Fotografije iz 2026.

Autor Tuna, Siječanj 02, 2026, 22:37:59

tramvajac 92

rofl ajme na što to sliči.
551 na Kolodvoru, prije polaska za Veliku Goricu

biodizel156

moje slike od zadnjih par dana:
198 na 268
200 na 220
197 na 221
226 na 234
166 na 109
nocni 161 na 109(sto je veoma neobicno)
545 na 234
nadam se da su slike dobre pozdrav perfeto

Transspotter

@Biodizel, vidi se napredak, bravo! Pazi ubuduće da nemaš nikakve objekte ispred busa (aute, ljude, stanicu, stup, stalak voznog reda...) i nemoj da ti visi slika. Vidjeti ćeš sam onda da će slike izgledati neusporedivo bolje. Umiri mobitel/ruku i opali fotku bus123

Cilj mi je spustiti udio slika iz Zagreba na 30% (trenutno je na 53%) pa nisam bio aktivan. Međutim, skupilo se toliko slika da do ljeta 2027. neću sve objaviti pa odustajem od plana.
Od početka godine nisam puno slikao telefonom pa evo to malo mobiteluša što je nastalo:

285 na bijelom Mihaljevcu, 8.1.2026
334 na 227, sredina siječnja
339 na 203, kraj siječnja
Sve slike su nastale sa mnogo ljubavi prema autobusima, fotografiji i putovanju te je stoga strogo zabranjeno korištenje istih bez prethodnog dogovora s autorom.

tramvajac 92

3 zglobna Citara.

Transspotter

473 na 225
446 i 691 na 206
Slikani u petak
Sve slike su nastale sa mnogo ljubavi prema autobusima, fotografiji i putovanju te je stoga strogo zabranjeno korištenje istih bez prethodnog dogovora s autorom.

STIB

Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

Transspotter

tramvajac 92

255 se sklonio sa strane.  ;D

Transspotter

A ljudi zakaj više nitko ništa ne slika? Busevi voze po normalnom voznom redu!

Kak god, od mene danas idu 3-4 serije slika. Prvo jedna starija serija, od iste one nedjelje, onda sve slike od danas ujutro, koje su bomba ispale pa ću ih podijeliti odmah.

Sa Kvatrića mi je još ostalo pokazat 2 busa, 405 na 237, za kojeg se nadam da će čim prije u rashod i 353 na 217.

Onda retrospektivno idemo na Borongaj. Tema je 269 i nevidljivi busevi.
Najprije 448 koji je ubrzo otišao
Pa 449 koji je dobro fotografiran. 449 je loše lijepljen pa ima crvene boje, žalosno.
Inače, veselio bi me kratki feedback sviđa li vam se ovakav format postova. Promijenio sam stil pisanja i fotkanja. Nove lokacije, različiti kutevi, manje terminala generalno... Sve kritike i pohvale i mišljenja su dobrodošla jer ovo na kraju radim i za vas sve tu na forumu.

zag

Po meni, razlog je od svih silnih kritika na slike, pa se nitko ne usudi postavljati više.

Transspotter

To su upute kako napraviti bolje slike. Dečki su napredovali dosta.

Današnje fotke! Zbudio sam se u 4:40, u 5:10 sjeo na tramvaj i čekao da vidim koji bus će se pojaviti na 111 u 6:10. Nisam bio razočaran. Napravio sam krug, izašao kod rotora i počeo slikati. Lokacija je ujutro očaj, iako ima dovoljno svjetla, boja je plavkasta zbog sjene. Kasnije sam promijenio lokaciju.

Prvo je iz Horvata došao 79 koji je odmah potom nestao s linije.
Iz drugog smjera:
40 na 159
52 na 160
46 na 161
487 na 132
323 na 133
324 na 164

Tuna

Pozdrav!
Znam da ovo nije tema baš za ovo što imam za pitat, ali neznam gdje drugdje.
Uglavnom, želim slikat autobus koj je u pokretu, no kad stisnem gumb za sliku (na mobitelu) em što se dugo slika "učitava", kad se "učita", zapravo kada se napokon uslika, slika je mutna. Zna li netko kako da to popravim, neku opciju u postavkama kamere da iskljičim, ili nešto? Hvala
Više na TikToku: @zetzagreb, UN:Bussaistoka

Transspotter

Kamera na telefonu funkcionira malo drugačije nego DSLR ili zrcalna kamera itd. Ne znam koji mobitel imaš, ali ako je jeftiniji ili stariji model, onda nema najbolju tehnologiju u kameri i normalno je da bude mutna slika. Ako je brzo vozio bus, teško ćeš ga slikati. Na samom telefonu nema puno postavki koje trebaš i možeš mijenjati, ne preporučam.

Ono što možeš napraviti je slijedeće:
- naći lokaciju gdje bus ne vozi brzo
- paziti da ti je čist kadar, da je fokus na busu i da ništa ne uleti i zamuti sliku
- pazi da ima dovoljno svjetla! Ako nema svjetla, slika nikad neće biti dobra (u iznimke sad neću ulaziti da ne pišem esej)
- smiri telefon u ruci, svaki najmanji pokret kvari kvalitetu
- drži zaslon dok ne vidiš lokot, taj lokot označava da se točka fokusa zaključala na jednom mjestu gdje si ti odabrao.

Napravi reset telefona da ga ubrzaš ako si primijetio da je spor. Sve ovo gore ti može pomoći da napraviš bolju sliku, ali nemora ako je telefon loš, pokvaren itd...ali u pravilu bi trebalo pomoći.

Transspotter

Zadnje slike s ovog mjesta. Nakon ovih buseva je bila kratka pauza pa sam odjurio dalje.

467 na 222
462 na 234
3 i 1 skreću prema školi
160 na 111

tramvajac 92

Znači 3 vozi samo ujutro na školi, dobro za znati.  thumbs

1 bočna.