MB V6 i V8

Autor PROFA, Studeni 05, 2009, 11:08:11

Tlimfocit

pa vi ste totalno pobenavili! ajte lipo otvorite temu u CHAT ili ajte na kavu pa tamo pričajte ovo je još uvik tema Clissa!

muljator

oprosti tlimfosit, ali frofa me je razljutija sa svojim tvrdnjama. Nada se da cu doci do fotke od vog lita da ti dokazem da je cllisa vozija za vipa i to uskoro!!!
Svatko za nećim žudi, ali za čim????

Majstor

Profa treba još učiti / 0404 ima v8 sa 381 ps  mali mini 0404 ima v6 290 ps /
Panturistovi ali i mnogo ostalih Mb-a v8 sa 381 ps / pa taj motor je najpoznatiji Mb motor u busu /
Danas Mbenz ugradjuje u bus Redne 6 cil. motore / tourismo,intouro ali i travego / i to ležeće
Starliner 2 ima 6 cil.redni motor
Jedini Man v8 motor je u kamionu TGX 680 ps / nekad je to bio v 10 koji je za Man radio Liebherr prvo sa 500ps,pa 600ps/
Samo mi sudite pošteno !

5AR

Man je imao motor V10 najprije sa 600 pa sa 660ks, sada ima samo jedan V8 a ostalo redni 6 ili slabiji 5 i 4 cilindra.
MB je imao isto jedan V10 davno sa 320 ks, ugrađivao se u kamione za u autobuse ne vjerujem.

elvis

Citat: PROFA  u Studeni 06, 2009, 18:48:14
Jesi li ti nekad otvarao motor od busa,vidim nisi ali ja ti preporucujem onda otvori i pitaj majstore nemoj se blamirat-ni ja nisam znao bijo sam glup pa sam pitao i naucio!
A MB =$=$ je bio bus zlo za vlasnika kad ode na servis jedan kajis je sve povezivao,a kajis klime je kostao tada 1200 dm bio je sirok i debeo uzasno skup i on je V6 mislim 380  tako nest  ,a ni jedan bus osim katni buseva nemaju V8 i taj motor se mislim nije ni proizvodio kad su poceli MB 0404 busevi otidji u garazu u tu firmu pa pogledaj!
A V8 je spor motor ,a spor to je motor za terete i jako skup za odrzavanje ali na ucices polako!

Sto se tice rastavljanja jesam,pomagao sam pri rastavljanju V8 sa 381 KS iz Neoplana N116 94.god.
Sto se tice kaisa prisustvovao sam mijenjanju kaisa na 0404 95.god. takodjer V8 381 KS,da znam nesto posebno ne znam,ali ne pravim se pametan i ne tvrdim nesto u sto nisam siguran ;)

Shole

pažljivo pročitati text sa malim slovima.  U drugom redu (ispod 71+1+1) piše nešto što netko tvrdi da nije istina

http://hr.bau-portal.com/verkauf/_443_90036619.php

elvis

Vjerovatno ni ovo nije tacno,ipak PROFA ide na seminare o motorima ;D

muljator

i profa nemoj zabadati nos di ti nije misto, imas kamione i pusti nas forum. Aj pozdrav
Svatko za nećim žudi, ali za čim????

B.T transporti

profa prićaš gluposti a nemaš pojma zamisli 404 sa v6 motorom ćista glupost pretežno svi busevi sa mb motorom su v8 530 ps v8,503 v8,381 v8,355 v8,330 v8 320 ps v10 350 ps v10n koji je ugrađivan u katne neoplane  do 88 godine

maky

Ovaj je imao Mercedes V10 sa 17 tisuća kubika!  8)

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

elvis

Koliko konjskih snaga su imali V10 motori,jesu li samo ova dva od 320 i 350 ? Ili je bilo jos opcija ?

B.T transporti

ne postoje samo ta dva od 320 ps i 350 ps a po njihovoj koncepciji napravljen je i manov v10 od 560 ps koji je ujedno prošle godine ugrađen u BT-Transportov katni bus

tomo

Citat: maky  u Studeni 10, 2009, 02:07:58
Ovaj je imao Mercedes V10 sa 17 tisuća kubika!  8)

to je bio MB? motor? ja isto mislim da PROFA samo lupa gluposti da ne kažem sere, uh rekao sam   ;D ... u iskustvo njegovo neću sumnjati kao ni u POZNANSTVA ali brate ne petljaj se u tehničke stvari koje ne znaš---

maky

Citat: tomo  u Studeni 20, 2009, 22:45:07
Citat: maky  u Studeni 10, 2009, 02:07:58
Ovaj je imao Mercedes V10 sa 17 tisuća kubika!  8)

to je bio MB? motor? ja isto mislim da PROFA samo lupa gluposti da ne kažem sere, uh rekao sam   ;D ... u iskustvo njegovo neću sumnjati kao ni u POZNANSTVA ali brate ne petljaj se u tehničke stvari koje ne znaš---
Da, tadašnji vlasnik ovog Skylinera je rekao da je imao Mercedesov V10 sa 17 tisuća kubika, kao što sam i napisao. Nažalost, sada je izrezan...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

PROFA

Izvinite me ja sam pogriesio stvarno ste u pravu,a smijo sam se opkladit po glavu da je V6 bezbroj sam puta taj motor gledao ali da sam ovak glup nisam pred postavljo ! :D :D :D :D :D