Kvarovi autobusa (1)

Autor tamlover, Studeni 27, 2007, 15:10:02

brunok

Složio bi se sa tobom, oni sad kako su sređeni uopče se ne kvare, a deru po cjele dane........čim su se počeli jako opterečivat citari gube zrak, i bacaju veliku temepraturu ulja...

Ivan

Pa dobro, nisu novi Citari bili baš tako jako opterećeni da bi trebali krepavat, preko ljeta su u promet išli možda do 80%, a dosad su svi autobusi izdržavali izrabljivanje na preko 85% u prometu (osim malo kvarljivijih NG 272 i EL 2x2 koji su znali pasti na 70-ak %), a među ostalim i njima najsličniji stariji Citari G (i NG 313) koji su prve dvije-tri godine često svi bili u prometu, a jako rijetko su padali ispod 10 od 12 komada.

conecto

Otkad su se počeli nabavljati novi Mercedesi 1995. uvijek je u početku bilo problema s njima i nikad nisu bili svi u prometu, no s vremenom bi se sredili i dugi niz godina vozili bez naročitih problema tako da su dugoročno to ipak vrlo kvalitetni i isplativi busevi. Ipak, ovo s Citarima zabrinjava - ranije su uglavnom probleme radile greške elektronike (ovo padanje jastuka može biti i greška ECAS-a mada ne vjerujem), ali bacanje ulja i pregrijavanje novog motora...
Inače, do sada kao novi probleme s pregrijavanjem su imali TAZ-ovi pa ih već prvo ljeto na 201 nisi smio ugasiti cijeli dan. Vjerojatno je to posljedica dugog stajanja šasija na otvorenom i nakupljene prljavštine hladnjaka u vremenu dok su stigle iz Njemačke, a kasnije je rađena karoserija u TAZ-u.
Probleme sa zrakom su imali prvi Citari iz 2003. (mislim da su svi šlepani u garažu još dok su bili novi), uzrok je bila neka greška instalacije koju su u prvoj godini zamijenili ljudi iz tvornice i poslije nije bilo problema. Ista serija ima velikih problema s čvrstoćom karoserije i pucanjem konstrukcije pa se 653 nakon godinu i pol gotovo raspao kad je konstrukcija pukla na tri mjesta. Tvornica se pravdala da je to niskopodni bus koji kod nas vozi preopterećen po lošim cestama, no sve to su prije njih prošli i O-405 N na kojima se to nije događalo. Za njih je bilo tipično pucanje bočne oplate iznad zadnjeg lijevog blatobrana, ali konstrukcija ipak nije pucala.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

tamlover

Gbr 206 jučer u kvaru kod MUP-a u Kustošiji oko 14 sati.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

haki

Sinoć se pokvario vlakić na Bundeku gbr.2

buSHunter795

Oko 6:30 ujutro se na izlazištu u Sesvetama (212) pokvario pliner 741
putnike je prevezao City 456 (263) svaku stanicu do Dupca.
Maximalna gužvica...

741 vozi opet...

brunok

dal netko zna zašto je danas bus sa linije 113 dva puta povučen u garažu jednom je u zamjenu poslan 114/2 a drugi put 115/1. . .?????Hvala

tramvajac 92

Pa jednom je pisalo autobus u kvaru

brunok

na jarunu je dva dana bio solo man, putnici su zvali centar te su kola zamjenili sa 114/1 sa zglobnim autobusom,
špansko 115/1 povučeno u garažu u 13:10 zbog pregrijavanja te klima nije radila.

tramvajac 92

Čemu to? Pa solo je dosta za 113 (možda i preveć)

Ivan

Putnici su zvali centar zbog solo busa na 113? Meni to nema nikakvog smisla...

brunok

ako ideš od 6.30 do 9 ne stanu svi putnici ujutro u jedan solo autobus....sry 4 godine sam išao tim busom u školu i znam kako je sjebano kada je solo autobus a iza 10 sati više nema gužve.

brunok

Turistička zelena linija danas u 10:15 ostala u kvaru kod crkve na Jarunu..........Bili majstori skoro sat vremena kod autobusa

Majstor

Neki dan na Bundeku stao je vlakić Gbr 1 Dizajn novoga tramvaja / raspao se motor Iveco /
Već je izvađen i čeka drugi???
Samo mi sudite pošteno !

Daniel

da taj vlakić je baš bio prava investicija :(