Transmont, Kladanj

Autor tamlover, Travanj 30, 2008, 19:21:57

erobuss

Napokon slika tog Higera. Danas na parkingu kod želježničkog kolodvora u Mostaru

Neo

Imaju jos jedan samo mi se cini da je malo manji, ali je ista boja...
je zakon

Benjamin

tomo

Sad mene zanima s obzirom da je na 99% buseva kilometar-sat iliti brzinomjer 120km/h, neovisno o tome na koliko su ograničeni, ali mogu li ovi kinezi i brže jer koliko ovdje vidim da je to neki "Maglev-bus" sa brzinomjerom do 160km/h?  :)

aaaaa

Citat: tomo  u Studeni 25, 2009, 01:58:40
Sad mene zanima s obzirom da je na 99% buseva kilometar-sat iliti brzinomjer 120km/h, neovisno o tome na koliko su ograničeni, ali mogu li ovi kinezi i brže jer koliko ovdje vidim da je to neki "Maglev-bus" sa brzinomjerom do 160km/h?  :)

Ova prva slika je čini mi se "cockpit" od ISUZU-a , nisam siguran 100%. Ako je od ISUZU-a a njega rade Turci onda nije nista cudno jer sam vidio i kod ostalih autobusa koji se koriste u Turskoj kao sto je autobus Mitsubishi kojemu je brzinomjer bio na 140km/h a radi se o autobusu sa 51 sjedistem. A što se tiče mogucnosti da idu preko 120km/h vjerovatno mogu postici tu brzinu. Radi se o veoma jakim motorima jos ako mu je dobro uradjen "prenos" i ako su pri izradi karoserije koristene legure koje su poprilicno lagane onda Kinezi i ne samo Kinezi mogu ici jako jako brzo...

tomo

Citat: aaaaa  u Studeni 25, 2009, 17:57:13
Citat: tomo  u Studeni 25, 2009, 01:58:40

Ova prva slika je čini mi se "cockpit" od ISUZU-a , nisam siguran 100%. Ako je od ISUZU-a a njega rade Turci onda nije nista cudno jer sam vidio i kod ostalih autobusa koji se koriste u Turskoj kao sto je autobus Mitsubishi kojemu je brzinomjer bio na 140km/h a radi se o autobusu sa 51 sjedistem. A što se tiče mogucnosti da idu preko 120km/h vjerovatno mogu postici tu brzinu. Radi se o veoma jakim motorima jos ako mu je dobro uradjen "prenos" i ako su pri izradi karoserije koristene legure koje su poprilicno lagane onda Kinezi i ne samo Kinezi mogu ici jako jako brzo...
hvala ti prijatelju na odgovoru.... to mi je fora da ak može potegnut i do 140km/h na autoputu to mi je max ok.... sve više mislim da je previše jer "zanosi" previše.... inače sam pregledao i na tom siteu Higera buseve, fora su mi oni sa krevetima za spavanje, ali jako puno njih me podsjeća na Neoplane i to Citylinere i Starlinere... Pozzz

mb0404

ma mogu ba jbg,to najbolje pitat nekog od lastinih sofera il nekog italijana...ljudi koji su u austriji i njemackoj mi pricaju da ovi iz laste lete po putu a za italijane i sam sam vidio :P

aaaaa

Citat: mb0404  u Studeni 27, 2009, 01:45:00
ma mogu ba jbg,to najbolje pitat nekog od lastinih sofera il nekog italijana...ljudi koji su u austriji i njemackoj mi pricaju da ovi iz laste lete po putu a za italijane i sam sam vidio :P

sto se tice brze voznje Turci su tu bez premca. Bio sam u prilici da vidim autobus koji je isao sigurno preko 120 a između njega i šlepera koji je bio ispred njega je mozda 5 m rastoanja :) :) :)

transturist

Transmont-ov Steyr na prigradskoj stanici u Tuzli.

transturist

elvis

MILCHO

Zna li ko šta je s ovim busevima?

Slike sa: ht-busser.dk

elvis

Mogli bi mozda linije za Svedsku,konkurisati Kanticu i globtouru ;D

Rade na lokalnim linijama zato sto prevoze veliki broj putnika odjednom,neko mi je pricao da je jednom u Tuzli vidio da je uslo u takav autobus preko 120 djaka prije par godina

The_Dubster

Ispred muzeja u Sarajevu

elvis

Njihovi steyri jucer u Kladnju