MAN Lion's City

Autor maky, Studeni 21, 2007, 20:07:56

troosovinac

sinoč nastrada gb 226. opasno su se okomili na troosovince.
bela lađa

maky

Citat: troosovinac  u Rujan 02, 2009, 17:02:47
sinoč nastrada gb 226. opasno su se okomili na troosovince.
I to na kakav sramotan način. Mislim da bi ubuduće trebalo posvetiti više pažnje vandalizmu u svim medijima, nebi li se pokrenule odgovorne službe. Dok im se ne sjedne za vrat svim mogućim sredstvima, neće poduzeti ništa.

Naime, sinoć je kamenovan g.b. 226 na liniji 6 (treći troosovinac u par dana). Međutim, to je bila uigrana akcija. Vozač je otvorio vrata da putnici izađu i izišao van iz autobusa da provjeri štetu.  Nakon provjere se vratio unutra i dočekalo ga je iznenađenje. Nije bilo torbe s novcem, kartama, dokumentima... Sve su mu ukrali.  Čovjek je na koncu od šoka završio na hitnoj pomoći.
I onda se zapitate kakvi su to besramni i sebični monstrumi koji ne mare za ništa drugo osim sebe. Dali je to samo hir, ili im treba novac iz tko zna kojeg razloga, način na kojeg su došli do njega je u najmanju ruku besraman.

No kad pogledate i obični kretenski hirovi više prelaze sve granice. Na tri troosovinca je u posljednjih 5 dana napravljena šteta od 40 tisuća kuna samo radi idiotizma.
Ima li načina da se tome stane na kraj?  Bilo kako bilo, od nečega se treba početi, jer ovo više nije normalno. Ne poduzme li se sad nešto, poslije će biti kasno.

Sjećam se da je prije par goodina dogovoreno da ako se izvrši napad na vozača, idući dan autobusi na toj liniji neće prometovati. Istina, tako su oštećeni i ostali ljudi. Ali vjerujte, to je najbolji način da se ovakvim izgredima stane na kraj, jer sve polazi od kućnog odgoja i okoline u kojoj se nalazite...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Prošli tjedan razbijeno staklo na zadnjim vratima od g.b. 227, pa je trenutno uskočio plexiglas:

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

troosovinac

bela lađa

maky

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Shole

Inače City vozi tamo il je zalutao ove blagdane ?

troosovinac

bela lađa

Shole

Dosta mi dugačka linija pa zato pitam.  Jel noći tamo ili ide iz garaže?

maky

Citat: Shole  u Siječanj 02, 2010, 17:51:42
Dosta mi dugačka linija pa zato pitam.  Jel noći tamo ili ide iz garaže?
Ja sam mislio da je City tamo zalutao ove blagdane, ali sad mi je došlo u glavu da zapravo i nije... Ako ništa, bar ovaj g.b. 217 je. Inače liniju 29 za Tugare i  Naklice drži City g.b. 223, a ta linija 29 dva puta dnevno produžuje do Podgrađa. U 11 sati i u 13:20. Vjerojatno u 11 sati onda ide Lion`s City, jer u 13:20 to bude g.b. 178 (Mercedes O405) ili 214(MAN SU313, ali dok ovo pišem, sjetio sam se da ekipa sa g.b. 214 više ne duži taj autobus, nego im je dodjeljen Lion`s City g.b. 216).
Uglavnom, oba puta autobus ide sa kolodvora Sukoišan i nijedan ne noći u Podgrađu. S time da tugarski Lion`s City g.b. 223 noći u Tugarima (to ti je na pola puta do Podgrađa)...

Sve u svemu, Lionsi idu gdje nebi trebali, a ja smatram da je razlog stihijska nabava autobusa. Mi smo konstantno imali problema s manjkom solo autobusa (a i sad se zna dogodit). I onda je kupljeno  8 Lion`s Cityja koji su poboljšali situaciju, ali nisu bili dovoljni, trebalo je još za linije u bližem prigradu. I  prilikom nabavke Citara, nabavljeni su opet gradski niskopodni autobusi sa gradskim rasporedom i količinom sjedala. Reklo bi se solo autobus i to je to, sad ih ima dovoljno... Ali to nije tako. Dolaskom Citara, Lion`s Cityji su raspodijeljeni  ekipama po bližem prigradu, a na gradu je ostao samo g.b. 220.
To mi smeta, jer uz malo razmišljanja se moglo  proći bez ikakvog nedostatka. Znači, ako se prilikom prve nabavke znalo da će Lionsi za godinu dana ići u prigrad,  trebalo ih je odmah kupiti u PRIGRADSKOJ VERZIJI, čime bi bili znatno pogodniji za bliže prigradske linije (i po pitanju sjedala, a mislim da su inženjeri vjerojatno napravili određene preinake i na ovjesu kako bi lakše podnio torturu prigrada, a ti autobusi dolaze i sa drugačijim prijenosnim omjerima i blokadom na 100 km/h, jer drugačije su ceste i zahtjevi nego u gradu). Ako se i nije znalo da će ih poslati u prigrad, moglo se onda prilikom kupovine novih Citara uzesti  ih u prigradskoj verziji i njih poslati u prigrad, a MAN-ove ostavit u gradu. Ovako sve izgleda nekako nedorečeno... Sve to stoji ,autobus je nov, niskopodan, pogodan za određene djelove te linije, ali, problem je što postoji i ovo ALI, proizvođač u ponudi ima i  autobus sličan tome kojem bi ta linija još dodatno legla i to u cijelosti. Koji je ajmo reć i pravljen upravo za takve linije...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Shole

Upravo iz tog razloga je i ova moja nedoumica.  A što se tiče ovjesa, čisto sumnjam da je bilo tko nešto preštelavao kad su ih prebacili u prigrad, jedino ako si ga sami vozači nisu malo dignuli da bude mekši i ispumpali gume na 7.5 bara.  To je dovoljno što se vožnje tiče, a bus je duplo udobniji nego kad ga gumari narukaju na 9

maky

Citat: Shole  u Siječanj 02, 2010, 18:31:33
Upravo iz tog razloga je i ova moja nedoumica.  A što se tiče ovjesa, čisto sumnjam da je bilo tko nešto preštelavao kad su ih prebacili u prigrad, jedino ako si ga sami vozači nisu malo dignuli da bude mekši i ispumpali gume na 7.5 bara.  To je dovoljno što se vožnje tiče, a bus je duplo udobniji nego kad ga gumari narukaju na 9
Ma nije nitko ništa dirao, to svi znamo... Iako Tugarskog g.b. 223 znam vidjet da bude više podignut, možda je netko malo visinu dirao, ali sumnjam... Po pitanju ovjesa sam mislio da u prigradskim verzijama tih autobusa iz tvornice dođe sa potrebnim ojačanjima, odignutosti od tla, itd...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Shole

i šta će po toj logici onda kod sljedeće nabavke CItare poslat u prigrad, a City-je umjesto onih par preostalih Neoplana u Zagoru

maky

Citat: Shole  u Siječanj 02, 2010, 18:41:40
i šta će po toj logici onda kod sljedeće nabavke CItare poslat u prigrad, a City-je umjesto onih par preostalih Neoplana u Zagoru
To samo ONI znaju, ali sumnjam da je itko toliko lud... Jer ponavljam, znam da  na višim pozicijama ima mladih, pametnih i kompetentnih ljudi, koji se razumiju u svoj posao.   Znam i tko ovo sve shvaća bez da ja to napišem da je krivo, ali po mom osobnom dojmu, često puta se tu umiješa politika, zbog  čega se mora igrati onako kako drugi sviraju...
Jer, gledajući realno, Lionse je kupio grad Split, isto kao i Citare, prema čemu su oni trebali ostati u Splitu.  Pa ti sad prezentiraj gradskoj vlasti zašto bi ti kupio prigradsku verziju autobusa...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!