Nabavke novih autobusa (4)

Autor MAN19464, Listopad 29, 2022, 09:46:20

Glavni arhivator

16,17/21,22 su bili kraći i uži, takvi midi autobusi se ne proizvode od strane MANa/MBa/Iveca. Postoje kraći, ali jednako široki u 10m verziji, a to ZET ne kupuje već kupuje kraće i uže.
Nada je najgori neprijatelj mladog čovjeka.

sniff

I nova nabava električnih uvjetuje rashod starog vozila za prometovanje novog ?

NP-549

Ne treba rashodovat 1/1.
Ima dobrih midi buseva od 9 metara koji su kao autobusi, a ne ova sr.... od teretnih kombija

tramvajac 92

Iako bi se dalo raspravljati može li proći normalni bus trasama kuda sad voze miniji, za Podsused nema prometne potrebe.
Te linije imaju obično polaske svakih 40 - 50 minuta, sa jednim busom. Sad bi netko mogao reći, ej, 139 i 141 imaju po 3 polaska u satu. Istina-
139:
15:00, 15:30, 15:50
141:
16:00, 16:25 16:45

Polasci 148/1, koji još u međuvremenu odradi polaske 15:00, 15:45 i 16:30 na 148, a inače više stoji nego što vozi.

150 je druga priča, tu ima putnika, nešto staraca kojima je, logično, teško uz Radićevu, nešto turista. Nedovoljno za veći kapacitet, evenutalno više polazaka. 151 (Završje - Trg Stjepana Severa) je za B kategoriju kombi.

Glavni arhivator

150 bi mogla imati ispomoć u vidu usluge Fulir?

0530facelift

Citat: Glavni arhivator  u Srpanj 23, 2026, 13:18:4416,17/21,22 su bili kraći i uži, takvi midi autobusi se ne proizvode od strane MANa/MBa/Iveca. Postoje kraći, ali jednako široki u 10m verziji, a to ZET ne kupuje već kupuje kraće i uže.
Nema veze,ja peičam za definiciju midi i mini autobusa. Dakle feniks ne može biti midi jer nije samo do dimenzija već do same šasije,motora,getribe i sve što ide uz to. Kada se navede midi u natječaju,to bi trebalo značiti pravi autobus,a ne ova kolica.

Glavni arhivator

Po definiciji mini autobus pokriva raspon 6m do 8m dok midi raspon pokriva od 8m do 10m. Ako pogledamo što ZET traži odma vidimo da nebi trebao doći autobus, ako takav nema u ponudi. Konkretno električni mora biti u dimenzijama dužine 8.01m do 8.55m, širine max. 2420mm, visine najviše 3300mm. Na tržištu u tim dimenzijama prolazi Karsan e-Jest, Iveco Feniksbus te možda još neki manje poznati kinez ili karoserist.
Svi ostali su minimum dužine 9m i više ili su preširoki (npr. Karsan eAtak).

Transspotter

Ok onda moramo biti zahvalni na Ivecu. Bilo kakav turski Karsan je lošiji. Za Kineze ne znam, ovisi o modelu.
Sve slike su nastale sa mnogo ljubavi prema autobusima, fotografiji i putovanju te je stoga strogo zabranjeno korištenje istih bez prethodnog dogovora s autorom.

Majstor

Karsani su se  pokazali jako dobri
Naravno uvjetovano ozbiljnim servisom
Samo mi sudite pošteno !

NP-549

Meni se na sajmu u Poljskoj jako svidio Karsan Atak 8 LE. Mali je, kratak, a full niskopodan napred sve do druge osovine koja je skroz otraga. Poviseni dio karakterističan za LE je samo za zadnja dva reda sjedala, otprilike kao što ke izledao TAM 260A116M otraga

NP-549

Znam da su loše, prljava mi bila leća, al čisto da se vidi

tonkovicmk1

Čisto solidan za linije poput 105/113/114 recimo.