje šalta i trza. Zanimljivo bi bilo vidjeti jel više troši ZF ili VOITH na istoj liniji.

NP-549

ZF manje troši i motor duže traje jer radi na nižim okretajima.

Problem su popravci. Ne postoji katalog dijelova sa kataloškim brojevima, za sve popravke moraš se obratit ovlaštenom zastupniku (Hidromehanika).

0530facelift

I NG363 manje troši u eco modu. ;D
Doduše kod ZF rad na nižim okretajima ne znači puno kad vozači divljaju s njim(ili barem drže gas 70%),niti duže traje kad krene šaltat na 3000 okretaja...

Glavni arhivator

Svaku raspravu koja krene ok, ti ubiješ svojim glupim komentarima.

ZF je bolji za prigradske linije jer ima 6 brzina, pa je tiši kod konstantne vožnje. Za klasične gradske linije ipak biram VOITH jer manje šalta i uglađenije šalta. VOITH prešalta do 40 i ne šalta konstantno ako se malo jače doda gas ili ako opadne brzina nego zadržava bus u nekoj brzini, dok ZF rado šalta nižu čim se malo doda gasa.