Slike iz Zagreba 2010.

Autor Berlingo, Siječanj 01, 2010, 03:58:53

conecto

Udruga vozača posjetila kolege u Rijeci i karneval, bus je Lion's Regio gb642
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

maky

Citat: conecto  u Veljača 16, 2010, 07:22:07
A i taj je neki skitnica, samo da mu je putovat okolo po HR, a nisu ga htjeli uzet s jačom opremom...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

conecto

Citat: maky  u Veljača 16, 2010, 10:36:31
Citat: conecto  u Veljača 16, 2010, 07:22:07
A i taj je neki skitnica, samo da mu je putovat okolo po HR, a nisu ga htjeli uzet s jačom opremom...

Naši Lion's Regio su (navodno, ne drži me 100% za riječ) s nekog lagera, uglavnom za ovaj tip busa (koji je sposoban odraditi puno toga) neka više prigradska varijanta. Za razliku od njih, naši školski Lion's Classic (a i oni su definitivno lagerski, došli kao bijeli) imaju sjedala s pokretnim naslonima i ručne mjenjače 6 brzina.
A GDJE JE POANTA?

plavi ZET-ov bus volim

Molim cijenjene članove foruma autobusi.org i njegove posjetitelje da NE KRADU fotografije. Pod krađom mislim na njihovo (pred)stavljanje na druge internetske stranice (s ili bez prethodne modifikacije) kao vlastite i/ili bez navođenja izvora ili autora.

Tomek

U Vrapču u policiji još uvijek stoji ovaj O405N2. Tamo je već ja mislim 6 mjeseci.

plavi ZET-ov bus volim

˝Stare plastike˝ (tako ih ja zovem) na Karažniku
Molim cijenjene članove foruma autobusi.org i njegove posjetitelje da NE KRADU fotografije. Pod krađom mislim na njihovo (pred)stavljanje na druge internetske stranice (s ili bez prethodne modifikacije) kao vlastite i/ili bez navođenja izvora ili autora.

Tomek

Haha stare, ovo su najbolji zglobni autobusi u ZET-u. I to baš ova druga serija NG-a 312.
Ugl. baš sam s makyjem pričao kad su došli 90-ih, bili su čudo gdje god bi se pojavili. Prekrasne linije, sa ratkama, onda ova mala narančasta svjetla po boku cijelog busa koja bi po noći stvarala do tada neviđen dojam i naravno displayi.. U Zagrebu, a i u ostatku Hrvatske su sredinom 90-ih vozili još naveliko Ikarusi, sve vrste TAM-ova, Dubrave, Sanosi o Avtomontažama da i ne pričam. I onda stignu ove mrcine.. Ah  :D

Ivan

Citat: Tomek  u Veljača 24, 2010, 21:24:04
Haha stare, ovo su najbolji zglobni autobusi u ZET-u. I to baš ova druga serija NG-a 312.
Ugl. baš sam s makyjem pričao kad su došli 90-ih, bili su čudo gdje god bi se pojavili. Prekrasne linije, sa ratkama, onda ova mala narančasta svjetla po boku cijelog busa koja bi po noći stvarala do tada neviđen dojam i naravno displayi.. U Zagrebu, a i u ostatku Hrvatske su sredinom 90-ih vozili još naveliko Ikarusi, sve vrste TAM-ova, Dubrave, Sanosi o Avtomontažama da i ne pričam. I onda stignu ove mrcine.. Ah  :D
Da, baš sam o tome jučer razmišljao kad sam vidio jednog na 121... Bili su predivni kad su došli (odnosno ne baš ovi kao 145, prvo njihova braća NG 272), sve je na njima bilo svemirsko i davalo elegantan i ugodan dojam, niski pod, veliki prozori, displeji, repetitori na bokovima, stolice sa šarenim presvlakama, čak su broj i grbovi sa naljepnicama izgledali daleko modernije nego dotadašnji metalni grbovi i veliki nasprejani brojevi...

Meni je najčudnije kad ljudi za ovo ili O 405 GN kažu "stari bus", u mojoj glavi je ovo još uvijek ultramoderno čudo koje ni po čemu posebnom ne zaostaje za najnovijima i ne bih imao ništa protiv da voze još 10 godina, ako mogu... :) I stvarno mi je žao da su NG 272 već povukli :(, bili su na kraju malo problematični (i godinama slabo održavani), ali sa sređenim motorima zadnjih mjeseci su vozili sasvim dobro, mogli su još malo izgurati do 18. godine pa bi se možda, recimo, uštedilo 3-4 mil. € koliko košta ovaj lizing 10 Citara tijekom 3-4 godine ::|...

conecto

Slažem se sa svim što je Ivan napisao. Ako se pokazalo da su na ovim NG 272 motori možda malo preslabi (270 KS, a do tada i sve do nedavno smo vozili zglobne i s 220 KS pa nije bio toliki problem) sigurno se moglo naći nekoliko ravnih linija koje nisu previše knap da na njima još voze.
Osim toga, takvi busevi voze još naveliko po Njemačkoj npr., ali tko je njima kriv kad nikad nemaju novaca na bacanje niti će ih ikad imati...
A GDJE JE POANTA?

Ivan

Citat: conecto  u Veljača 25, 2010, 13:39:00
Slažem se sa svim što je Ivan napisao. Ako se pokazalo da su na ovim NG 272 motori možda malo preslabi (270 KS, a do tada i sve do nedavno smo vozili zglobne i s 220 KS pa nije bio toliki problem) sigurno se moglo naći nekoliko ravnih linija koje nisu previše knap da na njima još voze.
Pa, nije im snaga toliki problem dok su ispravni, doduše, oko 2005. su se neki primjerci jedva micali koliko su im motori bili zapušteni, ali zadnjih godina su uredno vozili baš na 125 koja ima prilično strmih dijelova i nisu mi se uopće činili preslabi...

Uostalom, motivi koji su "napumpali" zadnju nabavku vjerojatno ni nisu baš bili snaga i slični detalji, a onaj tko je odlučivao o potezima koji su izbacili NG 272 vjerojatno ni ne zna kako ti autobusi izgledaju...

Tomek

Današnji prekrasan sunčani i topli dan sam iskoristio za malo fotkanje iz srca zbivanja tj. sa ceste

NG312 gbr152

Citaro G gbr202 u gužvi u Vrapču

Citaro G gbr207 isto u Vrapču iz malo čudne perspektive

Citaro G gbr200 i u pozadini jedan NG312 u Vrapču

Citaro G gbr222 u Ilici

NG313 gbr161 kod MUP-a

Citaro G gbr210 u Kustošiji

Citaro G gbr209 u Kustošiji

Lion's City gbr326 u Kustošiji

Citaro G gbr202 još jednom

Tomek

Idemo dalje:

Citaro G gbr189 na Baruna Filipovića -- kvaliteta novih reg.tablica je očajna, nakon godinu dana su već blijede dok su busevi sa kraja 90-ih još uvijek imaju originalne tablice koje nisu izblijedele

Citaro G gbr231 u naletu na Selskoj

Citaro G gbr227 kod studentskog doma Stjepan Radić

I onda akcija Citara G koji dolazi na zloglasni rotor -- tu nema dana kad se ne desi neki sudar -- gbr182

I gbr226 na Aveniji Dubrovnik u smjeru zapada

Tomek

I za kraj današnjeg pregleda iz Zagreba:

NL263 gbr31 u Lučkom

Lion's City gbr334 na skretanju za Lučko -- ovaj je dobio nove registracije

To je to za danas -- sunce zašlo i sa njim otišla toplina današnjeg dana
Pogled na zalazak sunca i gužvu na Jadranskom mostu

Shole

Što se tiče tablica, mislim da nije toliko problem u kvaliteti koliko u tome da su ih vjerovatno išli brisat sa krpom namočenom u nitro pa su obrisali crnu boju na brojkama.  To se dešavalo i na starima, al nije to niko radio, a vaše sad "održavaju" drugi ljudi pa su se možda malo zaletili u svom generalnom čišćenju

Tomek

Moguće, ali i meni na auto su tablice iz 2008., a ja ih ni sa čim ne brišem pa su počele bljedeti..