Prijatelji me smatraju čudnom jer volim zetove buseve

Autor zetina, Kolovoz 24, 2009, 02:00:41

zetina

ja sam osoba koja voli proučavati buseve i istraživati nova područja vozeći se njima,no često puta mi se dogodilo da moji prijatelji u školi to protumače kao nešto loše i neprirodno i svakodnevno mi se smiju iza leđa,više me ne pozivaju na rođendane jer kažu da ih davim pričama o novim vrstama buseva,neki su čak zastrašeni mojim slikama buseva koje imam na zidovima itd.iako mi je moja zainteresiranost za buseve važnija od socijalnog statusa i nije mi najbitnije što drugi misle o meni svejedno se brinem je li problem u meni ili se to događa i drugima,nama busoljupcima,molim vas odgovorite,trebam vašu podršku :'(

mivano

meni se to događalo u osnovnoj i srednjoj, ali sada na faksu više nikom ne govorim o tome pa nitko i ne zna; moja stara mi se divi, jer ja sam već sa 7 godina ispisao sve ploče linija Autotroleja na papir i "prometovao" na dvije linije po ogradi dvorišta
čak se i osjećam ponosnim jer malo tko prati buseve; godinama nisam znao da postoje ljudi koji rade isto što i ja dok nisam slučajno naletio na ovaj forum
danas su svi nešto "ufurani" u aute i šta ti ga ja znam, a kad ih pitaš nešto o dizel motoru nitko ni "A"
uglavnom, ignoriraj one koji ti se rugaju pa će i prestati, a osim toga možda će nekima trebati vremena da prihvate tvoj hobi
btw.: zanimljivo mi je da se žene interesiraju za buseve; u koju ti školu ideš?

buSHunter795

Ajd nemojte mi još o  tome...nerado se sjetim svega...budale :-\

Ivan

Pa, nisam nikad baš doživio "osuđivanje", bilo je par puta šala na račun toga, ali uglavnom je bilo simpatično. Bitno je ne daviti ljude ako ih ne zanima, znali su i u osnoovnoj i u srednjoj, a znaju i sad na faksu da mi je to hobi ali ne pričam im o tome ako to nije tema razgovora koja je došla na red sama po sebi, ili onima koje više zanima kažem ako pitaju, ili me i oni koje ne zanima pitaju ako im povremeno treba informacija, i to je to; treba imati mjeru oko toga kao i kod drugih stvari, nije mi nikad palo na pamet raspričati se oko toga bez povoda.

Shole

Citat: Ivan  u Kolovoz 24, 2009, 09:00:00
.....Bitno je ne daviti ljude ako ih ne zanima, znali su i u osnoovnoj i u srednjoj, a znaju i sad na faksu da mi je to hobi ali ne pričam im o tome ako to nije tema razgovora koja je došla na red sama po sebi......

Evo čovjek ti je sve tako lijepo objasnio.
Ako te ne pozivaju na rođendane i sl. zbog toga onda je vjerovatno činjenica da ih udaviš svakakvim pričama.  To je tvoj hobi i ti to voliš i nevidim razloga zašto bi bilo kome pričao o tome kad ti voliš zbog sebe, a ne zbog drugih.  O tome možeš pričat jedino ako tema sama po sebi dođe ko što je Ivan rekao, a forsiranjem ćeš samo sebi učinit gore.  Neko volit pratit ptice pa ne gnjavi ljude oko sebe pričama o pticama,  neko voli poeziju južnog Uzbekistana pa ju voli za sebe.......  

Buseve voliš iz pitaj boga kojeg razloga, ali ih voliš zbog sebe kao i svaki drugi hobi koji bilo koji čovjek ima.  Hobiji nas usrećuju i čine nas zadovoljnijima, a što drugi misle o tome to nas nebi trebalo interesirat dok god je taj hobi u granicama normale odnosno da nije zabranjen.

Daniel

Već sa 6 godina sam znao sve tramvajske linije i većinu linija iz APD-a i to je u osnovnoj uzrokovalo da sam bio na meti težih provociranja i zajebavanja ali što te ne ubije ojača te!!! Je bilo je teško al sam si sam bio kriv , ko i ti sam pričao previše o tome. Kad sam došao u srednju bio sam sjeban (zbog svih provokacija) ali nisam pričao o busevima i tramvajima pa nisu ni znali pa je sve bilo OK! S vremenom se otkrilo da sam ljubitelj javnog prijevoza al nikom nije smetalo. Bio sam popularan na školi i svi su me zvali da pitaju kuda šta vozi(jednom prilikom me frend probudio u 8 sati za vrijeme praznika da me pita kak da dođe do Avenu mall-a). Sad ću na faks , a moji frendovi iz srednje me svako malo zovu da idem s njima negdje , dok s onima iz osnovne nisam ostao s nikim u kontaktu!

Pa savjet je jednostavan i shole ti je rekao!

NEMOJ IH "**** U ZDRAV MOZAK" S PRIČAMA O BUSEVIMA!!!
Što prije to zapamtiš biti će ti lakše.

I iskoristi ovaj forum da se "isprazniš" , tu nas sve interesiraju busevi ;D

edit tamlover: VULGARNOSTI NIJE MJESTO NA FORUMU!

malena

Zvučat će čudno-žensko sam a volim autobuse! Iz više razloga:) Uvijek sam smatrala da je nekako autobus najsigurnije  sredstvo prijevoza! Nikad neznaš hoće li neki terorist upasti u zrakoplov i spucati te u obližnju zgradu ili će doći do tehničkog kvara, dali ćeš u plovidbi brodom "uploviti" u oluju i sl. Autobusi su zakon! Šteta što se autobusima ne može "preko bare":) To što te netko smatra čudakom neka te ne brine jer i mene što sam žensko smatraju još većim čudakom kad nekom kažem "vidi koji lijep Neoplanov bus". Ruku na srce to je nešto normalno-voljeti i diviti se tim gorostasima kojima upravlja ipak - čovjek! Pozzz svima a Shole tebi pogotovo:)))

citaro

Svi moji prijatelji znaju moju, neću reći ljubav, nego zanimanje za autobuse i tramvaje ZET-a, i većini je to ok, nekima čak i zanimljivo, pa me često ispituju o tome, a neki čak znaju i sve tipove tramvaja napamet... Naravno, ima i onih koji podbadaju i to im se ne sviđa, ali ja im odgovorim istom mjerom... Ne pričam o autobusima i tramvajima osim ako me netko ne pita nešto o tome, tako da mislim da je to osnovni problem što te tvoji prijatelji ne zovu na rođendane i pričaju ti iza leđa, pa pokušaj to promijeniti  ;)

Kako god, drži se, i ne daj da ti "ubiju" ljubav i zanimanje prema autobusima.

zlikowszky

Evo i mene.
ja se bavim željezničkim modelarstvom a uz to idu i busevi i kamioni u omjeru 1:87. Još od malih nogu, stari me naučio prepoznati bus. Odrastao sam uz zagorku magistralu a nedjeljno poslijepodne nakon ručka bilo je rezervirano za "šetnju do križanja". Tamo smo i po nekoliko sati stajali i razgovarali o busevim (i kamionima). Nek za ilustraciju bude da je nedjeljom popodne na toj dionici bilo abnormalno buseva koji su vozili gastarbajtere natrag u Austriju i Njemačku na posao iz cijele tadašnje Jugoslavije. Nije bilo busa kojeg nisam prepoznao..
Danas kad me pitaju za moj hobi (modelarstvo) u mnogima vidim podsmjeh, samo da mi ne kažu da sam dijete.
Ispočetka mi je to malo išlo na nerv, ali poslije...ko vas j...moj je hobi modelarstvo dok je mnogima od njih obijanje bertija, kartanje za novce, svakodnevno napijanje i tak dalje....
Nadalje tvrdim da čovjek bez hobija (konstruktivnog) nije potpun. Jel to bili busevi, poštanske marke, salvete, kamioni, ma bilo kaj u čemu se izvještiš...
Tesla je umro, Einstein je mrtav, a ni ja se baš ne osjećam najbolje.....

Shole

Upravo to.   Tako sam i ja napisao gore u svom postu da bi hobi čovjeku trebalo bit nešto što ga čini zadovoljnim i sretnim ma što to bilo, dok god je u granicama normale, jer ima svakavih freakova koji imaju poprilično čudne, da ne kažem nelegalne hobije

netko

Ja san bio stavio sliku 37-me na facebook pa kad bi se među ekipom nekako došlo na tu temu(da sam stavio sliku)onda bi me oni zafrkavali pa sam se sam sebi činio lud. ;D ;D
Ugl.nikom ništa ne govorim,čak ni roditelji donedavno nisu znali da se bavim busevima, i niti ču ikom išta govoriti jer malo bi ljudi razumilo.
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.