Rashodovanje autobusa

Autor maky, Studeni 21, 2007, 08:59:00

Paško

Danas su dva Proxysa, #234 i #235, odvezena put Šibenika. Tako su rashodovani i posljednji autobusi koji su po principu "staro za novo" bili iskorišteni za dolazak novih autobusa. Inače, oni su se u zadnje vrijeme koristili za školski prijevoz – Zagorski put, prizor sa Street Viewa, listopad 2022.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

markost

Danas umisto jednog od njih vozija #263.

Paško

Ne razumijem (niti pratim to dovoljno), koga je vozio? Još uvijek su školski praznici.

markost

A nemam pojma, ali ga vozi uvik isti vozač i uvik prođe prazan priko Solina.

Paško

Cijela 2023. prošla bi bez rashoda da 1) na samom početku siječnja nisu rashodovani Proxysi i 2) da se nije dogodila sretna nesreća gar. br. 278, koji u raščerupanom stanju vidite parkiranog iza kancelarija. Bacio sam oko na povijesne podatke: koliko god oni konkretni sežu, a moji sežu do 1987., ne postoji godina u kojoj nijedno vozilo nije rashodovano, što je sasvim očekivano. Budući da su se autobusi prije 1980-ih još masovnije nabavljali i rashodovali, takvu godinu sigurno ne bismo našli ni da idemo unatrag sve do, recimo, 1955. Možda se među samim prvim godinama Prometa našla jedna u kojoj niti jedno vozilo nije rashodovano, ali za to tek nemam podataka, ali opet je malo vjerojatno.

netko

Jel ovo žuti (iz Trogira) još u funkciji ili i on tamo čeka odlazak.
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

Josip-Split

284 jucer ispilan rucno na kriške i odnesen ;D

Paško

Citat: Paško  u Prosinac 24, 2023, 23:37:03Cijela 2023. prošla bi bez rashoda da 1) na samom početku siječnja nisu rashodovani Proxysi i 2) da se nije dogodila sretna nesreća gar. br. 278, koji u raščerupanom stanju vidite parkiranog iza kancelarija. Bacio sam oko na povijesne podatke: koliko god oni konkretni sežu, a moji sežu do 1987., ne postoji godina u kojoj nijedno vozilo nije rashodovano, što je sasvim očekivano. Budući da su se autobusi prije 1980-ih još masovnije nabavljali i rashodovali, takvu godinu sigurno ne bismo našli ni da idemo unatrag sve do, recimo, 1955. Možda se među samim prvim godinama Prometa našla jedna u kojoj niti jedno vozilo nije rashodovano, ali za to tek nemam podataka, ali opet je malo vjerojatno.

Vrijedi "oživjeti" ovu temu da konstatiramo da je 2025. konačno bila ta godina. Nijedan rashodovan autobus! :o  klinac