Bruxelles, Belgija

Autor actros, Listopad 28, 2013, 23:01:07

tramvajac 92

Jedna jedina vožnjica. Inače se svi voze dosta brzo, za razliku od Zagreba, ali staju na svakom pješačkom, ako i daš naznaku da bi prešao.
Po zvuku bi rekao da je unutra ZF mjenjač. Dosta je udoban, zahvaljujući debelim sjedalima, ali je neobičan osječaj sjediti po sredini busa i čuti motor.

Nisam se baš s njima vozio, samo sam ih vidio da ih ima De Lijn, a oni nemaju opciju kupovine karte preko kartice, u busu, nego bi trebalo kupiti negdje vani. Kad sam ja tamo bio, još nisu vozači prodavali karte, zbog virusa.

tramvajac 92

Vratio sam se.  ;D za početak, nešto što nismo imali - Bolloré Bluebus 12 (IT2). Full elektični, do 109 ljudi prima.
Dimenzije: 12 068 x 2 915x 3 291 mm. Što je includo? Prijevoz za beskućnike, kojih je oko južnog kolodvora (Midi/Zuid) puno. Osim toga, voze na liniji 13. Bude još fotki, ova je samo za uvod.

tramvajac 92

Manje više, nema puno prinova. Zglobni su C2G ili Citaro Facelift, sa Urbanwayima Hibrid i Solarisima na njihovim linijama.

No, došli su eCitari G pa su valjda neki Facelifti postali pričuva ili rashod.

tramvajac 92

Belgijanci se obično izruguju sa svojim glavnim gradom... doduše, oni se izruguju sa svim i svačim... no, jedan dio grada preporučavaju izbjegavati. Područje oko sjevernog (Noord/Nord) kolodvora je taj dio. Posebno onaj dio koji gleda na Rue d'Aerschot/Aarschotstraat, jer je to područje poznato po prostituciji i raznim sumnjivim likovima.
No, Sjevarni kolodvor je i kraj poslovne zone Quartier Nord/Noordwijk (Sjeverni kvart), koji južno od Boulevard du Jardin botanique/Kruidtuinlaan prelazi u središte grada i trgovačku zonu. Za nas je bitnije da je i bitan autobusni terminal, više za De Lijn nego STIB/MVIB ;)

tramvajac 92

Još malo iz Brisela. Primjetiti kako je 9357 na precrtan broj linije. To znači da linija ne ide do kraja, nego da krati ranije negdje. Puna ruta je DE BROUCKERE <> HOF TEN BERG, a ima skraćenja sa svake strane do stajališta Dailly odnosno Madou. Vjerojatno jer su takve potrebe putnika.

Inače, svi busevi naprijed imaju tri broja jedan iznad drugoga, na displayu. (vidi 9403, on ima 9-4-3). Pretpostavljam da je to neki broj voznog reda po kojem se nađu. Nekako prikladno da je tu linija 63, jer ona vodi do centralnog groblja i bit će pojačan 1.11.

MAN truck bus

Par kadrova iz Bruxellesa, nastali u listopadu 2025.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"