Rad Autotroleja (2)

Autor nukleusri, Prosinac 06, 2007, 16:02:49

NP-549

Onda su mogli vratit onaj sljedeći za Tribalj u 10:30, a ne da tamo moramo sjedit ko budale 45 minuta. da bi ti 10 minuta kasnije završila smjena

mivano

molio bih pojašnjenje..jedna mi stvar nije jasna ...zbog čega 673 kreće radnim danom u 17:50 za Lokvu umjesto u 17.45 po starom rasporedu i još k tomu stoji na Lokvi (korekcija) 10 minuta i onda ide zajedno (u 18:25 ) sa 676 koji ide iz Garića
mislim čemu ta logika ???  toliko o raspoređenosti vožnji  >:(
predlažem da ide u 17:45 iz grada, a povratak nek bude u 18:15 s Lokve

NP-549

Ma to je stavljeno u 17:50 jer 673 ne stigne sa Viškova na tu vožnju.  Naravno njima je jednostavnije promjenit cijeli vozni red i objavit na internetu promjenu, nego zamjenit vožnju za 673.  Dat mu nešto drugo da stigne do 17:45.  Nego, tek sad vidim kad si ti skrenuo pozornot na 11-icu,  zašto neke vožnje imaju 30 min do Lokve, a neke 35.  Prije su sve imale 25 pa je prelaskom na Deltu dodano 5 minuta, ali zašto i 10 na neke polaske?  35 minuta do Lokve biš stigao i pješice.  Kad je gužva ko jučer oko 3 onda ti neće pomoć ni tih 5 minuta, a kad je normalan promet onda dođeš za 20-25 min.

NP-549

Čovjek koji je zadužen za izradu voznih redova u ZET-u u Zagrebu uvijek pita ovdje na forumu vozače i poznavatelje voznog reda što nevalja, što bi trebalo korigirat, i na koji način.  Za Autotrolej to zasad spada u Science Fiction, ali s obzirom na nedavno uvedene promjene na cijeloj razini, možda i do toga dođemo. 

kico101

Iz današnjeg novog lista:
AUTOBUSI RIJEČKOG AUTOTROLEJA OD JUČER VOZE PO KORIGIRANOJ MREŽI
Dobili gradsku liniju, plaćaju drugu zonu
I dok su putnici na liniji 3A uglavnom i dalje nezadovoljni, na Gornjoj Vežici svi su oduševljeni povratkom »njihove« linije 7A
Građani tražili i dobili natrag liniju 3ARIJEKA – Prvi dan vožnje Autotrolejevih autobusa po novoj, korigiranoj mreži javnog gradskog prometa protekao je, prema podacima iz tog komunalnog društva, bez primjedbi putnika na izmjene trasa autobusa ili voznog reda. Prometovanje autobusa po novoj mreži je, podsjećamo, započelo jučer, nakon što su po isteku dvomjesečnog probnog razdoblja u Autotroleju razmotrili sve primjedbe građana i mjesnih odbora te učinili potrebne izmjene na pojedinim linijama, a uvedena je i jedna nova s brojem 9, od Svetog Kuzma preko Drage do Podvežice. Tijekom testnog razdoblja ponajviše je pritužbi građana pristiglo na račun linije 3A, koja je zamijenila nekadašnju liniju broj 17, ali za razliku od stare linije nova je prvobitno prometovala samo od Bezjaka do sportskog centra Zamet, a ne do centra grada. To je izazvalo bujicu negodovanja stanovnika Bezjaka, kao i Mjesnog odbora Zamet, koji su od Autotroleja zahtijevali povratak linije 3A na trasu nekadašnje 17-ice. Ne kraju je, nakon skupova građana i višekratnih sastanaka predstavnika MO Zamet i Autotroleja pronađeno kompromisno rješenje koje bi trebalo zadovoljiti sve strane. Linija sada ponovo povezuje Bezjake sa središtem Rijeke, ali su zadržani i polasci prema centru Zamet prilagođeni potrebama učenika zametske osnovne škole.

Putnici koje smo jučer zatekli u vožnji linijom 3A kažu kako su zadovoljni povratkom na staru trasu i izravnom vezom s centrom, ali isto tako uglavnom ističu da je to jedini razlog za zadovoljstvo, jer i dalje postoje brojni nedostaci na liniji, počevši od broja dnevnih polazaka pa do njihovog rasporeda po redu vožnje za koji uglavnom tvrde da je neprilagođen potrebama stanovništva, osobito onih koji rade ili pohađaju srednje škole i fakultete u gradu.
    – Dobro je da autobus opet vozi u grad, ali je problem u tome što vozi prerijetko. Osim toga jutarnji polazak u 7 i 15 se okreće na Zametu pa ne stignem s njim na fakultet, nego moram ujutro pješačiti na sedmicu da bi stigla na vrijeme. Isto tako nije nam jasno kako to da sada imamo gradsku liniju ali još uvijek spadamo pod drugu zonu, tražila sam jučer pokaznu za prvu ali su mi rekli da je ovo i dalje druga zona, rekla je Ingrid Lenac.
    Nezadovoljna činjenicom da i dalje mora kupovati kartu za drugu zonu je i Luca Mikulić, kao i brojem polazaka autobusa.
    – Ovo što rade s nama je katastrofa, osjećamo se ne kao građani drugog nego građani desetog reda. Zadnja smo rupa na svirali. Pitam se zašto plaćamo karte za drugu zonu, kad autobus vozi toliko rijetko da je na posao moram krenuti busom u 12 sati iako mi je radno vrijeme tek od dva poslijepodne, ali u međuvremenu nema polazaka pa se moram još sat vremena šetati po gradu prije posla. Još je gore nedjeljom, tada me netko od moje obitelji mora odvesti na posao jer su polasci još rjeđi, kazala je ogorčena Mikulić, uz odobravanje ostalih putnika.

I dok su putnici na liniji 3A uglavnom i dalje nezadovoljni javnim prijevozom, na suprotnom kraju grada, na Gornjoj Vežici svi su uglavnom oduševljeni povratkom »njihove« linije 7A na takozvanu južnu trasu u prolasku kroz centar grada, odnosno na prometovanje Rivom i Adamićevom ulicom.
    – Super. Trebali su to već i prije napraviti. Ne znam zašto su to uopće i mijenjali. Mi smo veliko naselje, s dosta starijih ljudi i dok je 7A išla kroz grad preko Pomerija morali smo presjedati na druge linije ako smo htjeli ići u centar. Jedva smo dočekali, rekla je Biserka Sarađen.
    – Bolje je zbog odlazaka u školu, u grad, zbog svega, kratko je komentirao učenik Marko Lesica.
    – Sto posto mi odgovara da linija vozi opet u sami centar. Nije je ni trebalo prije mijenjati, ali dobro je da se vratila na staro, smatra Dinko Čubranić. No, ima i onih kojima je prometovanje sjevernom trasom odgovaralo.
    – Nemam primjedbi iako mi je odgovaralo da autobus vozi sjevernom rutom jer mi je tada stajao točno ispred kuće i ispred radnog mjesta, rekla je Dinka Filipović.

Marinko GLAVAN

Bezjaki bi u prvu Zonu. Ma nemojte. Dragi mještani Bezjaka imate svoju Općinu Viškovo koja treba da se izbori ( čitaj: financijski pokrije prelazak nekog područja iz druge u prvu zonu-iako se radi o svega 300 metara ). A mještani Gornje Vežice su oduševljeni, pa stoga većina pobjeđuje, a naš Ruske ostaje u manjini. ;)
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

NP-549

A kako ide onda prodaja karata kod vozača s obzirom da gradski vozači duže samo blokove prve zone?  Znači ako kupuješ u busu ide 1. zona, a ako uzimaš pokaznu onda 2. jer ti je adresa bezjaki b.b.

Ruske

ja sam uvijek manjina ;)

evo danas nekim cudom 7a je bio prazan (10 ljudi sve skupa, vracao se pred 45min iz grada, 585) ali nakon 5min sam saznao zasto jer je 7ica bila ispred...iskreno mislim da ovo sta su stavili cesce 7a po spici nije dobro jer ce cesto dostizati 7icu i voziti prazan...mislim meni odgovara, samo kad gledas globalno 7ica krcata a 7a iza prazan nije bas nes...al ajde

ikar

7 i 7a imaju identičan vozni red koji je usklađen - odnosno to je zapravo jedan vozni red. Stižu se ako ovaj iza brže vozi (a naprijed sporije) a zna pripomoć i ako prvi naleti na "navalu" putnika.

LuckyLooser

Pazi ovo:
Citat:
– Ovo što rade s nama je katastrofa, osjećamo se ne kao građani drugog nego građani desetog reda. Zadnja smo rupa na svirali. Pitam se zašto plaćamo karte za drugu zonu, kad autobus vozi toliko rijetko da je na posao moram krenuti busom u 12 sati iako mi je radno vrijeme tek od dva poslijepodne, ali u međuvremenu nema polazaka pa se moram još sat vremena šetati po gradu prije posla. Još je gore nedjeljom, tada me netko od moje obitelji mora odvesti na posao jer su polasci još rjeđi, kazala je ogorčena Mikulić, uz odobravanje ostalih putnika.

Onda bi i Mune i Pasjak trebali bit u prvoj zoni. Njima bus ide još rjeđe. ;D ;D ;D

mivano

da rezimiramo: 3a je glupost - trebala je ostat stara 17-ica i točka, zašto bi ovi izvan Rijeke imali gradsku liniju, a Gornja Drenova ju nema   >:(   (nemojte se ljutit zbog spominjanja mog kvarta)

kico101

Citat: mivano  u Travanj 02, 2010, 22:32:19
da rezimiramo: 3a je glupost - trebala je ostat stara 17-ica i točka, zašto bi ovi izvan Rijeke imali gradsku liniju, a Gornja Drenova ju nema   >:(   (nemojte se ljutit zbog spominjanja mog kvarta)
3a okreće u Bezjakima, jer na Trampovom bregu nema mjesta, a i Bezjaki su udaljeni cca 300 m od granice Grada. Mještani Bezjaka ( da se njih pita ) bi sigurno ostavili "prigradsku" 17-cu sa 23 polaska, a odbacili ovakvu 3a sa 16 polazaka.
Što se tiče Gornje Drenove, imate gradsku 5B ;D. A i tzv. prigradska 11-ca ima čak 42 polaska ( što je više od gradskih 1B, 2A,3,3A,4A,5A,5B,8 i 9 ), a i zaustavlja se na gotovo svim gradskim stajalištima i stvarno ne znam po čemu je Gornja Drenova zakinuta. Jedino, vozni red u povratku bi se mogao malo uskladiti. A kad ponosni vlasnici zemljišta na Podbregu riješe imovinsko-pravna pitanja, bi će i četvorka.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

mivano

opet sam se malo informirao glede tog okretišta - sada navodno nije problem u vlasnicima
nego nekakva direkcija za komunalni susatv (nisam siguran) - jer to je navodno razvojni projekt i nije u GUP-u pa navodno treba postupiti prema uputama te direkcije - a kažu da to neće biti u dogledno vrijeme  :(
( ne zaustavlja se u povratku kod Indeksa i u Prvomajskoj  ;D ;D ;D  ;) a ja bih volio izaći i na Rivi  ;) ;D ;D ;D - tamo ima lijepih cura  ;D ;D ;D ;D )

Bari

Mislim da ovo zaslužuje poseban post. 622 nakon dugo vremena na liniji. Danas na 6
KREPAT MA NE MOLAT !

NP-549

Ovo valjda isto spada u mjere štednje

mivano

sa http://www.rijekadanas.com/autotrolej-ukida-besplatne-voznje-za-penzionere/

Autotrolej ukida besplatne vožnje za penzionere?
Apr 13th, 2010 | Kategorija: Top Vijest

Slijedi još jedan udar na džepove građana i to one najosjetljivije skupine. Kako neslužbeno doznaje Primorski radio, gotovo je sigurno ukidanje besplatnih vožnji Autotroleja za umirovljenike i to već od lipnja ove godine. Prema istom izvoru, pripremaju se tri kategorije povlaštenih karata za umirovljenike, a njihova će cijena ovisiti o visini mirovine. Bez obzira na cijenu karata, svi bi umirovljenici trebali plaćati komunalnu uslugu javnog gradskog prijevoza Autotroleja.

Nakon frke s promjenom voznog reda, ukidanje besplatnog prijevoza umirovljenicima?

neki naši forumaši dolaze na svoje  ;D ;D ;D