ZET-ova Crna kronika

Autor tamlover, Prosinac 11, 2007, 23:18:15

421

Belingo, ta vrlo talentirana osoba za detalj, svojim novim Olympusom  , na "Slikama iz Zagreba 2" uspio je  prilično točno uloviti mjesto trostrukog sraza kod Nove TV.  To je slika gb 144 na liniji 110 za Botinec na kojoj se vidi sve opisano u mom postu o trostrukom ZETovom kočenju. Što bi bilo da si ostao "stara frajla"i da se nisi vratio na forum?
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Berlingo

Ma meni nekako izgleda da si ti vozio 144 pa onda znas koji aparat koristim ;D. Stara frajla? Vidis to mi nikad nije palo na pamet. Vec jesam na pola puta do toga. Mozda se uskoro i preselim k vama ;D.

tamlover

Nije niko odgovorio Tomeku što je bilo s vozačem koji je prepolovio NG312 na Ljubljanskoj?? Bilo bi odlično da dobijemo tu info, a i kad bi mogli dalje pratiti situaciju s ovom trojicom.
Ne znam po kojem bi to prometnom propisu prvi vozač bio kriv za bilo što, ako je auto ispred njega bio u pokretu i naglo se zaustavio. U tom slučaju, moglo bi se reći da si je taj vozač spasio posao jer ga nije pogodio. Da ga je udario bio bi u istom položaju kao i kolege iza njega - nedovoljan razmak i KRIV SI. Tako to ide u lančanim sudarima  :-\ Prvi, ako nije napravio prometni prekršaj svojom radnjom jednostavno ne može biti kriv.

A ovo s voznim redovima je posebno zanimljivo i smiješno! Godinama se putnici bune na nekoordiniranost vr-ova, malo malo pa se čuje kako svi kreću u isto vrijeme, kako ih ponegdje nema desecima minuta pa onda stignu u paru, triju, četvercu  :-[ i NIKOM NIŠTA! Godinama.... Sad se dogodi ne osobito teška nezgoda i povlači se pitanje odgovornosti za glupe vozne redove. E pa bolje ikad nego nikad - gamad koja se time bavi je nesposobna i posve neradnička, bez trunke kreativnosti i osjećaja za prometnu logiku.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

sokre

Nebi bilo u redu da bilo koji od vozača uključenih u nesreću dobije otkaz. Nesreće se događaju. Sumnjam da je itko namjerom išao izazivati nesreće. Nije bilo teže ozlijeđenih, a popravak autobusa će ionako platiti osiguranje. Izjava g. Tolića je bila nepromišljena i možda bi on zbog nje mogao ponuditi mandat na raspolaganje. A možda i zbog nekih drugih stvari..

Shole

Neznam baš koliko će platit osiguranje.  Nisu to najnoviji autobusi pa da imaju kasko.  70 je sigurno sam sebi kriv, a pitanje i koliko će onaj u sredini netko htjet platit za prednji kraj.  NG je čist,  NL-ova polica  plaća popravak NG-a odozada, a SL-ova polica plažća popravak NL-a odozada.  Ostaju ti NL i SL prednji kraj

sokre

Da nisu izrezali SG-ove mogli su zavariti njihove prednje krajeve umjesto ovih razbijenih.

Tko uopće radi limariju na starijim autobusima (ZET-ovim vlasništvom)? Limari u ZET-u?

conecto

Manja oštećenja se definitivno popravljaju u garažama, već neko vrijeme i kompletni popravci limarije i lakiranja (prije se to nije radilo), ali teža oštećenja ipak odradi ARZ. Vjerojatno će i ovi tamo.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

buSHunter795

Jučer je jedan Lion's City na 271 ili 272 imao obračun s kombijem po snijegu na nekom 'gadnom' zavoju na granici Adamovec-Glavnica Gornja (dobio sam neku lošiju sliku od frenda)

conecto

U, baš lijepo da ZETova crna kronika radi i kad nekakvi divljaci dođu u grad koje treba prevesti. Koliko sam ja čuo, vozili su ih O-405 GN iz APD i NG 312 iz APP. Premali autobusi od 18 metara?
Već mi pun k.... tih novinara, što god da se događa oni se moraju ZETa dotaknut. Ako su se gušili, vjerojatno je to od njihove pirotehnike po kojoj su poznati i bez koje nikud ne idu, kad oni zadime obično se i utakmica prekida i na stadionu se jedva diše... Dao bih im ja autobuse koji su skupo plaćeni da voze ljude na posao, a onda kasnije voze takve divljake.
Isto tako sam čuo da su četiri autobusa razbili, to nigdje ne piše... Naravno, kad kažem da sam "čuo" riječ je o glasinama, možda nisu istinite, ali to mi je pričao kolega koji je vozio njih jučer...
A GDJE JE POANTA?

Shole

Zašto se ne razbije nijedan tramvaj ili autobus kad Medveščak ima utakmicu, pogotovo kad izgubi ??  Tamo možeš doć sa djetetom od 5 godina na tribine koje su BTW krcate, dok ćeš dobro razmislit dal ćeš na prazni Maksimir povest svoje djete.

conecto

Citat: Shole  u Ožujak 25, 2010, 14:37:31
Zašto se ne razbije nijedan tramvaj ili autobus kad Medveščak ima utakmicu, pogotovo kad izgubi ??  Tamo možeš doć sa djetetom od 5 godina na tribine koje su BTW krcate, dok ćeš dobro razmislit dal ćeš na prazni Maksimir povest svoje djete.

Dobro pitanje, u Zagrebu se eto igra vrhunski hokej, kao i već godinama vrhunski rukomet, košarka, vaterpolo... Ali uvijek sranja tamo gdje se igra trećerazredni (ili još niže) nogomet koji se još iz gradskog proračuna financira dok jednoj Ciboni koja je osvojila sve u Europi što se da osvojit prijeti bankrot. A onda se još tetoši divljake preko novina koji se eto guše u ZETovim busevima pa moraju prozore razbijat da dođu do zraka.
A GDJE JE POANTA?

Ivan

Citat:http://www.index.hr/sport/clanak/navijaci-spasili-derbi-policija-zakazala-torcidasi-se-skoro-pogusili-u-zetovim-autobusima/482630.aspx
LOL, "navodno" je utrpano 400 ljudi u jedan bus... Kog vraga ima biti navodno ili ne kad je nemoguće, osim ako nisu u četiri reda ležali jedni na drugima. ::| Kakve sve gluposti novinari neće izmisliti i prenijeti.

borelee

Autobusi su bili pretrpani definitivno.Jedan je odmah ostao u kvaru dok drugi nije mogao krenuti jer se jedna vrata signalizirala pogrešku kod zatvaranja i vozač nije mogao krenuti.U cijeloj toj nezgodi policija nije nikome dala da izađe iz autobusa koji su bili pretrpani tako da su ljudi bili natiskani ko sardine.Revolt je usljedio i ostalo je poznato.Još kad se spomene da se tako pretrpanim autobusima vozilo do maksimira obolaznicom 1h onda je i to donijelo udio u svemu ovome.Ne zelim nikoga opravdavati jer za počinjavanje štete nema opravdanja,ali bilo je previše pogrešaka u policijskoj organiziciji da bi se krivica svalila samo na jednu stranu.Samo da napomen da je povratak bio sasvim u redu jer je poslano još autobusa tako da su uvjeti bili civilizirani....

tamlover

hm, borelee je sigurno jedan idiotski novinarčić  :-X
svaka profesija nosi svoj "križ" i mislim da bi definitvno trebali prestat s općenitim uvredama. Napišite dečki ime i prezime pa pljujte do mile volje. Hvala Bogu da su nas ZET-ovi šoferi na ovom forumu davno podučili da grijehe pojedinaca, zaposlenih k tome u ZET-u uz pomoć baba i stričeva, ne pripisujemo VOZAČIMA u cjelini.
nažalost, baba i stričeva ima na svakom koraku pa tako i primitivnih vozača i neobrazovanih novinara i nestručnih mehaničara i glupih političara.... pripazite malo, nije vas uvijek ugodno čitat nit znate tko vas sve čita.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....