Iveco-Irisbus Cacciamali Urby

Autor Ivan, Siječanj 05, 2009, 19:58:36

Ivan

btw., vidim da još nitko nije napisao, počeli su im displeji raditi (tj. valjda su dobili Atrone), još prije tjedan dana sam vidio ja mislim 603 na 204, a negdje u četvrtak i 94 na 139...

Berlingo

Jednom sam napisao da nisam nikad vozio bus pa vec neko vrijeme razmisljam da li da se javim na ovu temu.Cijeli dosadasnji radni vijek mi je sudjeno da vozim ili Fiat ducato ili Iveco turbo daily.Pa napisat cu nesto kratko.Ovaj sta sad vozim je tip 65-15.Ima 3 god. i 171000 km.Nikakvih problema.Najveci kvar mu je bilo nekakvo crijevo od klime i to s 4500 km.Moje je misljenje koliko ih vozaci crne da nisu tako losi i da opravdava svoju cijenu koja je manja od konkurencije.Sa starim, 49-12 prosao sam 366000km.Znaci imam nekog iskustva.Najbolja mu je stvar motor,mjenjac i elektronika.To je ono sta ja znam.Dalje nebi jer vozilo na jastucima nisam nikad vozio i nisam upucen koliko i vi.

Berlingo

I jos nesto. ne bi se slozio da je sirina 2.00 m. Ono sta ja vozim je 2.16. Moje sjedalo i jos jedno za dvije osobe.Jedva stane u malu kabinu.A gdje je tu onaj prolaz izmedju?Mislim da su siri i od 2.16!

conecto

Citat: Berlingo  u Lipanj 05, 2009, 23:20:47
Jednom sam napisao da nisam nikad vozio bus pa vec neko vrijeme razmisljam da li da se javim na ovu temu.Cijeli dosadasnji radni vijek mi je sudjeno da vozim ili Fiat ducato ili Iveco turbo daily.Pa napisat cu nesto kratko.Ovaj sta sad vozim je tip 65-15.Ima 3 god. i 171000 km.Nikakvih problema.Najveci kvar mu je bilo nekakvo crijevo od klime i to s 4500 km.Moje je misljenje koliko ih vozaci crne da nisu tako losi i da opravdava svoju cijenu koja je manja od konkurencije.Sa starim, 49-12 prosao sam 366000km.Znaci imam nekog iskustva.Najbolja mu je stvar motor,mjenjac i elektronika.To je ono sta ja znam.Dalje nebi jer vozilo na jastucima nisam nikad vozio i nisam upucen koliko i vi.

I ZET ima dosta Dailya u odjelu za prijevoz osoba s invaliditetom iako su vrlo neudobni za tako nešto. 5 komada iz 2005. imaju svojih mušica, a zajednička im je specifičnost da su im svima riknule pumpe goriva između 40-50 tkm. Isto tako, zimi se na niskim temperaturama ne smiju ostaviti preko noći s potegnutom ručnom kočnicom jer ujutro nije krenuo. Zatvaranje bočnih vrata priča je za sebe kao što je normalno ako kvaka ostane u ruci. Prošle godine došlo je još 7 komada novog modela koji su daleko nadmašili ove prve po pitanju kvarova pa bez problema nijedan nije prešao ni 5 tkm. Prvo je svima curilo gorivo kod rezervoara, svi su do 5 tkm počeli snažno tresti kod kretanja (iako voze trete otprilike kao osobni auto), jedan je gubio spoj na farovima pa se stalno u vožnji pale-gase... Što se ručne kočnice tiče ona se kod ovih zimi uopće ne smije potegnuti, a ovi naši moraju s upaljenim motorom preko hidraulične rampe ukrcavati putnike...
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

conecto

Inače, trenutno u APD Cacciamali vozi samo liniju 204. Ovih dana uslijed radova još je jedan nekoliko dana vozio gornji dio prepolovljene 209. Na 280 vozi bijeli Crossway, na 275 Citelis, na 214 Lions City...
Dakle, Cacciamali uglavnom stoje a lizing se plaća...
A GDJE JE POANTA?

Berlingo

Jednog vaseg takvog sam i uhvatio prije tjedan dana u Selskoj.Steta jedino da sve fotografiram u voznji pa su nekad i glupe te fotke.Da,kocnice su mu najgora stvar bar na ovome koji ja vozim.To me podsjeca na one Zastave prije 30-ak godina i ne vidim pomaka osim diskova na sva 4 i ABS-a.

štefek

Citat: conecto  u Lipanj 10, 2009, 22:44:59
Inače, trenutno u APD Cacciamali vozi samo liniju 204. Ovih dana uslijed radova još je jedan nekoliko dana vozio gornji dio prepolovljene 209. Na 280 vozi bijeli Crossway, na 275 Citelis, na 214 Lions City...
Dakle, Cacciamali uglavnom stoje a lizing se plaća...
pa mogli bi dva Cacciamaila poslat u pavg tamo bi imali što voziti pogotovo nedjeljom i radnim danom na nekim kasnim službama, već kad se plaća lizing neka i voze jer ovo nema smisla da trunu na parkingu

Portos

Citat: Ivan  u Svibanj 31, 2009, 23:03:30
btw., vidim da još nitko nije napisao, počeli su im displeji raditi (tj. valjda su dobili Atrone), još prije tjedan dana sam vidio ja mislim 603 na 204, a negdje u četvrtak i 94 na 139...
Jutros viđen 96 na 180, displej uredno radi!

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

conecto

Dubrava od prošlog tjedna opet vratila Cacciamalije u promet pa uz 204 ponovo voze 214, 275, 278, 279
A GDJE JE POANTA?

mansg313

Jučer je na 150 bio gb 92 te nakon par krugova moja zapažanja su sljedeća:

1.)Klima ne radi
2.)Svijetla se u vožnji pale-gase
3.)Neće prebaciti u 2. brzinu

A ima 253xx km ::|

Majstor

Kako neće u 2.brzinu pa nije automatik  inaće su vozila strava treba ih zabraniti dekretom bolje da su uzeli kineza a ne ove ; inače
u prvih par dana popravljali ona 4-krilna vrata ljudi iz Iveca , glavni alat kutna brusilica i čekić 500 g strava bilo za gledati
Samo mi sudite pošteno !

Berlingo

Ja se unaprijed ispricavam ali meni ovaj zadnji post nije jasan.Moze neko detaljnije objasnjenje?

Majstor

Naravno 2.brzina post ispred
ostalo o kvaliteti ajmo iz početka

prije homologacije koju je radio ZET a ne prodavač problemi uz sitnice i jedan malo ozbiljniji
prilikom montaže ispušna grana motora preblizu cijevi dovoda goriva i još tome neizolirana / vršene preinake /
3.dan prometa 603 peron potopio gorivom / stege na rezervaru /
na istom ispala maglenka iz branika / kak i neće kad skaće ko žaba /
već spominjano "podešavanje " vrata
ista se otvaraju samo kod aktivirane ručne kočnice inače ugasi motor / gradski autobusi imaju staničnu kočnicu koja se aktivira automatski kod otvaranja vrata / naravno moderni autobusi
poznata boljka Iveca sa ručnom kočnicom zimi / blokira /
svjetski standard za grad.autobus : aut.mjenjač, ulaz niži od ovih pola metra , nagib , zračni aktivni ovjes(ecas i sl.)
zatim zanimljivost 12 sjedala na 7 m dužine
i na kraju 160 000 Eura komad   Pa zar nije strašno makar iz tebe Fiatista
Samo mi sudite pošteno !

Berlingo

U svakom slucaju hvala na objasnjenju i na trudu.Idem pokusati odgovoriti.Kao prvo ja nisam nikakav Iveco fan (vjerujem da ima onih koji su tako shvatili) ali sam ga prisiljen voziti i imam puno iskustva i duzim vec drugog po redu.Neznam za razliku izmedju kamioncica i malog busa. Mene nikad nisu ostavili na cesti.Ovaj sad s avatara ima pune 3 godine i skoro 3 mjeseca i 180tkm.Nikad nije propisao gorivo.Imam na raspolaganju dosta opreme pa i maglenke. Tu su,stoje.Rade s original zaruljama. "Moj" kamioncic skace kad je prazan ali pod teretom je druga prica.I sjedim na oprugama i nemam cak ni sjedala poput minibusa. Bus nisam nikad vozio ali ovo za stanicnu kocnicu izgleda stvarno glupo.To su mogli drugacije rjesiti.Vidim tu se pise o modernim autobusima a ja cak njega ni ne smatram normalnim autobusom.Ali da je sminker to cu uvijek potvrditi.Pa to je Talijan.Sa starim sam prosao 366 tkm i nikad mi nije rucna kocnica blokirala pa ni onda kad sam zivio na Grobniku a tu je bilo mraza jako puno.Automatski mjenjac? Pa bilo bi u redu da ga ima iako cu ja ovaj s 6 brzina uvijek pohvaliti i to mu je jedan od najjacih aduta.Za cijenu neznam puno ali mislim da je konkurencija puno skuplja.Ovaj sta ga ja vozim je kostao 37000EUR,a MB Sprinter oko 60000.I za kraj,prije sam vozio 49-12 a sad 65-15.Naravno to je samo moje misljenje i spreman sam saslusati svakog.Ako je ovo bio O.T. onda se ispricavam.

P.S.Ovo je vezano za Zagreb gdje zna biti dosta snijega.Kad je prazan vrtit ce se kao lud i zadnji mu je kraj nemiran (i na ravnom).Ali opterecenom smetaju mali auti na cesti.

Majstor

Opterećen sa 12 sjedala i mjesta za još 5do10 stajaćih  ( 20 ljudi po 75 kg ??? )
Dobar taman za ljetnu dostavu
Što se tiče motora naravno da je Iveco ok ali pogledaj cjelinu nije bus samo motor
automatic naravno "kamiončić" je mali i uski jer se provlači užim gradskim ulicama pa stišći kvačilo 8 sati rada i uz to povuci ručnu koč. X puta radi otvaranja vrata
Stvarno suludo
Želim ti što prije Man ili MBenz kamiončić pa da vidiš stroj
Inače vozači ga s pravom zovu kokošinjac / probaj se provest ... ko u luniću /
Samo mi sudite pošteno !