RAZNO

Autor NP-549, Siječanj 09, 2008, 19:38:51

Shole

To je nama naša borba dala.  Htjeli smo kapitalizam i evo nam ga sa u njegovom punom svjetlu.  Najvažnije i jedino mjerilo vrijednosti je postao novac i samo novac i sve usko vezano uz njega.  Nema više ni sporta bez novca.  Nekada su mladi u najboljim godinama (18-35) igrali rukomete, košarke, i šta ja znam šta sve ne, vani na asfaltu i davali sve od sebe.  A sad ova usrana dječurlija ood 15, 16 godina neće da igra 2.ligu rukometa u dvorani sa grijanjem ako nije dobilo nekakve pare. Bilo da su premije za rezultate ili obični ugovoreni iznosi po  treningu.  A gleda ih 25 roditelja i poneka cura.  Prije nisi mogao na tribine neke 6. lige koliko su ljudi voljeli gledat kako neko gušta dok igra.  Ko što je kolegica Mirta lijepo napisala, sve je to do kućnog odgoja.  A roditelji osim što nemogu djeci pružit ono što bi kao trebali, nemaju baš jako ni kad.  Nekada se radilo 7-15, neki čak i 6-14.  A sad brate mili, ovaj je 9-17, ovaj drugi kod privatnika dok ne završi, onaj treći uvijek na raspolaganju..... i uz najbolju volju ti isti roditelji se nemaju baš kad ni brinut za svoju djecu ako dolaze doma u 5,6 navečer jer djeca iz škole dolaze u isto vrijeme kao i prije 20 godina i onda se sami "zabavljaju" i odgajaju 

Berlingo

Nista ne ubijam. U pravu su i Mirta i Shole. A sad cu napisati  sta nece bas svako. Meni je otac igrao rukomet igrao u Bjelovaru (tada R.K. Partizan).Nikada nije izasao iz rukometa. Dosao u Kvarner.Poslje bio sudac a jos kasnije i trener (evo mojih gostovanja i ljubavi prema autobusima).Ja kao njegov nasljednik pokusao( tada R.K.Partizan- Rijeka). Nije islo. Vecinom sam bio na klupi ali smo igrali za jedan sendvic.Na Rabu, u Mrkoplju, Vrbovskom.... Sta je ovo danas doslo? Za sta bi ovi igrali?Za saku droge? Mi smo bili sta smo bili i nikad nismo razbijali autobuse! Neki ce krivo shvatiti ovo ali ja bi volio da se to ponovi! To su bila vremena.

Bari

Da se nadovežem na Berlinga. I ja sam trenirao rukomet. Nekada je moj klub trenirao na betonskim igralištima, igrali su po kiši,buri, čak i snijegu. Ali dečki su se borili poput lavova. Danas nakon utakmice dečki idu van da se vidi tko će se više napiti, briga njih za rukomet. Vjerovatno je i puno sličnih primjera. Jadno je to na što smo spali.
KREPAT MA NE MOLAT !

Mirta

Spali smo na to da gledamo samo na društveni ugled u materijalnom smislu, a duhovni život zanemarujemo.

Radno vrijeme roditelja nije povoljno za djecu, ali nije ni prepreka ako  im roditelji posvete svoje slobodno vrijeme. Ne smiju se izgovarati umorom i ne znam čime. Nema novca koje to vrijeme može nadoknaditi jer im je potrebna roditeljska  pažnja, nježnost i sigurnost.  
I ne možeš reći da imaš želje i pravo na neki svoj život. Nemaš. Dok ti dijete ne odraste, ono je važnije od tebe.
Nisam bila samohrana majka u zakonskom smislu, ali stvarno jesam. Svojoj sam kćeri posvećivala sve svoje slobodno vrijeme (razgovor, kontrola zadaća, kino itd.), pogotovo kada je ušla u ,,blesave" godine kada je trebalo razgovarati i o onome što ti nije ugodno. Nisam požalila. Odrasla je, stabilna je i odgovorna osoba.

Nikad ne reci:"Nikad!".

mivano

bilo tko da nešto razbije trebalo bi mu roditelje tako opalit po džepu da to pamte cijeli život

conecto

Ne bih se složio da su roditelji uvijek isključivo krivi za sve. To je floskula koju nam stalno guraju političari jer su nesposobni organizirati civilizirano društvo. A da je tako pokazuje činjenica da je još uvijek većina ljudi normalno koja je maltretirana od manjine. Djeca se najviše kvare u školi i svim tim aktivnostima koje pohađaju. Ako pošalješ dijete u školu dok je ono tamo u školi bi trebali odgovarati za njega. Ako napravi kakvu glupost to bi roditelji odmah morali saznati i tad bi mogli nešto poduzeti no nije tako. Isto tako, kad mladež ide "van" za njih treba odgovarati policija i slične institucije koje bi trebali nadzirati javni prostor, poduzimati određene radnje i isto tako promptno obavijestiti roditelje. No nema ni toga, roditelji obično saznaju sve posljednji. Ako pak ni roditelji nisu cvijeće, postoje institucije za socijalnu skrb, na kraju i popravni domovi... Sve ima, ali ništa ne funkcionira.
Što se sve događa po noćnim polascima gradskih autobusa i tramvaja sasvim je dovoljan razlog da policija daleko češće obilazi ta vozila, a ne da dolazi samo po dojavi kad je obično već sve gotovo i prekasno. Trebale bi i naše firme konačno to negdje zatražiti od nadležnih institucija.
Građani Rijeke (ili bilo kojeg drugog grada) su skupo platili te autobuse da bi se poslije ljudi vozili u vozilima devastiranim od te šačice jada i nikome ništa.. Ali očito nema "političke volje"
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

mivano

Ima roditelja koji djeci govore ovako: "Ti si u svojoj ulici/selu/gradu/državi i smiješ radit što hoćeš i nitko ti ništa ne smije."
i kako ćeš ti takvog urazumit
isprike na OT

Berlingo

717 danas popodne vozi a otraga mu otvorena ona oznaka za skolski prijevoz.Ja ga vidio kad je isao u Marc.Dragu.

dragec52

Haj. E pa neće tako skoro na liniju. Kasno sinoč je kamenovan kod RIO tvornice. Dosta bočnih stakala razbijeno. Da vidimo hočeli se išta pokrenuti po tom pitanju, ali čisto sumnjam. Jednostavno nemam komentar.

Berlingo

PA HOCE LI NAPOKON NEKO NESTO PODUZETI??? OVO SE VISE NE MOZE IZDRZATI!!!

Boki651

Katastrofa, nemam rijeci :(

1A

Ma takvih seljačina ima uvijek i svugdje. Ujutro od 6:30 do 8:30 i navečer od 20h pa nadalje sa vozačem policajac ili zaštitar pa neće bit takvih idiota. Barem ne toliko.

Berlingo

Ukinuti sve linije kad mrak padne.Pa da vidimo kad penzici polude.A bolje im je da ih policija uhvati nego masa ljutih penzica.

mivano

možda će ovo zvučat glupo, ali zapazio sam jednu stvar: na staklima od 673 stoji ovakav skup znakova (valjda serijski broj stakla ili tako nešto): 43-R-006730
i kada se pali 673 na displayu se na trenutak pojavi broj 643 (ne znam je li ovo kakav niz slučajnosti ???)

Shole

pogledaj stakla i displej na 674 i 675 pa ćemo onda vidit