Fotografije iz 2026.

Autor Tuna, Siječanj 02, 2026, 22:37:59

Tuna

Pozdrav svima iz nove 2026.
Želim vam svima puno sreće, zdravlja i uspjeha, i ako se stigne, (a mora), dobrih fotografija. Krećem ja iz večernjeg Dupca.
382 na 231
383 na 262
802 na 271
368 na 224.
Više na TikToku: @zetzagreb, UN:Bussaistoka

Mercedes bus

Sjecam se kad je okretiste Dubrava, Dubec bilo prepuno Citara, Conecta.. danas su to sve preuzeli MAN-ovi i Iveco.. nema se na tim okretistima vise sta slikat jedna te ista pojava svaki dan, kako ide cini mi se da cemo samo njih u skoroj buducnost u voznom parku i imati..

jakov5

Citat: Tuna  u Siječanj 02, 2026, 22:37:59Pozdrav svima iz nove 2026.
Želim vam svima puno sreće, zdravlja i uspjeha, i ako se stigne, (a mora), dobrih fotografija.
Hvala, također! hi

Ja ću nastaviti u galeriji s današnjim fotkama sa zapada grada.
Putovanje krećem iz svog dvorišta, gdje je od jutra zanimljivo!

#817 na 118 prvi nailazi na Golikovoj, između stajališta Tomislavova i Hanamanova:

Idući nailazi #824 kod raskrižja Selske i Zagorske te se mimoilazi sa #233:

Idem na liniju 109, na kojoj je danas vozila stara garda, provjerena ekipa 8)
#176 na 109 nailazi prvi u smjeru Črnomerca, a #190 u smjeru Dugava - oba na stajalištu Baštijanova:

Na Selskoj, ispod Zagrebačke avenije, nailazi #157. U drugom smjeru na stajalištu Kazalište Trešnja nailazi #195:

U smjeru Črnomerca nailaze #161 kod stajališta Blaža Trogiranina, te #156 na stajalištu Knežija;

Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

jakov5

Nastavljamo dalje - s druge strane ulice nailazi #176 na 109, prema stajalištu Knežija;

Lagano se vraćam prema Črnomercu, pa mi na stajalištu baruna Filipovića opet nailazi #156;

Na stajalište Tekstilno-tehnološki fakultet nailazi #184 na 134;

Na raskrižju Prilaza Baruna Filipovića i Zagrebačke ceste nailazi #166;

Ukrcavam se u #421 na 121, te na Vrapčanskoj aleji izlazim;

Čekam #107 i 108#. Prvi nailazi #108 na 130, (zatekao me na krivoj nozi ;D )te ga lovim na skretanju u samu Vrapčansku aleju;

Okrenem se iza sebe, i uočim - #109 na 176! :o  Pala je i prva fotkica pivkan ;

#107 na 137 lovim spreman - prva slika je sa Vrapčanskom knjižnicom u pozadini;

Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

jakov5

Jedna krupnija fotka #107 na 137;

Iduće kadrove selim na i oko stajališta Dubravica.
#428 na 177 ide prema Črnomercu:

U smjeru Bistre vozi #502 na 176;

U smjeru Črnomerca nailazi #106 na 131, a u smjeru Prečkog #427 na 120;

Ukrcavam se u #105 na 131 u smjeru Bizeka - jedan širi kadar;

U Podsusedu dočekujem #109 na 176 8-8 , a još jednu bolju fotku radim na stajalištu GORNJA BISTRA-Kod Cohe :D.
Fotke unutrašnjosti #109 priložit ću u odgovarajućoj temi :).

jakov5

Vraćam se na Črnomerec, na kojem prvo lovim #189 na 109 u dolasku:

Ubrzo za njim nailazi i jedini hibrid kojeg sam ulovio danas - #493 na 128;

Vraćam se na #118, na kojem je u međuvremenu provozao i #424. Prvi (manje uspješniji) ulov je kod stajališta Vodovodna, a drugi uspješniji na  stajalištu Desinićka. Prvi put se srećem s ispisom linije na rabljenom MB s atronom i moram reći da mi se font sviđa! hi  thumbs

Od Desinićke pješačim do trase linije 134, gdje sam uočio #434. Pala je fotka na stajalištu Zagrebačka u odlasku, uz osobno vozilo koje je zasmetalo;

Ukrcavam se u #113 na 114, i dolazim do Remize gdje slikam #113 i #430 u istom kadru, ispada istovremeno fora i čudan kadar;

#113 lovim na još tri mjesta, od kojeg dva prilažem u ovoj poruci - na stajalištu Paljetkova i terminalu Prečko;

jakov5

Za kraj sam vam pripremio noćne kadrove.

#113 na 114, na stajalištu Rudeška;

#424 na 118, koji stiže u Voltino;

#428 na 130, na okretištu u Borčecu, te na stajalištu Rušiščak :).

Na kraju bih se zahvalio svima koji su se našli pod mojim objektivom. Bilo je jako lijepo vidjeti ljude koje nisam dugo vidio. pivkan hi  big_boss  bus123
Nedostaje mi klinac u meni koji je češće slikao i vozikao se po cijele dane. ;D  ;D  ;D

jakov5

Citat: Mercedes bus  u Siječanj 02, 2026, 23:57:22Sjecam se kad je okretiste Dubrava, Dubec bilo prepuno Citara, Conecta.. danas su to sve preuzeli MAN-ovi i Iveco.. nema se na tim okretistima vise sta slikat jedna te ista pojava svaki dan, kako ide cini mi se da cemo samo njih u skoroj buducnost u voznom parku i imati..

Čudno razmišljanje. Upravo su sad u Dubravi Lionsi 2006. godište, ostalo ih je svega par komada - a gotovo nitko od vas tko gravitira na istočnom dijelu grada ih ne slika.

Najviše se potrudio veki (PS. bravo veki za top kadrove u temi!) koji živi na zapadu grada.

Ista stvar vrijedi i za citare #53x koji su "pali bez ispaljenog metka kadra"

BTW. Ja baš mislim da nam sad nikad nije bio raznolikiji vozni park, sa raznim rabljenima koji i unutar modela imaju razlike, ovisno otkud su došli ;).
Sad bi trebalo što više loviti biodizele, citare iz 2009 i naravno Lions Citye 06/09 jer će početi polako ispadati iz prometa. hi

Kocka 146

A plinaše?  ;D

568, 594, 522  :)
Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠

tramvajac 92

Jel terminal Sesvete dovoljno istočno?  ;D

Tuna

Pozdrav danas sa cjeloga grada!
576 na 136
183 na 125
106 na 131
237 na 128
Strujić 3001 na 113 bus123
Interijer 3001
356 na 279.

Banky10363

Bečki ljepotan #436 na 274

Paško

@Tuna prebaci kameru u vodoravni mod...
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Tuna

Koliko puta mi je to rečeno, al eto ja idalje glup. Budem, hvala!

zag

A zašto, ako su dobre slike. Bolje da je okomita, a da se ne vidi pod, nego da je vodoravna i da je 90% slike asfalt. kava