Križevci JGP

Autor sniff, Listopad 01, 2025, 11:42:58

sniff

KRIŽEVAČKI PODUZETNIČKI CENTAR d.o.o.
Ulica Franje Tuđmana 20, Križevci
OIB:26534484950
Tel: 048 617 680

Sa stranice gradske firme,

"Grad Križevci su ove godine po prvi puta uveli uslugu besplatnog javnog gradskog prijevoza, a koji je dio održive urbane mobilnosti koju Grad Križevci provodi s ciljem da se rastereti promet automobilima u centru grada, poveća sigurnost naših građana, prvenstveno djece te smanji zagađenje zraka.

Za uslugu javnog gradskog prijevoza koriste se tri električna mini autobusa. Autobusi imaju 10 sjedećih i 10 stajaćih mjesta, kao i mjesto za osobe s invaliditetom, a vrijednost tri električna mini autobusa iznosi 1.025.250,00 eura, te će se njihova nabava financirati sredstvima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. "

Tri Karsan e-Jesta (KŽ-001,002,003-EB) provozala su pred 15tak dana na dvije linije. Kraj željezničkog kolodovra je parking i punionica, a po gradu su uređena i iscrtana stajališta s nadstrešnicama i voznim redovima.

Treća i četvrta fotka s krizevci.hr

Transspotter

Očekivao sam da će biti već nekih slika, ali evo onda moje prve. 003 je vozio na 1 i upravo ide za Groblje.

Domet na papiru im jer 300km, u praksi oko 200. Kaže mi vozač da je nategnuto jer ne izdrže cijeli dan pa ih moraju mijenjati i puniti kad stignu.

https://busphoto.eu/vehicle/1227093/?justadded=1
Izradio sam i odgovarajući profil koga zanima
Sve slike su nastale sa mnogo ljubavi prema autobusima, fotografiji i putovanju te je stoga strogo zabranjeno korištenje istih bez prethodnog dogovora s autorom.

Transspotter

Mali Karsan 001 slikan 7.12. izvana i jučer iznutra.
Odgovarajući profil: https://busphoto.eu/vehicle/1245502/
Sve slike su nastale sa mnogo ljubavi prema autobusima, fotografiji i putovanju te je stoga strogo zabranjeno korištenje istih bez prethodnog dogovora s autorom.

Transspotter

002, 003 i 001
Slikani 9.2.

tramvajac 92

Iiii? Kakva je igračka? Daj malo dojmova kad si se već provozao.  ;)

NP-549

Meni je žao da nisu oni došli u Rijeku, nego Higer Azure 7

Transspotter

Citat: tramvajac 92  u Jučer u 17:57:30Iiii? Kakva je igračka? Daj malo dojmova kad si se već provozao.  ;)

Mali Karsan je prilično jednostavan. 10 sjedećih mjesta, par stajaćih i imaš osjećaj da se voziš u kadi. Tih je, udobniji od Skakavca (FBI83) i fino zuji. Ima odlično ubrzanje, pošto je električni pogon ali je mali domet, čak i za Križevce. Navodno baš i ne izdrže dan. Mora 3. uletit a jednog moraju dopuniti.

Nije premium, ali nije nikako ni loše. Za grad poput Križevaca je ovo sjajno. Ono što mene zanima je koliko dugo će izdržati, polasci svakih 20 minuta su jak tempo.