Nesreće u kojima su sudjelovali autobusi

Autor erobuss, Studeni 30, 2007, 14:25:12

goranxxx

SETRA 417 HDH

adriatica

BUGARSKA: SEDAM POGINULIH U SUDARU
Izvor: B92, Beta,

Sofija -- Sedam državljana Turske, uključujući i jedno dete, poginulo je u sudaru u Južnoj Bugarskoj, kada je nemački minibus udario u autobus "Argus tursa".

Svi poginuli bili su u minibusu. U autobusu "Argus tursa" koji se sa 61 putnikom vraćao iz Marmarisa, lakše je povređen samo vozač. Nezgoda se dogodila jutros na putu E-80, u regionu mesta Svilengrad kod bugarsko-turske granice, saopštilo je bugarsko ministarstvo unutrašnjih poslova.

Bugarska agencija Fokus prenosi da je Nacionalni medicinski centar za koordinaciju saopštio da je u nesreći poginulo dete od 12 - 13 godina i još šest putnika minibusa.

Portparolka bugarske policije Nina Nikolova izjavila je da su poginuli Turci iz Nemačke putovali u Tursku na odmor, a da je nesreću po svemu sudeći, izazvao vozač minibusa dok je preticao autobus.

Portparol "Argus tursa" Aleksandar Vučković izjavio je za B92 da je u autobusu bio 61 putnik, a samo vozač autobusa je zadobio lakše povrede noge i šake.

"Niko od naših putnika nije povređen, vozač ima iščašenje ruke i povredu šake. Odveden je u bolnicu u Svilengradu, gde su povrede sanirane i on se dobro oseća", objasnio je Vučković

Svi putnici iz "Argusovog" autobusa, prema njegovim rečima, prebačeni su do redovnog odmorišta "Prvi maj" kod Polovdiva, gde čekaju dolazak novog autobusa, koji će ih prvesti u Beograd. Njihov povratak u Beograd očekuje se večeras.

U nezgodi, koja se dogodila kod bugarsko-turske granice, povređena je i devojka koja je vozila automobil iza minibusa u kome su bili turski državljani.

mate

Hm...eto turci krenuli prema domovini...i odmah teske prometne nesrece...i sam znam cuti ali i vidjeti kako neki auto sleti s autoceste radi sulude voznje...par puta sam dozivio na autocesti da se par auta s turskim drzavljanima medusobno naganjaju po autocesti pri tome ugrozavajuci ne samo sebe vec i ostale sudionike prometa...i eto kao posljedica toga dode do ovakve tragedije... >:(

Berlingo

Ako su u pitanju Turci lijeto je.prava sezona je tek pocela i na zalost toga ce biti jos.

adriatica

Turci ginu po cijeloj Evropi u automobilskim nesrecama, jer prevaljuju ogroman put, premoreni su i uvijek su prepuni sto ljudi sto tereta. Njima treba 2 dana dok stignu kuci i jos toliko da se vrate a to je veliki deo otkinut od odmora, racunaju ako udare po gasu pre ce stici kuci i biti vise sa svojima a u stvari je to greska jer u kombinaciji sa umorom i duzinom puta najcesce tragicna. Ne secam se da sam ikada vidio neko auto a pogotovo kombi da u njemu nijesu ljudi sjedeli kao sardine samo im glave vire. Nekad sam se pitao kako samo uspiju da se onako naguraju.  :o

Evo nasao sam jos jedan tekst sa pratecom slikom.

http://www.blic.rs/svet.php?id=100329

busfan

Citat: adriatica  u Srpanj 05, 2009, 12:44:28
Turci ginu po cijeloj Evropi u automobilskim nesrecama, jer prevaljuju ogroman put, premoreni su i uvijek su prepuni sto ljudi sto tereta. Njima treba 2 dana dok stignu kuci i jos toliko da se vrate a to je veliki deo otkinut od odmora, racunaju ako udare po gasu pre ce stici kuci i biti vise sa svojima a u stvari je to greska jer u kombinaciji sa umorom i duzinom puta najcesce tragicna. Ne secam se da sam ikada vidio neko auto a pogotovo kombi da u njemu nijesu ljudi sjedeli kao sardine samo im glave vire. Nekad sam se pitao kako samo uspiju da se onako naguraju.  :o

Evo nasao sam jos jedan tekst sa pratecom slikom.

http://www.blic.rs/svet.php?id=100329

Danas u Srbiji opet teska nesteca koju je izazvao turski vozac  :(  Zaista bi trebalo malo da razmisle i o sebi i svojim porodicama, a i drugim ucesnicima u saobracaju kad se upuste u toliki put. Zar im nije sigurnije autobusom, avionom, sta im znaci taj neki euro koji usparaju posle ovakvih nesreca :(

mb0404

Ma xx likovi u kamionu zive.Imaju namontiran tv i sl,al sto je poenta kad sa njim parkiras kamion il bus budi siguran da nema ostecenja i sl jer nase govnare zaspe boli ih kurac ovi malo strazare.Ovde u BiH najvise ima turskih kamiondzija,a sto se tice putnickih vozila tu dominiraju Srbijanski romi.Mamu im jebem natovare u Ladu karavana sve sto moze stat auspuh struze po zemlji a njih 4 ili vise u autu sprzi po gasu nit gleda nit ista,plus sto utrpaju na galeriju ako sta moze stat.
A sto se tice prevoza putniak i sl nista SSSR ili nasi nisu bolji od Turaka,nase govnare ljude vuku u kombijima il raspadaki busevima.....

EDIT by moderator: Molim bez psovanja..

CroHerc

mate

ako je vjerovati po ovoj slici opet u nesreci sudjelovao bus od Smiljica... :( ljude ocito nece sreca :(

busfan

Citat: mate  u Srpanj 08, 2009, 19:33:08
ako je vjerovati po ovoj slici opet u nesreci sudjelovao bus od Smiljica... :( ljude ocito nece sreca :(

Mislim da je ono slika od prije, kad se Smiljiceva Temsa Opalin sudarila sa drugim autobusom :(

elvis

Ovo je slika udesa Temse sa kamionom,cini mi se iz Madjarske kamion

busfan

Citat: elvis  u Srpanj 08, 2009, 21:35:26
Ovo je slika udesa Temse sa kamionom,cini mi se iz Madjarske kamion

Mislim Madjarski autobus da je bio, a Temsa na liniji Sarajevo-Banja Luka

elvis

Moguce je,znam da je bio neki stranac u pitanju

mb0404

Gledo sam slike ovog golfa kod prijedora...Ljudi moji konzerva bolje izgleda ono jos nisam vidio