VBus simulacija vožnje autobusa

Autor Daniel, Veljača 20, 2009, 13:09:06

Suboticanin

Jedan Ikarbus IK-161 u kolor šemi Su-transa sa reklamom OTP Banke.

tramvajac 92

Imam jedan problem: skinuo sam Neoplan N4522 i umjesto "normalnog" zelenog/narančastog displaya meni izbacuje neki bijeli sa crnim slovima.
Zna li netko kako da dobijem taj zeleni/narančasti prikaz?

MILCHO

Citat: tramvajac 92  u Prosinac 26, 2009, 18:55:12
Imam jedan problem: skinuo sam Neoplan N4522 i umjesto "normalnog" zelenog/narančastog displaya meni izbacuje neki bijeli sa crnim slovima.
Zna li netko kako da dobijem taj zeleni/narančasti prikaz?
U Model/Neoplan N4522 / Skin direktorij naćićeš fajl 'wysw.bus' otvori ga u notpad-u
umjesto onoga što tu piše, kopiraćeš ovo

Neoplan N4522
dor
3
112x16ma
przod
112x16ma
bok
21x12mg
tyl

Trebao bi dobiti narančasti LED displej.
Uradi tako pa javi šta je bilo

tramvajac 92

Radi, hvala.
E sad još jedno pitanjce:
Kako "natjerati" MAN Lion's City G, G CNG, GL, GXL da otvaraju 3 i 4. vrata?
Naime, stisnem tipke za 3/4 vrata ali se vrata fizički ne otvore.

MILCHO

Citat: tramvajac 92  u Prosinac 27, 2009, 13:44:14
Radi, hvala.
Odakle si ih skinuo?

tramvajac 92

MILCHO

Citat: tramvajac 92  u Prosinac 27, 2009, 13:44:14
Radi, hvala.
A jel Lion's City GL možda bijele boje.
Pošto je meni slab računar (prva serija Pentium 4), bus mi je 2x zamrznuo čitav sistem (ostali busevi  idu k'o podmazani) tako da nisam mogao da ga probam takvog kakav jeste.
onda sam odlučio da prepolovim veličinu svih textura, pošto su čak pretjerano detaljne tako da su ukupno bile teške preko 40MB što do sad nisam vidio u vbus, kad sam sve smanjio na razumne veličine, (dovoljno da se dobro vide detalji) texture su težile 17MB i onda je bus išao bez imalo problema. Što se tiče vrata meni na verziji a6b rade sva 4 vrata bez problema dok mi na a6c bus nikako ne funkcioniše.
Koja je kod tebe verzija? ja ti preporučujem da instaliraš a6b koji je najbolji a ako hoćeš noćne vožnje a6c.
ja imam a6b, a6c i vBus 2 (valjda još uvjek beta) kojim nisam oduševljen

tramvajac 92

Da imam a6c a sad sam skinuo i a6b.
LC GL je bijel ali sam ga ja napravio od Neoplan N4522  ovaj orginalni nije uopće se htio učitati.
sad idem probati sa b verzijom

tramvajac 92

Tu je još gore!
Ni jedan bus ne radi kako treba!

MILCHO

Citat: tramvajac 92  u Prosinac 29, 2009, 16:34:47
Tu je još gore!
Ni jedan bus ne radi kako treba!
Šta je bilo?, koje buseve imaš?

Ti najvjerovatnije imaš problem sa gorivom, moraš svaki put prije pokretanja ukucati, recimo 150 za gorivo, u suprotnom nećeš moći upaliti bus. gorivo ne moraš ukucavati jedino u mapi 1

još jedna stvar kod a6b kada nedostaje tablica ili element (displej) pojavljuje se "File not found" ili kod najčešćeg elementa za displej koji ne dolazi u programu "ttt" pojavi se tttoff / tcloff not found"
to se može riješiti skidanjem elemenata/tablica sa interneta, pravljenjem istih u paintu, ili na način kako sam ti opisao kod Neoplana. a6c taj nedostatak ispravlja ali na loš način (možeš pokrenuti bus ali displej neće raditi kako traba, pritom neće prijaviti grešku).

ako su neki drugi problemi to je već druga stvar.

tramvajac 92

Pa ovako: svaki bus koji sam probao (man, mb, volvo, itd.) zapinje tako da ne može doći do slijedeće stanice

MILCHO

Citat: tramvajac 92  u Prosinac 29, 2009, 18:49:00
Pa ovako: svaki bus koji sam probao (man, mb, volvo, itd.) zapinje tako da ne može doći do slijedeće stanice

Ako ga ne možeš upaliti onda je do goriva vbus>options>stan paliwa=upiši 100

ako si to već uradio a bus neće da se pokrene ili zapne u toku vožnje onda ti preostaje samo a6c

isto tako a6b ne radi na Windows 7

voznik

dečki, dok razgovarate o nafti....ja imam rješenje. Jedno od ovih dvijeh "J" ili "K" vam napuni rezervoare.

A kod lion city-ja je problem u prikolici, jer ni jedan model neče fizički otvoriti vrata. Inače vrata su otvorena (barem se to vidi dole), ali na busu ne možeš to vidjet.

minimoto če se u kratkom pripremiti za naše nove Conecte. Prva dva su stigla. :)

pozdrav iz Ljubljane

tramvajac 92

minimoto

Pozdrav