Autobusi - razno

Autor t4, Prosinac 11, 2007, 16:01:42

conecto

Citat: Berlingo  u Srpanj 26, 2009, 10:26:40
Tocno.Mislim 2 komada na Rijeka-Novi V.Pamtim ih po onim malim farovima tipa stojadin dok su ovaj od Troleja ali i ovi ZET-ovi imali one duple okrugle nesto kao Raba kamion.

O tome se već jednom govorili negdje na forumu - četvrtasti farovi zaista potječu od stojadina i nisu valjali ništa (iako je to zapravo novija verzija) dok su dvostruki okrugli došli s "dajca kljunaša" i bili su zaista odlični (eto jedna pohvala za Ikarus).
Dakle, ZET-ovi nisu baš svi imali duple okrugle već oni g.p. 1982.-84., a negdje od 1985. su imali četvrtaste. Kasnije su četvrtaste farove (nažalost) dobijali i mnogi koji su izvorno imali okrugle nakon remonta u Prijedoru.
Izvorno je to u Dubravi izgledalo ovako - zglobni IK-160 g.b. 651-688) su imali okrugle, a oni s MAN-motorima (689-698) četvrtaste. Solo 721-746 su imali okrugle, a 747-761 četvrtaste (svi s Raba-motorima).

P.S.
Ako se ovako nastavi možda je došlo vrijeme za posebnu temu o Ikarusima, jer su zaista ostavili neizbrisivi (iako ne baš pohvalan) trag u Zagrebu.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Portos

U APP okrugle farove imali su zglobni 201-217 i solo 61-76. Svi ostali imali su stojadinove.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

Tomek

Nakon dugo vremena sam se malo prije odvezao do Podsuseda kad tamo par iznenađenja:

Eurobusi ex 44-47 stoje bez garažnih brojeva, ali registrirani uz ogradu te izgledaju kao da odlaze tj. da su postrojeni za odlazak u neki drugi grad.

MAN NM222 gbr22 je obojan u novu ZET-ovu plavu boju i izgleda fenomenalno. Unutar pogona je i gbr21 koji je u starom bojanju.

I najveća novost koja možda označava neke nove dane je da je parkiralište označeno novim pločicama na kojima su garažni brojevi i koji označavaju parking za svaki bus. Tako nešto je i krajem 90-ih postojalo, ali je brzo zaboravljeno i busevi su parkirani svagdje..

I da, zapravo još jedna novost na koju sam skoro zaboravio, uz školske je parkiran i 75.  MAN Lion's City bez garažnih brojeva -- to je očito zamjensko vozilo, a da ne bi bilo da ga izgubimo ulovio sam i registraciju: ZG1157EB

Portos

Citat: Tomek  u Kolovoz 13, 2009, 15:39:22I da, zapravo još jedna novost na koju sam skoro zaboravio, uz školske je parkiran i 75.  MAN Lion's City bez garažnih brojeva -- to je očito zamjensko vozilo, a da ne bi bilo da ga izgubimo ulovio sam i registraciju: ZG1157EB
Ima njih nekoliko u H.Leskovcu, vide se sa Autoceste.

Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

Tomek

Hm, si ziher da si vidio nove? Naime, u Leskovcu se često mogu vidjeti ovi sadašnji jer tamo idu na servis.

Portos

Citat: Tomek  u Kolovoz 13, 2009, 22:41:39
Hm, si ziher da si vidio nove? Naime, u Leskovcu se često mogu vidjeti ovi sadašnji jer tamo idu na servis.
Teško je reći. Uglavnom prolazim Autocestom kao vozač pa ne mogu vidjeti baš najbolje. Ali jedan, koji je stajao uz istočnu ogradu definitivno nije imao na sebi garažni broj.

Tomek

Šta je sad ovo????

Gbr 308
-desna strana

-lijeva strana

Kakav je to sad grb i zašto je na jednoj strani???

mansg313

Nisu ni brojevi isti... ???

Shole

i desna guma je malo ispumpana

citaro

Citat: Shole  u Kolovoz 15, 2009, 19:25:32
i desna guma je malo ispumpana

I malo je prljav s desne strane  ::|

sokre

Vratio sam se u Zagreb sa godišnjeg i što vidim u kvartu - na liniji 221 prvo prođe g.b. 510, a potom g.b. 203..

Da ne bude dosadno..

mansg313

Citelisu je na 75 a Citaru... ;D

Shole

Ovo je stari Citaro, ako misliš uspoređivat onda barem slikaj novog

mansg313

Citat: Shole  u Kolovoz 17, 2009, 12:51:08
Ovo je stari Citaro, ako misliš uspoređivat onda barem slikaj novog
Je sigurno bi novi koji nemaju ni godinu dana napravili 286 tisuća km ;D...p.s imaš već sliku samo sa 70kmh novi citaro točnije g.b 205 ;)

Majstor

Jel se sjećate slike gbr.143 u dva dijela navodno 94kmh  :o :o
Gradki promet je izgleda za neke vozače" Velika nagrada Zagreba " ili ti "Grobnik "
Samo mi sudite pošteno !