Rashodi, posudba i selidba vozila između pogona (1)

Autor Ivan, Kolovoz 18, 2008, 21:33:51

Ivan

Citat: MAN19464  u Ožujak 11, 2010, 20:04:51
Citat: kojot  u Ožujak 11, 2010, 19:20:06
Citat: Tomek  u Studeni 14, 2009, 22:04:01
Hm, pričalo se i da je 801 rashodovan? Šta je snjim?

801 u srijedu 10.03.popodne po snijegu u novoj plavoj boji vozio liniju 325 za Vukojevac.
Inače specifičnost tog Vukojevca je da se nalazi u Sisačko-Moslavačkoj županiji i ja mislim da je to jedinstveni slučaj u zet-u
da ali samo 2 km ulazi u tu županiju, možda jel prije nema adekvatnog okretišta
Ma mislim da 325 ni ne izlazi iz Zagrebačke županije i Ogulinca nego se okreće se točno na granici, i dolazi samo do vanjskog ruba Vukojevca. Tako da bi se i linija slobodno mogla zvati VG - Ogulinec.

Inače, 274 ulazi par stotina metara u Laktec koji je dio grada Sv. Ivan Zelina koji je dio ZG županije, ali tamo ZET ne vozi...

Grof

856 ostao sam i dobio još jedan grafit na prednjem staklu.

Tomek

Tužan kraj slavnog gbr90 koji je po Perjavici drveće rušio :D

kojot

Citat: Ivan  u Ožujak 11, 2010, 20:45:52
Citat: MAN19464  u Ožujak 11, 2010, 20:04:51
Citat: kojot  u Ožujak 11, 2010, 19:20:06
Citat: Tomek  u Studeni 14, 2009, 22:04:01
Hm, pričalo se i da je 801 rashodovan? Šta je snjim?

801 u srijedu 10.03.popodne po snijegu u novoj plavoj boji vozio liniju 325 za Vukojevac.
Inače specifičnost tog Vukojevca je da se nalazi u Sisačko-Moslavačkoj županiji i ja mislim da je to jedinstveni slučaj u zet-u
da ali samo 2 km ulazi u tu županiju, možda jel prije nema adekvatnog okretišta
Ma mislim da 325 ni ne izlazi iz Zagrebačke županije i Ogulinca nego se okreće se točno na granici, i dolazi samo do vanjskog ruba Vukojevca. Tako da bi se i linija slobodno mogla zvati VG - Ogulinec.

Inače, 274 ulazi par stotina metara u Laktec koji je dio grada Sv. Ivan Zelina koji je dio ZG županije, ali tamo ZET ne vozi...

Aha, znači ima još primjera, a što se tiče 325, okretište je baš u Vukojevcu jer granica županija je odmah iza privatne benzinske, a bus produži još jedno kilometar do okretišta

MAN19464

tako je i definitivno ulazi u sisačko moslavačku županiju, Ivan kaže mogla bi se zvati vg- ogulinec ta linija je nekad postojala i okretalo se kod crkve u ogulincu no međutim ova se mora zvati vukojevac jel u pol vukojevca se okreće inače moje mišljenje je da je linija 325 najlakša za vozit (jako široka cesta ravna) jedini je problem što bus mora kilavit maximalno 60 km/h a tamo znamo kako se svi voze i bus stvara po 2 km kolonu i kad stane u ugibalište više niko ga nepusti van jel niko neželi riskirati i kilaviti za busom kad se tamo svi voze preko 100 km/h pogotovo između vukovine i buševca, čak su vozači autoprometa jako ljuti na zetovce zbog kilave vožnje, ali to je zakon i bus u kojem postoje mjesta za stajanje nesmije voziti preko 50 km/h sreća pa u pavg toleriraju do 60 km/h a preko toga je jako jako rizično

Shole

Nadam se da naši u Rijeci ne čitaju ovo pa da dođu na istu ideju.  Ograničenje je 50, al se malo ko toga drži, pogotovo prigradsk vozači.

sokre

Vezano uz prekoračenje brzine, neki dan je netko napisao da jedan šef iz PAVG zove vozače ako voze brže od dopuštenog. To znači da ATRON šalje podatke o busu kontroli (dispečeru ili matičnoj garaži?), uključujući i brzinu? Ili se pregledava tahograf?

Koje su sankcije za jednokratno prekoračenje i često prekoračivanje brzine?

MAN19464

Berlingo

Citat: MAN19464  u Ožujak 13, 2010, 20:55:55
tako je i definitivno ulazi u sisačko moslavačku županiju, Ivan kaže mogla bi se zvati vg- ogulinec ta linija je nekad postojala i okretalo se kod crkve u ogulincu no međutim ova se mora zvati vukojevac jel u pol vukojevca se okreće inače moje mišljenje je da je linija 325 najlakša za vozit (jako široka cesta ravna) jedini je problem što bus mora kilavit maximalno 60 km/h a tamo znamo kako se svi voze i bus stvara po 2 km kolonu i kad stane u ugibalište više niko ga nepusti van jel niko neželi riskirati i kilaviti za busom kad se tamo svi voze preko 100 km/h pogotovo između vukovine i buševca, čak su vozači autoprometa jako ljuti na zetovce zbog kilave vožnje, ali to je zakon i bus u kojem postoje mjesta za stajanje nesmije voziti preko 50 km/h sreća pa u pavg toleriraju do 60 km/h a preko toga je jako jako rizično
Vidio sam puno puta kako ih sleper prestize, najvise oko raskrsca za Mraclin, ponekad i kroz samo raskrsce.

Shole

I sad vi meni recite što je veća opasnost:  Bus koji vozi 70 po širokoj ravnoj cesti ili onaj koji vozi 50 pa ga  idu preticati svakakve kamikaze i ulijetat u škare, u zavoj, sa šleperom...... ?

tamlover

Ovdje ima rasprave za nekoliko topica! Bilo bi svima zanimljivije kada bi se pazilo gdje se što posta.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

Tomek

Ta cesta od Velike Gorice prema Sisku je koliko znam najprometnija cesta u Hrvatskoj. Zato su i počeli raditi autocestu za Sisak pa će se to malo popraviti. No tamo upravo i ima toliko sudara i stradalih zbog brzine, tako da bi policija malo češće trebala reagirati.
Što se tiče brzine ja još jednom tvrdim da se ona još uvijek u APP-u ne poštuje, pogotov kod ekipa koja vozi utrke sa Savskog mosta koliko god novi upravitelj inzistirao na manjoj brzini.

MAN19464

veliki pogon pa je možda teže pratit listiće

Shole

Ideš metodom slučajnog odabira, a i otprilike se već i zna ko ga gazi a ko špara pa je već tu dosta sužen krug.  I taj odlazak na raport i ostale metode nisu mi baš nešto.  Oderi 10% na sljedeće 3 plaće pa mu neće više past na pamet.  Ja sam zagovornik toga da po gradu stvarno treba vodit računa o brzini bez obzira koliko ima traka, ali isto tako nisam za to da ista pravila vrijede u Škorpikovoj i Bolonji i na cesti Zagreb-Sisak, a kod nas je tako.

man750

Citat: Shole  u Ožujak 14, 2010, 12:23:45
I sad vi meni recite što je veća opasnost:  Bus koji vozi 70 po širokoj ravnoj cesti ili onaj koji vozi 50 pa ga  idu preticati svakakve kamikaze i ulijetat u škare, u zavoj, sa šleperom...... ?
Najveca opasnost su oni koji su za te linije odredili autobuse koji imaju stajaca mjesta, a svako nepostivanje zakona treba sankcionirati. Tako su prije u Libertasu kupovali autobuse za linije, a onda je politika postavila u vecini gradskih tvrtki one koji ne znaju sto je to kategorija autobusa. Znaju samo da treba uzeti sto vise P............. pri nabavci.
I Gorica je ranije imala i autobuse trece kategorije.
133 u ZAGREBU
22 u DUBROVNIKU
Jedan u MakarskojMAN750 Autobus ispred svog vremena
- S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N -