Rad Autotroleja (2)

Autor nukleusri, Prosinac 06, 2007, 16:02:49

lukica

imam jednu ideju sigurno če vam se svidjet...
Neka ukunu linije 10a, 1 i 32 i uvedu jednu liniju npr. 132 i nek vozi Lovran/Opatija- Bivio- Rijeka- Paveki... ;D ;D ;D

1A

Nedo Bog da netko iz Autotroleja ovo pročita, oni bi to i napravili...  ;D

Berlingo

Ali oni to citaju. Ukinuti 2A i 3A. Moj prjedlog. Neka ljudi pjesace. Vrlo jednostavno rjesenje.

Boki651

Citat: MAKI  u Siječanj 18, 2010, 14:20:34
Ista stvar sa 7/7A.Kad 7a dostigne fino sedmicu jedan se šlepa prazan a drugi krcat

Danas u 14:58 sa Križa, nije bio takav slučaj, bus je do grada bio pun, pa čak i na sjev.koridoru, pun je vozio do plodina u vukovarskoj, a u ćićarijsku došao sa 20-ak ljudi u busu, i nije nigdje stigao sedmicu.

mivano

7a - proteklih dana zabilježeno masovno iskrcavanje kod pomorskog faksa

mivano

http://www.lokal-patrioti-rijeka.com/forum/viewtopic.php?f=29&t=162&start=20

malo sam čitao ovo i čini mi se da neće doći do rezanja polazaka niti promjena na liniji 11(čak ni za Lokvu), zašto? Zato jer je navedeno da je već udovoljeno općini Viškovo glede 2 polaska na 20, 21 i mislim da je to to

mivano

evo nešto o novom direktoru a ima i slika:
sa http://www.lokal-patrioti-rijeka.com/forum/viewtopic.php?f=29&t=162&sid=58eeec99b5ca91fc41d205dc2732b0f2&start=30
ŽELJKO SMOJVER NOVOIZABRANI DIREKTOR KOMUNALNOG DRUŠTVA AUTOTROLEJ
Nova mreža linija nije nastala preko noći
Detaljno smo analizirali sve primjedbe i prijedloge građana i mjesnih odbora na osnovi kojih je provedena reorganizacija

Kristina DANILOVIĆ PRIJIĆ
Želimo potaknuti građane na što češće korištenje javnog gradskog prijevoza
Nakon Ćirila Jurišića koji je na čelu Komunalnog društva Autotrolej proveo punih dvadeset godina, za novog direktora izabran je Željko Smojver, magistar društvenih znanosti, polje ekonomija te diplomirani inženjer prometa koji je u Autotrolej došao s mjesta člana uprave i izvršnog direktora za komercijalne poslove Energopetrola iz Sarajeva. Prije toga obavljao je poslove u INA-i d.d. kao rukovoditelj Poslovne jedinice za optimizacijsko upravljanje otpremom, dopremom i skladištenjem, poslove rukovoditelja Poslovne jedinice transporta u INA d.d., Poslovnom centru Rijeka, te poslove koordinatora cestovnog transporta u Rafineriji nafte Rijeka. S obzirom na to da je jedan od prvih poteza novog direktora novi režim prometovanja gradskih linija javnog gradskog prijevoza koji je u javnosti podignuo popriličnu buru, a i nezadovoljstvo korisnika, razgovor smo započeli upravo s pitanjem vezanim uz reorganizaciju, odnosno razlog ovog poteza.
– Osnovna bit cijele ove priče oko reorganizacije gradskih linija je da Autotrolej prati potrebe građana i prilagođava im se. Naravno, želja nam je kroz reorganizaciju pridonijeti i racionalnijem poslovanju Autotroleja. Isto je tako važno naglasiti kako Grad Rijeka želi potaknuti građane na što češće korištenje javnog gradskog prijevoza te su s tim ciljem već i nabavljeni niskopodni autobusi koji su građanima pristupačniji, odnosno lakši za korištenje, a treba imati na umu i činjenicu da naš grad doživljava određene promjene. Riječ je o promjeni strukture stanovništva i otvaranju nekih novih gradskih središta s različitim sadržajima, kao što su sportski kompleksi na Kantridi i Zametu, te Sveučilišni kampus na Trsatu. Zato smo prije svega detaljno analizirali sve primjedbe i prijedloge građana i mjesnih odbora koje smo primali u proteklih nekoliko godina. Tijekom rujna i listopada prošle godine odradili smo velik posao, odnosno brojenje putnika na samom terenu i na linijama kako bi se dobili točni podaci o tome kako i koliko građani koriste javni gradski prijevoz i koje su njihove potrebe. Nakon obrade podataka krenulo se u reorganizaciju, naravno, uz poštovanje zahtjeva građana i mjesnih odbora, a kao rezultat su nastale neke nove linije koje su povezale dijelove grada koji do sada nisu bili povezani, odnosno koji nisu imali uslugu javnog gradskog prijevoza. Da zaključim, reorganizacija gradskih linija projekt je koji nije nastao preko noći, nego na kojem se dugo i ozbiljno radilo.
Ipak, bez obzira što je reorganizacija pripremana duže vrijeme i što se temelji na podacima s terena, brojni su prigovori korisnika usluga javnog gradskog prijevoza. Vjerujete li da će nakon dva mjeseca, koliko je naime probni rok, biti riješeni svi problemi, te da će građani u konačnici biti zadovoljni?
– Test-razdoblje za koje smo odredili rok od dva mjeseca dovoljno je vrijeme da se obrade sve sugestije, odnosno da se građani prilagode i nauče na novi režim prometovanja. Također, u tom razdoblju mi ćemo razmotriti sve primjedbe i napraviti sve potrebne korekcije, odnosno optimalno rješenje na korist svih naših korisnika, odnosno putnika. Mislim da je riječ o dobrom projektu koji će već ubrzo pokazati svoju učinkovitost.
Osim na reorganizaciji gradskih linija, Autotrolej radi i na reorganizaciji županijskih linija, odnosno prigradskog prijevoza. Očekujete li primjedbe korisnika i na ovaj projekt?
– Kod reorganizacije županijskih linija neće doći do većih promjena jer Autotrolej poštuje želje naših suvlasnika, odnosno jedinica lokalne samouprave. Naime, svaki grad i općina dogovara i odlučuje o standardu prijevoza svojih građana, a na temelju istih Autotrolej je izradio i predložio im dvije varijante reorganizacije autobusnih linija. Nakon njihove suglasnosti krenut će se u reorganizaciju, a nama je jedini cilj da građanima okolnih gradova i općina budemo dostupniji i da autobusni prijevoz konkurira u odnosu na osobni prijevoz. Reorganizacija županijskih linija već se provodi, odnosno uvode se određene izmjene kako koja jedinica lokalne samouprave prihvati koju od naših predloženih varijanti.
Osim reorganizacije javnog gradskog prijevoza, koji su vaši planovi za ovaj mandat?
– Iako su reorganizacija mreže linija i općenito reorganizacija poslovanja Autotroleja kroz implementaciju nove organizacije komunalnog društva sada naš prioritet, moji planovi za iduće četiri do pet godina su svakako i prelazak Autotrolejovog voznog parka na pogonsko gorivo plin, odnosno CNG. Naime, kada se govori o prelasku na plin, treba podsjetiti da je Grad Rijeka član međunarodnog udruženja europskih energetskih gradova, a potpisana deklaracija svih članova među tri najvažnije odrednice podrazumijeva upotrebu plina kao pogonskog goriva u javnom gradskom prijevozu, te ujedno smanjenje emisija štetnih čestica u zraku. Kako bi vozni park Autotroleja mogao prijeći na plin, potrebno je ispuniti ključni preduvjet, odnosno izgraditi plinsku punionicu u Rijeci. Realizacijom tog projekta omogućilo bi nam se da krenemo u nabavku novih autobusa na plin, a ja vjerujem da će to biti realizirano do kraja ovog mandata. S obzirom na to da se o prelasku na plin ozbiljno razmišlja, nove autobuse na klasična goriva nećemo nabavljati tim više što je tijekom prethodnih godina kupljen velik broj novih autobusa i prosječna starost voznog parka je deset godina što je zadovoljavajuće, odnosno imamo jedan od najmlađih voznih parkova u srednjoj i jugoistočnoj Europi.
Što je s preseljenjem autobusnog terminala na Srdoče? O tome se priča već godinama, ali realizacija nikako da krene.
– Preseljenje autobusnog terminala sa Školjića na Srdoče nije projekt koji Autotrolej i Grad Rijeka kao većinski vlasnik ovog komunalnog društva mogu sami realizirati. Iz tog razloga na preseljenje treba gledati kroz mogućnosti koje pruža Školjić, odnosno kroz prostorno-plansku dokumentaciju Grada Rijeke koja je na ovom prostoru u samom centru grada omogućila realizaciju novih sadržaja, a prije svega stambenu izgradnju. Uglavnom, kada se za prostor Školjića pronađe zainteresirani investitor, tada će krenuti i izgradnja terminala na Srdočima. Međutim, isto tako treba biti svjestan i trenutne krize, odnosno činjenice da sadašnje vrijeme nije pogodno za tako velike investicije, tako da u skoro vrijeme sigurno neće krenuti realizacija ovog projekta.

Neće biti otpuštanja radnika

Kako se kriza odražava na poslovanje Autotroleja i trebaju li se djelatnici bojati mogućih otpuštanja?
– Autotrolej svakako osjeća krizu, tako da se pad zaposlenosti i gospodarskih aktivnosti odražava i na broj putnika, odnosno korisnika naših usluga. Međutim, Autotrolej unatoč tome posluje stabilno, a u tom smislu reorganizacija mreže linija i našeg poslovanja kroz implemetnaciju nove organizacije Uprave društva omogućit će nove uštede koje će nam omogućiti da ne dođemo u situaciju da otpuštamo radnike. Ako i dođe do smanjenja broja zaposlenika, to će se realizirati kroz prirodni odljev, odnosno umirovljenja. Ovom prilikom bih naglasio kako će Autotrolej u ovim kriznim vremenima prema svojim djelatnicima biti maksimalno odgovoran.

Boki651

Ovako, imam dosta prijatelja vozača u Autotroleju, ali neke stvari ne mogu tolerirati.
Danas iz Ćićarijske polazak u 10.37, ne znam garažni broj, ali bi se lako mogao saznati, vozač je otišao 4 minute ranije. Šta mene briga što on žuri predati smjenu, to nije opravdanje za to da je zajebao (oprostite na izrazu, ali to užasno nervira) ljude koji su trebali s njim ići do grada. Ako mu se žuri, može stisnut papučicu gasa, nakon što dočeka polazno vrijeme, a ne pobjeć sa stanice ko da ne kažem šta.
Sva sreća da ne znam g.br. prijavio bih ga 100%. Tako da sam morao u 11 bit primjerice na pravnom faksu na ispitu, zbog kretena ne bih stigao.

I onda pouzdaj se u gradski prijevoz, na koju foru nek mi netko kaže.

Shole

Slobodno ti prijavi, jer takve stvari se nebi trebale ni smjele tolerirat.  A garažni broj ti nije potreban.  Lako će se ustanovit tko to vozi po tablicama, a moć će se i GPS-om utvrdit dal je stvarno krenuo toliko ranije  (ako bus ima GPS).

Boki651

Da sam išao na faks na ispit, tj. da nisam stigao na ispit, bih ga prijavio, ovako kako sam neformalno išao do grada čekao sam onaj u 10.55 pa išao s njim, ali stvarno nema smisla ići toliko ranije, ajde minutu, zbog neusklađenosti satova, to još nekako.
Što se garažnog broja tiče, sad sam se sjetio, da sam htio, mogao sam samo čekat koji će bus ići u 12:07, jer taj bus je išao i u 10:37.
Ali eto, istaknuo sam to ovdje, u nadi da se više neće ponavljati.

Ruske

Citat: Boki651  u Veljača 05, 2010, 14:00:12
Ovako, imam dosta prijatelja vozača u Autotroleju, ali neke stvari ne mogu tolerirati.
Danas iz Ćićarijske polazak u 10.37, ne znam garažni broj, ali bi se lako mogao saznati, vozač je otišao 4 minute ranije. Šta mene briga što on žuri predati smjenu, to nije opravdanje za to da je zajebao (oprostite na izrazu, ali to užasno nervira) ljude koji su trebali s njim ići do grada. Ako mu se žuri, može stisnut papučicu gasa, nakon što dočeka polazno vrijeme, a ne pobjeć sa stanice ko da ne kažem šta.
Sva sreća da ne znam g.br. prijavio bih ga 100%. Tako da sam morao u 11 bit primjerice na pravnom faksu na ispitu, zbog kretena ne bih stigao.

I onda pouzdaj se u gradski prijevoz, na koju foru nek mi netko kaže.

ovo se jako cesto dogada na sv. krizu...otidu i po 5min ranije (ja sam si jos stimao svoj sat prema njihovom satu na onoj kutiji crnoj pored volana (neznam kako se zove)
dakle penjem se prema okretistu i vidim u daljini da bus krece, i nista, vrati se i po skalama se spustim na 2. stanicu (r.petrovica I) hvala bogu da dok bus dode dolje taman stignem potrcati po skalama i uhvatiti ga na stanici toj...nije mi palo nikad prijaviti jer nisam zlopamtilo, ali bilo bi lijepo da se drze svog reda...zato se i sve manje i manje vozim u busevima (pogotovo od kad imas gdje parkirati bespl. u gradu - nova cesta kod istravina bivseg)

Shole

PEL je onaj sat i nek ti ne pada na pamet više namještat si sat po onom čudu.  I da, nemojte slučajno i gledat po njemu dal je vozač ranije krenuo.  Oni satovi ne služe ničemu osim da bi pokazali koje vrijeme ostaje kad poništiš kartu, a tu baš i ne igra ulogu minuta ili dvije.  Obično su namješteni par minuta naprijed jer uvijek zaokružuju vrijeme na manji okrugli broj.  Recimo, poništite li kartu na 10:34 pisat će vam 10:30, a ako je neko s vama i poništite obje strane, a taman je okrenulo sa 34 na 35, na jednoj strani će bit 10:30, a na drugoj 10:35 a cvikano u razmaku 3 sekunde  :D

Boki651

Znam da su PEL-ovi ubrzani, nikad po onome nisam ni gledao kad bus kreće, danas nisam stigao ni provjerit sat u busu lol, vidio sam samo kako bus odmiče i pogledao na svoj sat koji je pokazivao 10:33 i onda čekanje 22 min  ::|

mivano

Citat: Shole  u Veljača 05, 2010, 15:11:17
PEL je onaj sat i nek ti ne pada na pamet više namještat si sat po onom čudu.  I da, nemojte slučajno i gledat po njemu dal je vozač ranije krenuo.  Oni satovi ne služe ničemu osim da bi pokazali koje vrijeme ostaje kad poništiš kartu, a tu baš i ne igra ulogu minuta ili dvije.  Obično su namješteni par minuta naprijed jer uvijek zaokružuju vrijeme na manji okrugli broj.  Recimo, poništite li kartu na 10:34 pisat će vam 10:30, a ako je neko s vama i poništite obje strane, a taman je okrenulo sa 34 na 35, na jednoj strani će bit 10:30, a na drugoj 10:35 a cvikano u razmaku 3 sekunde  :D
a nisam to znao
jednom jedna žena poglela na taj sat i prigovorila šoletu a on odgovorio da je njegov ručni sat jedini mjerodavan

MAKI

Dakle ovako je bilo isti slucaj
kad sam isao na bus na Trsat 2 ku 12.29 isla
On dođe u 12:25 i odmah krene i zamisli ti ( a nije mi se zurilo uvik redovno na njega stizem) i onda moram cekati drugi u 12.41 točno 11 min
Nigdje nema lijepšega grada
Do Rijeke naše
Zapjevajmo pjesmu svome gradu
i dignimo čaše
Riječani smo grada nad Kvarnerom
Neka svako zna
Tu su Molo Longo Trsat i Kantrida
Rijeko mila grade Svetog Vida
Volimo Rijeku jer Riječani smo mi
Ljepšega grada na cijelom svijetu ni