Nesreće u kojima su sudjelovali autobusi

Autor erobuss, Studeni 30, 2007, 14:25:12

Tlimfocit

Citat: Sonja  u Prosinac 11, 2009, 17:20:49
To smo skoro dozivjeli na maturalcu na putu iz Brna prema Pragu, kad se moralo ici obilaskom koji nije bio predviden za katnjaka pa je vozac morao naci drugu rutu  :(

http://www.24sata.hr/news/velika-britanija-autobus-pun-djece-zapeo-za-most/149091/

vjerojatno oćeš reć od Beča prema Pragu u Moravskim Budejovicama.....tamo je jedan nadvožnjak visine 380 acm a obilazak je niti 100 metara s lijeve strane (preko željezničke pruge šta je jasno naznačeno znakovima), a od Brna prema Pragu nema nijedan niski nadvožnjak jer je tamo autoput.....:D

tomekk

Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

PROFA

Sreca ni je niko poginuo!
A zar ima snijega toliko,i ta prometna cesta PODRAVINOM je uvijek zimi problem!

Berlingo

Vidjeli ste svi jucer ujutro kako je izgledala auto-cesta prema Zagrebu kad sam slikao Salineu. Mogu misliti kako je tada bilo na staroj. Ma nije ni cudo da se ovakve stvari dogadjaju.

tomo

to je najvjerojatnije globtourova linija Beč-Ilok

PROFA

Citat: tomo  u Prosinac 15, 2009, 21:05:35

To je ta linija jel u to vrijeme tu na ilazi ,ako je ko prije red voznje!
A to nije GLOBTOUR linija vec je iznamio liniju od MERDIANA!

elvis

Danas na pretrazivacu nadjoh ovu sliku,cini mi se da je Bocac-tours u pitanju,jel bilo vec govora o ovom udesu?

Tlimfocit

Citat: Berlingo  u Prosinac 15, 2009, 18:05:05
Vidjeli ste svi jucer ujutro kako je izgledala auto-cesta prema Zagrebu kad sam slikao Salineu. Mogu misliti kako je tada bilo na staroj. Ma nije ni cudo da se ovakve stvari dogadjaju.

a vjerojatno svega tu ima: i neočiščene ceste i priša da se stigne na vrime (ili da se šta manje zakasni) i vjerojatno umor.......
daj Bože da ne bude ništa ozbiljno nikome....čim saznam više javim vam

tomo

Citat: PROFA  u Prosinac 15, 2009, 21:35:15
Citat: tomo  u Prosinac 15, 2009, 21:05:35

To je ta linija jel u to vrijeme tu na ilazi ,ako je ko prije red voznje!
A to nije GLOBTOUR linija vec je iznamio liniju od MERDIANA!
Pod prvo je Meridijanova a ne kak već pišeš, a kao drugo u to vrijeme tu sigurno ne prolazi već je trebao biti nešto oko 1h u noći tamo, ali zbog snijega i ovakvih vremenskih neprilika naravno da su znatno kasnili kao i mnogi drugi...

Sonja

Citat: Tlimfocit  u Prosinac 11, 2009, 18:35:29
Citat: Sonja  u Prosinac 11, 2009, 17:20:49
To smo skoro dozivjeli na maturalcu na putu iz Brna prema Pragu, kad se moralo ici obilaskom koji nije bio predviden za katnjaka pa je vozac morao naci drugu rutu  :(

http://www.24sata.hr/news/velika-britanija-autobus-pun-djece-zapeo-za-most/149091/

vjerojatno oćeš reć od Beča prema Pragu u Moravskim Budejovicama.....tamo je jedan nadvožnjak visine 380 acm a obilazak je niti 100 metara s lijeve strane (preko željezničke pruge šta je jasno naznačeno znakovima), a od Brna prema Pragu nema nijedan niski nadvožnjak jer je tamo autoput.....:D

Isli smo iz Budimpeste prema Pragu ;)
Naravno da je bila autocesta od Brna prema Pragu, ali je autocesta bila, iz nekog nama nepoznatog razloga zatvorena pa je vozac morao sici s autoceste. A sad u kojem je to tocno mjestu to bilo neznam  ???

Tlimfocit

tomo

S obzirom da ovdje imamo podatke od 2007.godine, a još tada nisam ni pratio forum zanima me što se zbilo s ovim Globtourom - nažalost suvozač-vozač na putu iz Njemačke je 2005. godine poginuo  :'( koji je to bus bio, da li je obnovljen, da li je možda poznata linija, ako netko stariji nešto zna više? slučajno sam naletio na netu na te fotke... isprike ako je već netko ranije postavio fotke ili nešto već pitao uz tu temu, a nisam našao...

Tlimfocit

ja imam te slične slike (sloikane iz drugog kuta) ali nisan tia stavljat jer mi se činilo da su neprimjerene.....to je nešto najstrašnije šta san ikad vidia.....
evo u Njemačkoj ti je to razbijen današnji 108 T 024...kasnije servisiran je u švedskoj (kompletan prednji kraj do prednjih kola je odrezan i postavljen novi).....to je najstariji b12b u globtouru a vozia je liniju Neum-Stockholm....do nesreće je došlo kad se se vozać kamiona prestrojia u traku u kojoj je bia autobus bez da je pogleda u retrovizor.....došlo je do sudara i optužen je vozać Globtoura....ali su sigurnosne kamere sa autoputa pokazale pravo stanje stvari....
poginia suvozać M.M....pokoj mu duši....

busfan

Citat: elvis  u Prosinac 15, 2009, 22:41:25
Danas na pretrazivacu nadjoh ovu sliku,cini mi se da je Bocac-tours u pitanju,jel bilo vec govora o ovom udesu?

http://i791.photobucket.com/albums/yy194/elvis_konjic/poiujzhg.jpg

Dugo nisam vidio ovaj bus, a prije je bio skoro redovan na liniji za Novi Sad  :-\  Sad su nabavili dva MB 404 i dvije 315GT-HD, pa ovaj vjerovatno vozi neke primjerenije linije

PROFA

Ovaj GLOUBTOUR gore ne moze bit da se je pre stroio kamion,vidis da je ovo direktan sudar i to pri velikoj brzini!
Ali imali su srece da ji nije vise poginulo pa pola busa je razbijeno,zar se ovo isplati popravit!