Rad Autotroleja (2)

Autor nukleusri, Prosinac 06, 2007, 16:02:49

shef

Danas se u Novom Listu pojavio mali članak, potpisan A(ndrej) Petrak, o promjeni u voznom redu noćnih linija.
Na stranu to što je isti deeeebelo zakasnio (novi vozni redovi su na snazi od 20.02., a danas je hvala Bogu 04.03), jedna puno zanimljivija činjenica mi je upala u oko. Naime, izjavu je u ime Autotroleja dala Kristina Danilović Prijić, glasnogovornica Autotroleja. Mislim da je ovo prvi put da naš prijevoznik ima glasnogovornika (ili ja to ranije nisam znao). No ono što je još zanimljivije jest da je ista ta gospođa do vrlo nedavno bila novinarka istog tog Novog Lista, i vidi slučaja, baš se bavila problematikom komunalnih društava. Očito je vrlo uspješno i objektivno izvještavala.
Želim joj puno uspjeha u daljnjem radu.

Gdje su vremena pokojnog Veljka Vičevića kad je Novi List bio zakon i amen ...o tempora, o mores...
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Shole

A najnevjerovatnije u cijeloj toj priči je to da je vlasnik Novog Lista ustvari visokopozicionirani HDZ-ovac!   Svaka normalna glava u ovom gradu bi automatski zaključila kako će se onda osut drvlje i kamenje po svemu što rade SDP i Obersnel i onda kad to zasluže i onda kad ne, ali u N.L.-u nikad ni slovca protiv vlasti.  Čudni su putevi gospodnji  :-\

ikar

Citat:UVEDEN NOVI RED VOŽNJE NOĆNIH LINIJA

RIJEKA – Noćne linije Autotroleja od konca veljače voze po novom voznom redu. Prema riječima glasnogovornice Autotroleja Kristine Danilović Prijić novi je vozni red rezultat praćenja popunjenosti i broja korisnika noćnih linija.
    – Sukladno spomenutim podacima vozni je red prilagođen potrebama korisnika, odnosno mladima koji ove linije u najvećoj mjeri koriste. Također, napominjemo da od kada je na snazi novi vozni red nismo imali niti jednu primjedbu korisnika, što govori kako je novi vozni red prilagođen stvarnim potrebama naših mladih korisnika. Noćne linije pokazale su se kao dobar potez, odnosno kao usluga koje je itekako bila potrebna u našem gradu, kaže Prijić Danilović..
    Linija 101 od Trsata preko Centra do Marčeljeve Drage tako ima polaske u 0.15, 1.40, 3.00 i 4.25 sati, dok u suprotnom smjeru kreće u 1.00, 2.20 i 3.40 sati. S druge strane linija 102, koja prometuje na relaciji od Vežice prema Centru do Srdoča, prvi polazak ima u 1.15, a zatim kreće u 2.55 i 4.25 sati, dok u suprotnom smjeru ima polaske u 00.30, 2.10 i 3.40 sati. Konačno, linija 103 od Jelačićevog trga prema Drenovi polazi u 0.00, 0.55, 1.55, 2.55 te 3.55 sati, dok je prvi polazak s Drenove u 00.30 sati, a slijede polasci u 1.30, 2.30, 3.30 te 4.30 sati.
    Reducirani su polasci za kojima je još u vrijeme pilot projekta noćnih vožnji vladao manji interes. Autobusi na noćnim linijama dosad su, naime, uglavnom bili puni u vrijeme povratka iz noćnog života, odnosno od 2.30 do 4 sata, a ti su polasci većinom ostali nepromijenjeni.

A. PETRAK

Koja hrpa govana...

dragec52

Haj. Danas u garaži prije polaska na drugi dio prekidne "2" upoznao glasnogovornicu Autotroleja. Gospođi Kristini Danilović Prijić želim dobrodošlicu u firmu i ugodno jutarnje čitanje foruma uz jutarnju kavicu. Pozivam ju da se registrira i da kao glasnogovornica firme koristi i naš portal za prenošenje i prezentaciju važnih informacija vezanih uz AUTOTROLEJ. Kako već znam da se forum uredno prati / a gospođa je i sama potvrdila da ga čita/ nebi bilo na odmet da se iznose  službeni stavovi i preko našeg portala ili demantiraju neargumentirani postovi i pisanje i "blaćenje" Autotroleja.
Otvorit ću novu temu gdje ćemo postavljati pitanja glasnogovornici vezano uz Autotrolej kao i ostali  mediji - tisak i TV.
Gospođo glasnogovornice poziv vam je upuće - registracija jednostavna i imate priliku da se i nama obraćate putem našeg portala. Ugodan vam vikend.

Berlingo

A nemoj se nadati. Ipak ste vi vozaci u toj firmi i obavljate najveci posao. A ona je.... ma bolje mi je da sutim.

Mirta

Citat: Berlingo  u Ožujak 06, 2010, 02:30:53
A nemoj se nadati. Ipak ste vi vozaci u toj firmi i obavljate najveci posao. A ona je.... ma bolje mi je da sutim.

Ma daj, zašto šutjeti?
Svaka ustanova ili firma danas  ima glasnogovornika/cu ako ,,drži do sebe". To znači da određena osoba prenosi ,,usklađene stavove rukovodećega kadra" kako ne bi ni slučajno došlo do razmimoilaženja u izjavama pojedinaca. E, pa kad ta (jako dobro plaćena osoba) preuzme dužnost glasnogovornika/ce, preuzima i obveze prema javnosti. Ako izjavi da prati forum (uz kavu ili bez nje, svejedno), onda neka ga prati kvalitetno i odgovara na pitanja te javnosti.
Nikad ne reci:"Nikad!".

conecto

Ja podržavam Dragecovu ideju koja je nešto sasvim novo i na ovom forumu! Čak bih malo proširio njegovu ideju i predložio moderatorima da se otvore teme s pozivima svim rukovodiocima u firmama (barem sličnima, tj, javnim poduzećima) da se uključe na forum ( u svakoj temi pojedine firme)! Znamo da nas čitaju, a u firmama nam nedostaje dvosmjerne komunikacije, pogotovo ovim većim. Također bih ih pozvao da uvaže naša mišljenja i iskustva jer mislim da ona mogu pomoći i njima u njihovom poslu, a imali bi priliku dati razna objašnjenja iz svoje perspektive koju mi možda ipak ne možemo shvatiti.
Mislim da bi forum tako dobio jednu dodatnu dimenziju! Ako ne bi bilo odaziva s njihove strane (ponavljam, znamo da čitaju ovo) nek bude na njihovu sramotu, posebno one firme koje skupo plaćaju svoje glasnogovornike, a javna komunikacija bi trebala biti sastavni dio ovog posla.
Naravno, moderatori bi trebali u tom slučaju držati neki red, npr. sprječavati, brisati i sankcionirati eventualne provokacije, uvrede i slične stvari.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Berlingo

Uz duzno postovanje kolegi Dragecu! Nema sanse da se to dogodi!

conecto

Citat: Berlingo  u Ožujak 07, 2010, 00:40:21
Uz duzno postovanje kolegi Dragecu! Nema sanse da se to dogodi!

Uz ovakve nastupe poput tvoga vjerojatno i nema šanse!
Koliko sam ja shvatio iz Dragecovog posta žena je tek došla u firmu. Da li je već uopće imala priliku pokazati što će i kako raditi? Ali ti očito već znaš unaprijed!
A GDJE JE POANTA?

Berlingo

Kolega, dobro si upucen kao i ja. Sjeti se nesrece ZET-a i zgrade gdje se to dogodilo. Ostajem pri svojem. To se nece nece dogoditi. A sad ako ja nekog provociram onda molim da se ovaj post obrise.

conecto

Netko može napraviti prvi korak. Dragec je to lijepo, pristojno i fakat gospodski napravio. Stara škola, ja vjerojatno ne bih znao tako.
Ovo što ti spominješ bilo je u Zagrebu, možda si u pravu, ali želim barem vjerovati da nisi.
U takvim firmama posao glasnogovornika je da prenosi službeni stav firme kad je to potrebno, u prijevodu bi značilo rukovodstva, a ne vozača. Vjerojatno je i bolje da nakon sudara u Zagrebu vozači u svom tom stresu nisu bili još i izloženi medijima, tko zna što bi mogli reći u tom trenutku, možda bi time i sebi nanijeli štetu, a ovi lopovi od novinara bi svašta mogli još isprovocirati, a sve snimke ostaju u arhivi i mogu ih koristiti kad god im bude zgodno.
Može taj posao biti i vrući krumpir, ta osoba je ipak izložena javnosti, na neki način na prvoj crti, ali može biti i most komunikacije između javnosti i rukovodstva koje bi trebalo imati i previše drugog (svog) posla.
Zašto ne bi bila i tu s nama na forumu, možda teško izvedivo, ali možda ne i nemoguće ???
A GDJE JE POANTA?

Berlingo

Ma ona je tu. Cita nas svih. A daj me uvjeri da je to istina i da nas prati pod nekim imenom. Uz duzno postovanje i tebi, ovo smatram kao nemoguce. Pocet cu mastat o tome,a uvijek mastam o nemogucim i nikad neostvarenim stvarima. Volio bi da je drugacije, pa da je pitam  kao clanicu foruma zasto je njena firma mojem kvartu rekla zbogom i ....... puno drugih stvari.

conecto

Pa čekaj, ta reorganizacija je stara tek koji mjesec, možda još nije sve konačno, bile su neke javne tribine, ljudi nezadovoljni, teško da će se sve tako održati...
A kad bi ona bila tu, onda bi je i ovdje mogao fino kulturno pitati, pa baš ti o tome pričam...
A neće ona sigurno odlučiti o eventualnim promjenama nego može prenijeti svoja saznanja onima koji bi to mogli, kao i nama njihove stavove...
Naravno, to bi bila idealna situacija...
A GDJE JE POANTA?

conecto

Citat: Berlingo  u Ožujak 07, 2010, 01:17:58
Ma ona je tu. Cita nas svih. A daj me uvjeri da je to istina i da nas prati pod nekim imenom. Uz duzno postovanje i tebi, ovo smatram kao nemoguce. Pocet cu mastat o tome,a uvijek mastam o nemogucim i nikad neostvarenim stvarima. Volio bi da je drugacije, pa da je pitam  kao clanicu foruma zasto je njena firma mojem kvartu rekla zbogom i ....... puno drugih stvari.

Osim toga, na ovom forumu se ne treba registrirati da bi se mogao čitati njegov sadržaj. Može se možda i to uvesti (za dio foruma ili u cijelosti) jer je tehnički izvedivo pošto to mnogi forumi imaju.

E tada bi to morali napraviti svi koji žele čitati, a mi bismo znali da su tu jer je to prikazano (ovo mi se čak i sviđa, sad mi palo na pamet, što ostali misle ???)
A GDJE JE POANTA?

Berlingo

Ma nebi ja sad o toj reorganizaciji. Mogu ja pisati kako su se unazad, prije 20 god. odnosili prema mojem kvartu i to je vec zabiljezeno na ovom forumu. A gdje je danas? Jos toliko unazad, sta znaci u grubo 40 god! Natjerali su me na vjecno zbogom. Pokusao sam nesto, ali ime svog kvarta necu spominjati u ni jednom postu.
Nego ovo ti nije lose. Registrirajte se, pa citajte ako vas zanima. Ali bojim se da bi i tu bilo muljanja. Cak i da je obavezno predstavljanje. Ljudi su spremni na svaku masku. Ali ipak bi voljeli citati. Izvolite!