Unutrašnjost autobusa

Autor MAN truck bus, Prosinac 17, 2021, 22:19:19

Transspotter

200 i 224
Sve slike su nastale sa mnogo ljubavi prema autobusima, fotografiji i putovanju te je stoga strogo zabranjeno korištenje istih bez prethodnog dogovora s autorom.

Grof330

Pohvale autorima fotografija no kako vi smijete u vozački prostor? Zar nije zabranjen ulazak putnicima tamo?  Ili je to neka dobra štela? Jer znam da mnogo vozača ne voli kad se autobus slika izvana a kamoli iznutra

jakov5

Citat: Grof330  u Svibanj 02, 2026, 20:54:44Pohvale autorima fotografija no kako vi smijete u vozački prostor? Zar nije zabranjen ulazak putnicima tamo?  Ili je to neka dobra štela? Jer znam da mnogo vozača ne voli kad se autobus slika izvana a kamoli iznutra
Vjerovao ili ne, većini vozača je potpuno svejedno slikaš li ti ili ne (gdje bi stigli da se i time još opterećuju).
I većina vozača će ti dopustiti fotografiranje (i autobusa i kabine) ako ih zamoliš i kažeš da si fan javnog prijevoza.
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

Grof330

Ne zvuči kao loša ideja, no u praksi ti je to " kaj slikaš, nemaš kaj slikati" i slične izjave, dakako ovisi o vozačima, zanimljivo da su većinom na Glavnom kolodvoru i Dubcu takvi, ostali terminali kao da su svi opušteni, posebice Črnomerec.
u svakom slučaju dobre upute, hvala!  byeg

421

Citat: Grof330  u Svibanj 02, 2026, 20:54:44Pohvale autorima fotografija no kako vi smijete u vozački prostor?
good_boy  umnik2 Nije ti palo na pamet da ima forumaša koji su prikriveni vozači?
Ja sam se deklarirao i svrstao, drugi neće ili ne žele...
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Grof330

Iskreno rečeno, nije, jer smatram da su vozači dovoljno opterećeni svojim 8-satnim poslom, te bi bilo neobično da nakon cijele te gradske vreve još imaju volju i živaca slobodno vrijeme provoditi ovdje.
Ali kad netko nešto uistinu voli, onda da, slažem se, nije problem!

421

Pritom treba razmišljati i o budućnosti.
Malo je fotografija s radnog mjesta i sredstva za rad koja služe kao prikaz vremena, napretka, dostignuća tehnike, simbioze ljudi i strojeva.
To je neprocjenjivo.
Šteta što je u doba IKARUSA bila samo jedina mogućnost zabilježbe trenutka > fotografija  snimana fotografskim aparatom, zato ima malo zapisa vremena iz tog doba.
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Grof330

Slažem se, dobro dođe i da se novi vozači upoznaju sa komponentama radnog mjesta, nažalost ja nemam nikoga u ZET-u kome bih se mogao obratiti da me pusti u kabinu, a i pratim tematiku isključivo u informativne svrhe, tako da svaka nova informacija dobro dođe!
Nemam položeno još za autobus, no tko zna, u bližoj budućnosti se možda i prijavim, sve modernija vozila su itekako privlačna a ruku na srce  rad u skladištu nije baš nešto čime se planiram baviti do mirovine

tramvajac 92

Dani otvorenih vrata ZETa su obično sredinom rujna, za vikend. Znači da se možeš ušetati u remizu ta dva dana i sjesti za volan busa. Ako dođeš na red od klinaca ;)

421

Grof330

Zašto ne? Bio sam na prošlima pa baš kao kako je rečeno, na red od klinaca nema šanse dospjeti za volan autobusa, no zato je dobro i ovdje proučiti i naučiti svašta, bilo bi još zanimljivije da postoji dan otvorenih vrata spremišta pa da se ljudi upoznaju s tehnikom održavanja, da vide kako se održavaju tramvaji i autobusi, ne znam zašto to nije izvedivo?

Transspotter

Polako, korak po korak. Ne možemo od ZETa očekivati isto kao što se organizira u Češkoj, Mađarskoj ili Njemačkoj već dugi niz godina... U jednu radionicu se može ući a u planu je da bude više sadržaja. Ovo je tek 2. godina bila
Sve slike su nastale sa mnogo ljubavi prema autobusima, fotografiji i putovanju te je stoga strogo zabranjeno korištenje istih bez prethodnog dogovora s autorom.