Rashodi, posudba i selidba vozila između pogona (4)

Autor Kocka 146, Travanj 20, 2024, 18:46:45

0530facelift

Jedan od razloga zašto biodizeli još voze a citari ne je što su biodizeli dio života bili donekle čuvani(tj više od citara),kao naprimjer disponiranje samo radnim danom što je bilo prvih par godina te kasnije zadbjih par godina. A citara od prvog dana do danas se tretiraju kao sredstvo za iživljavanje,od vozača preko disponiranja i (ne)održavanja,dakle od kada su došli,sve do danas,vozaj use nelrekidno dok ne ode motor,šasija ili getriba,ianče se tako ne ophodi prema stojevima,pa je to možda razlog zašto su relativno kratko potrajali,na zapadu autobus i nakon 20 godina se drži bolje nego naš nakon 10.
I ovih 17 godina i milion i kusur kilometara su još super posao obavljen s obzirom na uvjete,dobro su dali od sebe,čudo.

tramvajac 92

Donekle. Citari ex WL sa svojih ~500 tkm kad su stigli, su stigli u prilično lošem stanju. Pa ih je trebalo sređivati mjesecima. Dosta se kvare, pa nisam baš siguran koliko smo profitirali s njima.

Po onome što vidim, NL323 se dobro drže (istini za volju, drže se i svojih linija samo u Podsusedu), hibridi isto ne djeluju baš loše.

NP-549

MAN je uvijek bolje podnosio lošije održavanje od Mercedesa, dok je vozačima obično bilo obratno. Većina je rađe vozila Mercedese.
Ako se tu još doda šparanje NG-a vikendom relativno veliki dio života onda se dođe na ovo što sad imamo.

Tuna

Uz to sve, Facelifta ima puno, puno i u ne voznom stanju pa se sa njih uredno skidaju djelovi. Ne samo sa Facelifta, i sta mečki prve generacije. Primjeri su 557 koj ima sjedala iz bivših solo Citara ili čak sa zglobnih prve gen., nisam siguran sa kojih. 20X Facelift ima jedno krilo ako se je varam 2. vrata sa zglobnog 1. gen. 549 koj je navodno ima/ je imao motor iz 540. Nekolicina ima poneki dio iz starih mečki.

Biodizeli su djelove dobili sa onih rashodovanih, kojih je malo naspram kolko ih još vozi. 160 u privremenoj je očerupan (bez ijednog displaya itd.) pa se to isto pokazalo na izdržljivost jer se nema sa čega djelova skinut. Je da pojedini imaju motore/getribe ili neke djelove iz kockica NG272 i NG312. Je da je 161 promjenio više flipdota i da mu je zanji flipdot sa Citya 06 (ja mislim), sve to kad se zbroji puno su bolji u odnosu na Facelifte.

A Podsusedski FLovi su okej, nebih znao puno jer se ne vozim u njima puno.
Ako negdje griješim, ispravite me.

Sve to kad se zbroji Facelifti sa raznim donorima su gori od Biodizela. Je da biodizele zna elektronika zezat, al to se kolko-tolko da rješit.

A ako usporedimo Biodizele i FLove po tome šta bi radije vozači APP vozili, Mečke dominiraju. Vozači radije biraju 195 nego 163.
A ako usporedimo Biodizele i FLove sa Bečanima ili Francuzima, Bečani povbjeduju, i u usporedbi sa Francuzima. Zbog toga što se mora stistunt jedan, možda 2 gumba na okretištima i stanicama, i po tome što vozači kažu da su im udobniji.
Ta "anketa" je provedena na 25 vozača APP-a, to sam trebao u Autobusi razno napisat al ajde tu ću.

46% bira Bečane.
23-24% Francuze.
17% ih bira Facelifte (uz to da je klima obavezna).
10% Biodizele
a nekih 2-3% su neodlučni ili im je svejedno.
Govorim za zglobnjake
Više na TikToku: @zetzagreb, UN:Bussaistoka

421

Citat: tramvajac 92  u Jučer u 12:39:07Citari ex WL sa svojih ~500 tkm kad su stigli, su stigli u prilično lošem stanju.
Pa ih je trebalo sređivati mjesecima.
Dosta se kvare, pa nisam baš siguran koliko smo profitirali s njima.
Molim detaljnije pojašnjenje, stavku po stavku. hi
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln