Rashodi, posudba i selidba vozila između pogona (4)

Autor Kocka 146, Travanj 20, 2024, 18:46:45

STIB

Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

Glavni arhivator

Nada je najgori neprijatelj mladog čovjeka.

lovac27

Neka ih, tako u Gorici samo stoje. Čemu u VG 20 autobusa, kad ih vozi samo 13 i to ne cijeli dan. Trebali bi i koji Iveco prebaciti u APD ili neke linije prebaciti da vozi APVG.

Glavni arhivator

166 i 229 su idealni kandidati za APVG. Ni 241 nije na odmet.

lovac27

I 242 i noćna 268 i neka u dogovoru s Gradom VG pojačanju liniju 330,jer 4 vozna reda nemaju smisla. Ako je APVG moga voziti vikendom 607,može i liniju 242. Bilo je rečeno da će biti brojanje putnika na 268,290 i 330.Jel to provedeno i koji su planovi isto jel će zglobni MANovi krenuti na 268 ili 290,9 godina im je krenulo pa mogu van Zg.

sniff

Ovo je poraz, 70tak solo treba APDu za izlaz radnim danom, imaju 140 solaša u voznom parku, a dobivaju 2 rezervna iz Gorice.

Glavni arhivator

Noćnu 268 koriste radnici APD-a kao službeni bus, pa nju vrlo vjerojatno ni nebi prebacivali (iako je nekad bila pod APVG). Provedeno je brojanje putnika, a kad će rezultati to zanima i nas ostale.

zag

Stilben426

Citat: sniff  u Siječanj 20, 2026, 00:17:47Ovo je poraz, 70tak solo treba APDu za izlaz radnim danom, imaju 140 solaša u voznom parku, a dobivaju 2 rezervna iz Gorice.
Ja bih prije rekao da je pobjeda jer ih je donedavno 14 bilo posuđeno u Dubravi. Sada su samo dva, odnosno tri ako je 81 još uvijek tamo. 79 je vraćen u Podsused prošli tjedan.

TomaZET

Gar. Br. 295 se zapalio na liniji 148 na polasku u 13:30 i to zadnji u prvoj smjeni prije kraja službe, a #283 je bio stračara teška, bio je nagnut na neku lijevu stranu, cijela istrument tabla je bila klimava, sic ko stolica...

tonkovicmk1

biodizel156

neki dan sreo vozača iz appa vozio 156, rekao mi je da se šuška nešto da će app prebaciti gbr501-525 u dubravu zbog nedostatka buseva? I istovremeno zet javlja da svi busevi stariji od 20 godina idu u rashod, znači svi biodizelu, city06,školarci i polako i Cityji 09. može netko tko zna više reći šta je točno a šta nije perfeto

tonkovicmk1

Do kraja ove godine navodno odlaze svi NG313 i Citelisi. Ovo znam.

jakov5

Ja znam da dok ne dođu neki novi zglobni autobusi koji bi zamjenili biodizele oni ne idu nigdje. 8)

501-530 su zamjenili zglobne plinaše u APP, a u APD 590-59x zglobne citare I. generacije (i nadomještavaju dio facelift citara koji je van stroja).

Ajmo reći da je Podsused na nekom minimumu trenutno sa zglobnjacima (ima ih naknap jer na 115 vozi jedan solo, a na 121 su još uvijek svi solaši), a Dubrava je ispod minimuma. Na Kvatriću je postalo teško naći zglobni autobus.

Trebalo bi doći bar 20 zglobnih autobusa za "normalno" odvijanje javnog prijevoza, odnosno 30 ako bi zamjenili biodizele.
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru