GPP - razno

Autor Tomek, Studeni 23, 2007, 13:26:04

ArcticSky

Već neko vrijeme midi #91 ne vozi na liniji za Uske njive već umjesto njega prometuje  #89

#91 nisam vidio na niti jednoj drugoj liniji trenutno.

Paško

Pošalji koju fotku kad stigneš, slabo ih imamo iz Osijeka ;)
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

ArcticSky

Napokon da se nešto implementira i u Osijeku. Kroz budućnost se nadam da ce se dodati i gps za pracenje gdje je koji bus.
https://osijeknews.hr/nova-besplatna-web-aplikacija-gpp-osijek-digital-za-pracenja-dolazaka-tramvaja/

Citat:Nova besplatna web aplikacija gpp.osijek.digital za praćenja dolazaka tramvaja Projekt praćenja dolazaka tramvaja u Osijeku je potpuno besplatan, bez reklama i bez komercijalne pozadine, a troškove pokriva sam autor.

Nova web aplikacija gpp.osijek.digital donosi jednostavniji i pregledniji način praćenja dolazaka tramvaja u Osijeku. Riječ je o neovisnom projektu razvijenom s ciljem da građanima omogući brži pristup informacijama o javnom prijevozu. Aplikacija nudi interaktivnu kartu tramvajskih i autobusnih linija, prikaz polazaka po tramvajskim stajalištima, automatsko pronalaženje najbliže stanice prema lokaciji korisnika te mogućnost spremanja omiljenih stanica za brzi pregled. Posebna prednost je što se aplikacija može instalirati direktno kroz web preglednik na mobilni uređaj i koristiti kao klasična aplikacija, bez potrebe za preuzimanjem putem Google Play Storea ili App Storea. U posljednjih nekoliko dana aplikaciju je koristilo više od 200 građana, a od lansiranja sredinom siječnja redovito se dodaju nove funkcionalnosti prema povratnim informacijama korisnika. Projekt je potpuno besplatan, bez reklama i bez komercijalne pozadine, a troškove hostinga i domene pokriva sam autor. Aplikacija je dostupna na adresi: https://gpp.osijek.digital

lussin

MAN u karnevalskom điru

gorgoroth

Čiji je na kraju ovaj bus

ikar

Navodno isti vlasnik kao i 601!

Mark926

Fox

Novi eletrični Man

Paško

Citat: Mark926  u Rujan 23, 2026, 23:05:03Dva MANa iz 2019. darovana Mostaru
https://vm.tiktok.com/ZN8MqQeKL/

Zna li se točno koji su? Inače, super mi je to darovanje dva autobusa iz 2019. Mostaru i istovremeno kupovanje duplo starijih rabljenih.

Fox

Citat: Paško  u Rujan 27, 2026, 23:12:44Zna li se točno koji su? Inače, super mi je to darovanje dva autobusa iz 2019. Mostaru i istovremeno kupovanje duplo starijih rabljenih.

Kojih točno duplo starijh?Busevi moraju u rashod ili poklon jer dolaze električni.

Paško

Garažni 87 – 92 su svi barem duplo stariji, ali istina je da ima već tri godine da su kupljeni. Uglavnom, bilo bi logično njih se riješiti prvih (nakon starih MAN-ova SL) ako se nečeg mora, pogotovo jer su novi Cityji sličan tip vozila kao 89 – 92 (iako, pretpostavljam, drukčije unutrašnjosti).

To da busevi moraju u poklon ili rashod nisam znao, tj. nisam još nigdje vidio da to vrijedi i za ovaj turnus. Drugi je europski fond i izvor novca, pa mi je to neobično. Ako je tako, OK, ali isto bi mi više smisla imao rješavati se starijih vozila.

Fox

Ta dva Mercedesa i 3 mala midi Man-a su nabavljeni polovni kao vatrogasna mjera i većinom su se korsitili kao školski autobusi posebno Mercedesi.Prošle godine su kupljeni noviji Iveco školski busevi i siguran sam da će i ti autobusi u otpis jer nema potrebe za njima.Koliko ja znam ostaju samo Mercedesi i Man-vi nabaljeni 2022 i Iveco školski busevi sve ostalo ide u otpis.Kada dođu svi električni busevi to će biti više nego dovoljno.Tako da svi Man-vi 2019 idu u otpis.