Čazmatrans – novosti i rasprava

Autor Tomek, Studeni 21, 2007, 00:50:47

tomo

Citat: mate  u Ožujak 16, 2010, 15:12:25
Citat: DANI  u Ožujak 16, 2010, 15:07:51
a zasto su oni sa croatia bus il sa panturist kooperantni na otim linijama ak su onih svi hrvatksi prevoznici ?? sta ima naprimer panturist na liniji zupanja-frankfurt od cazmatrans??

Nisi razumio skroz, Panturist je kooperant samo na liniji Ilok - Frankfurt, ta linija i ova Zupanja - Frankfurt su 2 razlicite linije, ova prva do granice s Slovenijom ide Podravskom magistralom (Osijek, Bjelovar, Koprivnica, i ostala mjesta) dok ova iz Zupanje ide autocestom (Sl.Brod,N.Gradiska,Kutina,Ivanic,Zagreb) do granice ;)
a i kooperiraju ako eventualno jedan od prijevoznika nema za taj termin bus ili vozača (bude puno posebnih vožnji) pa onda drugi uskoči ili pak prema dogovoru da određenim danom voze jedni, drugi prijevoznik drugim i tako svi ponešto zarade.....

mate

Citat: tomo  u Ožujak 16, 2010, 17:29:08
Citat: mate  u Ožujak 16, 2010, 15:12:25
Citat: DANI  u Ožujak 16, 2010, 15:07:51
a zasto su oni sa croatia bus il sa panturist kooperantni na otim linijama ak su onih svi hrvatksi prevoznici ?? sta ima naprimer panturist na liniji zupanja-frankfurt od cazmatrans??

Nisi razumio skroz, Panturist je kooperant samo na liniji Ilok - Frankfurt, ta linija i ova Zupanja - Frankfurt su 2 razlicite linije, ova prva do granice s Slovenijom ide Podravskom magistralom (Osijek, Bjelovar, Koprivnica, i ostala mjesta) dok ova iz Zupanje ide autocestom (Sl.Brod,N.Gradiska,Kutina,Ivanic,Zagreb) do granice ;)
a i kooperiraju ako eventualno jedan od prijevoznika nema za taj termin bus ili vozača (bude puno posebnih vožnji) pa onda drugi uskoči ili pak prema dogovoru da određenim danom voze jedni, drugi prijevoznik drugim i tako svi ponešto zarade.....

Uglavnom na ovoj Zupanja - Frankfurt, se izmjenjuju ČTR, CB i Touring Croatia, svaki dan jedan vozi, pr.danas je ČTR sutra CB vozi,preksutra Touring i tako u krug, mislim da se tako isto radi i na Ilok - Frankfurt ;)

tomo

prebacite ovo u temu rasprava i razno jer je OT
i da, liniju Ilok-Dortmund voze uglavnom ČZT i Touring... u subotu se vratio gbr.446, danas je otišao Touring ZG-1002-CT

zizi

nemojte o app-u u čazmatransovim postovima . a ako ćemo o tome app je mali naspram čazmatransa . nemojmo računati buseve iz autotransa. što se tiće  zagreba app nesmije voziti iz sl.broda putnke za zagreb jer mu je polazak u 13:50 za rijeku a čazmatrans polazi za zagreb u 13:55 za zagreb . koliko sam ja iztraživao čazmatrans ima preko slavonskog broda za zagreb devet polazaka konkurencija je panturist s četiri polaska i francuzević s jednim polaskom i vlak neznam koliko točno polazaka . cijene su tu negdje moram napomenuti pričajući s pojedinim studentima da je čazmatrans prvi uveo besplatnu prtljagu svakodnevno za njih. što je rezultiralo povečanem broja putnika. također mi kaže da kad putuje nedjeljom iz slavonskog broda uvijek su organizirani bis autobusi koliko god treba jednom je čak drugi bis autobus išao s  petnaest putnika jer je prvi bis bio pun a iz osijeka nije imao mijesta da primi i jednog putnika. u prići s vozačem autobus se prazan vratio u brod da vozi liniju u 05:00 sati iz sl.broda za zagreb. studenti koji su putovali bili su oduševljeni ovim potezom iako firma nije zaradila ali briga za putnika i uslugu je na prvom mjestu. što se tiće kvalitete autobusa več sam pisao pogledajte matine i tomine postove i sve je jasno . čazmatrans jako ulaže u obnovo voznog parka i mislim za godinu dvije da više nečemo viđati tamove i stayere na cestam a sta cemo onda slikati jer ipak ti styeri koliko su stari još uvijek dobro voze . pozdrav iz splita čazmatrans je za mene na prvom mjestu uvijek bio i ostao bez uvrede za ljubitelje  drugih prijevoznika .

mate

Evo jedne slike, slikane na Uskrsni Ponedjeljak 13.4.2009...dokaz koliko je biseva trebalo (ovo je samo dio buseva), mislim da je ukupno 13 buseva tokom popodneva tog ponedjeljka i utorka dopodne otislo za Zagreb, samo je jedna od potvrda kako putnika uvijek ima...

A i za prtljagu su studenti to pozdravili s odobravanjem, jer 7 kn po 7...i nakupi se...A, i tokom proslih upisa na fakultete, ČTR je odobravao svim ucenicima koji su isli na upise popuste od 40 % na povratnu kartu (tj.kupovali su studentsku povratnu)...

Shole

Citat: zizi  u Ožujak 16, 2010, 19:32:47
nemojte o app-u u čazmatransovim postovima

A reci ti meni u kojoj temi bi trebali uspoređivat dva ili više prijevoznika ?  Pričamo o Čazmatransu i usput smo se dotakli APP-a samo iz razloga da usporedimo cijenu, kvalitetu...... usluga

Tomek

Izgleda da je S415HD gbr315 imala sudar jer je jučer viđena sa novobojanim prednjim i potpuno bijelim stražnjim djelom busa.

mate

Citat: Tomek  u Ožujak 27, 2010, 17:28:43
Izgleda da je S415HD gbr315 imala sudar jer je jučer viđena sa novobojanim prednjim i potpuno bijelim stražnjim djelom busa.

Nije imala sudar, nego su prednji i zadnji kraj bijeli zato sto se bus priprema za osvjezavanje (nove naljepnice) ;)

Tomek

Evo jedna zanimljiva novost, Čazmatrans kupio Neoplan Euroliner troosovinac(niski) -- trenutno je smješten u Kutini, registracije su mu BJ-743-EP, ima i gbr. naljepljen izvana, ali ga ne znam.

shef

Na mađarskoj stranici (navedena u uglu slike) našao sam jednog kojega nemamo na spisku, gbr 278. Ove tablice na slici definitivno više nema...

Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Tomek

mate

A evo i slike...u tablici ga ima (autor slike je tomo)

Gbr.278

mate

Tam BJ-119-AF je sreden i sad ima novu shemu, tomo ga je pred koji mjesec slikao ja sam maloprije pokusao na AK Zupanja ali nazalost nijedna slika nije dobro ispala...

buSHunter795

Novosti

ZG 1004-AM Neoplan Cityliner N116 - shema kao BJ 243-AN
BJ 309-EP - gb 535 - Neoplan Cityliner N 1116

Tomek

Još jedna novost jučer navečer u Zagrebu, gbr538 MAN Lion's Comfort BJ-427-ER