ZET razno

Autor tamlover, Prosinac 30, 2007, 18:08:00

conecto

http://www.24sata.hr/news/vozac-autobusa-vratio-je-zeni-novcanik-pun-novca/162439/

Dakle, kopiram link teksta koji već postoji u dvije druge teme na forumu. Pohvalan tekst za vozače u novinama valjda djelomično kompenzira sve loše što inače pišu o njima, time im uglavnom nanose štetu kreirajući stav javnosti prema njima i otežavaju ionako težak posao. Tek malo koliko-toliko ravnoteže radi!
Jer, što se dogodilo, a nije se pojavilo u novinama - kao da se nije ni dogodilo!
Osobno sam barem desetak puta vraćao izgubljene torbe, dokumente, novčanike, mobitele, jakne... Nikad nije bilo u novinama!
Samo u dva navrata sam za to nagrađen s "Hvala", a u jednom od ta dva puta nagrađen bocom Fante (baš je i bilo vruće, nije još bilo ni klime tada) i to za prilično banalan pronalazak - izgubljeni đački pokaz! Zašto banalan? Jer ostali su vrijedili puno više!
Uglavnom kad nešto tako nađeš uobičajeni postupak (ne službeni, ali daleko efikasniji na zadovoljstvo svih, pa i moje osobno) je slijedeći - potražiš ima li kakvih dokumenta s podacima, adresom i sl., zoveš informacije i tražiš broj telefona, uspostaviš kontakt i dogovoriš ostalo. Naravno, potrošiš nešto mobitela, ali meni svaki riješeni takav slučaj predstavlja osobno zadovoljstvo čak i bez tog "Hvala"! Možda čak i veće, samo što ljudi već očito shvaćaju da je i taj postupak sastavni dio našeg posla tj. da brinemo o njihovim stvarima.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

421

Citat: Tomek  u Ožujak 07, 2010, 16:49:32
Nije lako biti vozač u ZET-u
http://www.vecernji.hr/regije/vozacima-zet-a-putnici-prijete-vrijedaju-ih-clanak-106740
Glasnogovornik je iskoristio trenutak dok traje "time-out", ali na krivi način.
Članak  je "offtopic" zbog uplitanja tramvaja u priču , dok je prava stvar koju treba pročitati ispod- komentari anonimusa i kolega iz čega se štošta dade iščitati, ako se hoće.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

tamlover

Citat: conecto  u Ožujak 07, 2010, 01:21:09
http://www.24sata.hr/news/vozac-autobusa-vratio-je-zeni-novcanik-pun-novca/162439/

Dakle, kopiram link teksta koji već postoji u dvije druge teme na forumu. Pohvalan tekst za vozače u novinama valjda djelomično kompenzira sve loše što inače pišu o njima, time im uglavnom nanose štetu kreirajući stav javnosti prema njima i otežavaju ionako težak posao. Tek malo koliko-toliko ravnoteže radi!
Jer, što se dogodilo, a nije se pojavilo u novinama - kao da se nije ni dogodilo!
Osobno sam barem desetak puta vraćao izgubljene torbe, dokumente, novčanike, mobitele, jakne... Nikad nije bilo u novinama!
Samo u dva navrata sam za to nagrađen s "Hvala", a u jednom od ta dva puta nagrađen bocom Fante (baš je i bilo vruće, nije još bilo ni klime tada) i to za prilično banalan pronalazak - izgubljeni đački pokaz! Zašto banalan? Jer ostali su vrijedili puno više!
Uglavnom kad nešto tako nađeš uobičajeni postupak (ne službeni, ali daleko efikasniji na zadovoljstvo svih, pa i moje osobno) je slijedeći - potražiš ima li kakvih dokumenta s podacima, adresom i sl., zoveš informacije i tražiš broj telefona, uspostaviš kontakt i dogovoriš ostalo. Naravno, potrošiš nešto mobitela, ali meni svaki riješeni takav slučaj predstavlja osobno zadovoljstvo čak i bez tog "Hvala"! Možda čak i veće, samo što ljudi već očito shvaćaju da je i taj postupak sastavni dio našeg posla tj. da brinemo o njihovim stvarima.

Bravo conecto, danas se čini da je teško biti čovjek.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

conecto

Nije uopće teško, meni je uostalom najlakše riješiti takve slučajeve na taj način, od nikog ništa ne očekujem jer ljudi su danas takvi kakvi jesu, meni je dovoljno nekakvo vlastito unutarnje zadovoljstvo kad to riješim na zadovoljstvo svih. Samo mi je smiješno kad tak nešto izlazi u novinama gdje ispada da su to rijetki i pojedinačni slučajevi. Jer ne radim to samo ja ili ti iz novina, uglavnom mi to tako pokušamo riješiti.
Na kraju si još sretan kad sve dobro prođe i da ti ovaj još ne kaže (znalo se nekima dogoditi) da je u torbi bilo nekoliko tisuća eura koje "nedostaju" i sl.
A GDJE JE POANTA?

Mirta

Citat: conecto  u Ožujak 09, 2010, 07:51:29
Nije uopće teško, meni je uostalom najlakše riješiti takve slučajeve na taj način, od nikog ništa ne očekujem jer ljudi su danas takvi kakvi jesu, meni je dovoljno nekakvo vlastito unutarnje zadovoljstvo kad to riješim na zadovoljstvo svih.

Čast je čovjekov dar samomu sebi. I vlastito zadovoljstvo u poslu. Danas, kada odumiru lijepi običaji, kulturno ponašanje i suosjećanje prema bližnjemu – riječi zahvale sve se rjeđe čuju. Egoizam i bezosjećajnost koju promovira ,,new age" vrtoglavo nas zahvaća, nažalost.
Nikad ne reci:"Nikad!".

conecto

Mirta je to puno ljepše objasnila što sam želio reći. Ima nekih stvari koje osjećaš sam prema sebi i to je možda najvažnije bez obzira što mislili drugi i kako se ponašali. Mislim da se nitko normalan ne bi u takvim situacijama osjećao ugodno da s nekim važnim stvarima kao što su npr. dokumenti i sl. ne postupi tako da učini sve da ih vrati vlasniku. I ne smatram to nečim posebnim da bi trebalo dizati u nebesa.
Postupak je jednostavan jer u svima važnijim dokumentima piše ime, prezime, adresa i obično nije teško doći do broja telefona i stupiti u kontakt s vlasnikom. Ili mobitel npr. ako je uključen uđeš u imenik i pokušaš nekog nazvati iz tog imenika, objasniti situaciju i pitati čiji je to mobitel (najlakše ako se da prepoznati netko bliži osobi kad u imeniku piše npr. "mama", "tata", "baka", "seka" i sl.). Ljudi svašta gube, s nekim sitnijim stvarima poput kišobrana se ne zamaram previše ako netko sam ne dođe po njega, ali ovakve stvari su nešto ipak drugo.
U svakom slučaju jednostavnije i efikasnije od službenog postupka i ispisivanja raznih izvješća o pronađenim stvarima. Još je gore otići npr. na policiju i predati nađene stvari gdje se onda prolazi pravo ispitivanje - otkuda ti to, gdje si našao...
A GDJE JE POANTA?

conecto

Danas se na forumu registrirala novopostavljena glasnogovornica Autotroleja iz Rijeke (može se vidjeti u riječkom podforumu u temi "Autotrolej- razno"). Nadam se da će njezin primjer slijediti i ostali na sličnim pozicijama iz drugih firmi, pa tako i iz našeg ZET-a. Vjerujem da će na ovom forumu koji okuplja zaljubljenike u autobuse i autobusni prijevoz prikupiti više korisnih informacija (pa i kritika) nego na onom besplatnom telefonu gdje besposličari za nula kuna po minuti ispunjavaju svoje vrijeme kritikama gdje ih koji vozač nije čekao na stanici i sl.
A GDJE JE POANTA?

Berlingo

Nesto sam danas pokusao preslikati. Procjenite sami.

Shole

O tome je već bilo govora na forumu.  Problem je u tome što se uspoređuju kruške i jabuke.  Zagreb se može uspoređivat sa gradovima svoje okolice, a ne sa Londonom i Parisom.   Dobro da nisu i New York stavili.  VIdi se da je Zagreb i rangu sa LJubljanom i Budimpeštom, a Beograda, Bukurešta, Sarajeva uopće ni nema

Berlingo

Umjesto auto(bus)om na posao, zastupnici su u Sabor stigli minibusom iz ...
http://novine.novilist.hr/images/clanci/2010/3/482576.jpg

Majstor

Ja bi rasprodao sve Audi-e Bmw-e MBenz-e od vlade i sabora i vozio ih u tome / Caciomalli/ drugo ni ne zaslužuju
Samo mi sudite pošteno !

Berlingo

Ne mogu a da se ne slozim s tvojim misljenjem. I zasto uopce takva gluma? Ma neka farbaju nekog drugog!

Tomek

Ivan Tolić više nije generalni direktor ZET-a -- vratio se u Gredelj.

http://www.vjesnik.hr/html/2010/05/14/Clanak.asp?r=zag&c=8

Shole

Možda vam se vrati J.P. kamo sreće