Autobusi - razno

Autor t4, Prosinac 11, 2007, 16:01:42

Ivan

Citat: t4  u Svibanj 25, 2009, 11:32:34
I jučer na 219 neki čića vozio novi Citaro, ne znam gb, ali je ovaj novi i nema klime a sve zatvoreno.
Čiča bi onda trebao ili upaliti klimu ako može, ili se na dvije minute prošetati po busu i otključati prozore, nažalost, ima jako puno lijenih vozača koje to sve skupa ne zanima previše.

štefek

na nekoliko novih citara je neispravna klima međutim to za stručnjake nije kvar jer može se i bez toga pa se neki citari voze i po 8 dana uzastopno bez klime prije nego ode na popravak.

brunok

hehehe ivane treba znat uplait klimu u busu i snizit temperaturu, ja sam svojim očima vidio vozača koi je došao na službu i nije znao pokrenut autobus pošto treba stisnut brenzu prije ubacivanja u D,i kaže on ja sam bio na obuci ali to nisu rekli, svi znaju osim nekih

zoki.man.fan

a neki su se snašli...

tamlover

Hehe, to je već standardna ljetna procedura u tramvajima bez klime. Samo mi se čini da gospon šofer baš i ne vidi retrovizor. A u tom smislu baš su zgodna i ova oštećenja koja vjerojatno nisu nastala kao posljedica novina i nepreglednosti ali lako mogu nastati i zbog toga! Pa kak bi to zgledalo kad bi si svi metnuli novine na prozor od vozačkih vrata na autima??
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

conecto

Citat: Ivan  u Svibanj 25, 2009, 12:18:11
Citat: t4  u Svibanj 25, 2009, 11:32:34
I jučer na 219 neki čića vozio novi Citaro, ne znam gb, ali je ovaj novi i nema klime a sve zatvoreno.
Čiča bi onda trebao ili upaliti klimu ako može, ili se na dvije minute prošetati po busu i otključati prozore, nažalost, ima jako puno lijenih vozača koje to sve skupa ne zanima previše.

Samo si zaboravio dva pitanja - da li klima uopće radi i da li ima čime otključati prozore. A nema jer su firkant-bravice manjih dimenzija od ostalih na busu, a ključevi za njih vozačima nedostupni (tko zna gdje su, postojali su dok su busevi bili novi).
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

t4

Kako god bilo, sad možemo uživati dok je osvježilo, iako, kako vidim, sad klime više rade :D Danas je bio kolaps u gradu, 109ke su išle jedne za drugima, 3 Citara za redom, vidio sam i NG 313 na 109. Sad pak 219 ima već par dana MB O 405 GN  >:(
MAN NL 313 se vidim plode po Dubravi, ima ih posvuda, od Dubrave, Dubca, Kvatrića, Mihaljevca.... fora.
Na 215 Citelisi voze, ali ima i MB O 305 G i MB O 405 GN.
Vozio sam se danas na 215 u MB O 405 GN i negdje na Heinzelovoj "ŠLJUUUUUSSSSS!!!" udari nešto svom silom u bus da se prozor skoro rasipo, a ja bio uz prozor. Bože budala retardiranih po gradu, to treba tako nalemat, tako polovit, naplatit kazne i poslat na prisilni rad čistit ulice od smeća. Ovo je doletilo u staklo, neki koktel, nešto ogavno:

Vozač nije reagorao iako je to prozor preko puta drugih vrata i udarac je bio ko kamen u staklo.

I htio sam pitati: Jel se Citaro čita "Citaro" ili "Kitaro"?

citaro

ipiljek

Imam jedno pitanje vezano za buseve MAN SU220!
Dal je postojala izvedba gdje su vrata za ulaz i izlaz putnika na LIJEVOJ strani??
Ispričavam se ako ovako nešto već postoji na forumu. ;)
18.3.2009. MAN SG220 POSLJEDNJI PUT U PROMETU, TE UJEDNO I MOJA ZADNJA VOŽNJA S NJIM NA LINIJI 124 !!

421

Recesija by ZET!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

conecto

A što bi Ti? Pa tak se brže skine kad nema puno vremena a treba žarulju zamijenit! Jel gledaš Ti Formulu 1? I Ferrari ima samo jedan šaraf na kotaču a juri prek 300 na sat! Zato se gume promijene za 5-6 sekundi...
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Tomek

Bijeli Lion's Regio je dobio garažni broj 39.

sokre

Pitanje tehničkog sadržaja..

Zašto autobusi često ispuštaju zrak - zvuk kao kada se probuši balon?
Nešto sa zračnim jastucima?

Neki dan jedan novi je stalno, svakih par sekundi ispuštao zrak. Činilo mi se je ispuštanje malo pretjerano, ali ležernost vozača je govorila da nije ništa strašno..

I, koliko su skuplji autobusi sa full opremom od ovih koje mi imamo, npr. novi Citari i Cityji?
I što bi još od opreme trebalo dodati u ove naše da bi osjećaj vožnje bio kao kada se vozim po Zapadnim metropolama? Tapecirana oplata, mekana sjedala, zvučna izolacija,...?

Ivan

Citat: sokre  u Lipanj 17, 2009, 13:54:09

I, koliko su skuplji autobusi sa full opremom od ovih koje mi imamo, npr. novi Citari i Cityji?
I što bi još od opreme trebalo dodati u ove naše da bi osjećaj vožnje bio kao kada se vozim po Zapadnim metropolama? Tapecirana oplata, mekana sjedala, zvučna izolacija,...?

LOL?? Pa naši imaju skoro full opremu. Jedino nemaju svi kamere... Ako sad ZET izabere pokoji ne baš odličan detalj to nije zato jer se štedi...

Po čemu je osjećaj vožnje lošiji nego u zapadnim metropolama??? Pogotovo npr. u Italiji gdje se ide na teški minimalizam što se tiče komfora...

Tapecirane oplate nisam baš viđao ni na zapadu (koja korist, tko bi održavao), meni su ova Fainsina sjedala čisto OK i nisu mi lošija od onih koja imaju još spužvu, i nije da ih nema u tim famoznim zapadnim metropolama, pogotovo u Španjolskoj (i u Italiji gdje ih još uzimaju bez presvlake) gdje su jednako standardna kao i u Zagrebu. I nemam pojma kakva sad zvučna izolacija fali u zagrebačkima...

štefek

ma naši busevi su svjetki što se konfora i kvalitete tiče, a taj zrak to kihavac ispušta višak zraka po euro standardu zabranjni su oni stari kihavci koji puknu ko da je guma pukla zbog prevelike buke moraju biti ovi koji potiho svako malo izbacuju zrak