Unutrašnjost autobusa

Autor maky, Studeni 23, 2007, 22:19:31

Paško

682 i njegova prastara sjedala (vjerojatno Sanosova):

Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

markost

Naslonjač Sanos, sidalo Ikarus.   :D :D

Paško

Paško

Paško

Tomek

Ove fotke ne da su grozne nego su šokantne.. Ne znam šta je sa održavanjem, ali ovdje ga očito nema.. Pa ovakvi autobusi stvarno ne bi smjeli na ulici.. Nije mi jasno zašto ekipa iz Prometa nije bila stupila u kontakt sa ZET-om kad je svoji 25 O305G dao izrezati prošle godine, svi su imali original klupe sa normalnim presvlakama..

Paško

Citat: Tomek  u Travanj 28, 2010, 20:28:57
Ove fotke ne da su grozne nego su šokantne.. Ne znam šta je sa održavanjem, ali ovdje ga očito nema.. Pa ovakvi autobusi stvarno ne bi smjeli na ulici.. Nije mi jasno zašto ekipa iz Prometa nije bila stupila u kontakt sa ZET-om kad je svoji 25 O305G dao izrezati prošle godine, svi su imali original klupe sa normalnim presvlakama..
Bilo bi jako čudno da Promet kontaktira bilo koga za dijelove za sjedala (najviše ih dolazi iz Splita), njima je najvažnije da je na cesti, skoro jedini dijelovi koji oni dobavljaju od nekog stranca su prozori, a i oni su dobavljani iz svih izvora (tako npr. neki stari Neoplani imaju MAN-ove prozore iz Turske...)

g.b. 89 Pašteta:
Na ovoj slici se ne vidi, ali ovo je razbijeno:

g.b. 206 i g.b. 208 (više ne znam od kojeg je koja slika kad su oboje IAAF ::| :P):

I legenda 138.
Šteta što nemamo više ona 3 Vettera, i oni su imali sjedala na zglobu:

Baš me zanima zašto ovdje nedostaje sjedalo?!:

maky

A šta sad, možemo samo plakat nad ovim. Ovo je više nepopravljivo, niti itko ima volju to popravit, niti to više ima smisla popravljat, niti se sad treba nešto posebno iščuđavat. Takvi su kakvi jesu, sami smo krivi za to, sad je gotovo. Djelova za O305 ima koliko hoćeš, ionako smo ih rashodovali čudo, ali nema volje da se napravi kako treba, nego je to sve šlampavo, nabrzinu i rađeno "od kurca". Čisto po dalmatinski, poduprto socijalističkim načinom rada zaposlenika koji su se zaposlili prije 30 godina i navikli tada ništa ne radit, pa ne rade ni sada. Stakla su u starih autobusa sva bila standardna, tako da  bez problema pašu na bilo koji model starog autobusa, nema veze sa kojeg su skinuta i na koji su stavljena kad su ista, tako da to nije nikakav problem. To je normalno u svim firmama. Ono što je problem je to šta mi na tim greškama nismo ništa naučili, nego to isto sada ponavljamo sa novim autobusima, a to može samo loše završit. Jer kad novi autobusi počmu izgledat kao otpad i kad se u njima nađe svakakvih djelova, onda je stanje stvarno alarmantno. Dakako, tu postoje i neke druge stvari o kojima nebi, a utječu na  samo održavanje autobusa, funkcioniranje firme i svega ostalog. Međutim, uz malo više volje i motivacije, stanje bi moglo biti puno bolje.
Pitanje je samo "koga to briga?" Ovi koji su dosada tu radili i puno ih još radi su svojim postupcima dokazali da ih nije briga i nikada ih nije ni bilo briga ni za putnika, ni za firmu, ni za budućnost. Možda bi jedino privatnik uspio ustrojit ovo...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Shole

Mi (najviše ja) smo na riječkom podforumu baljezgali nekakve gluposti kako ćemo gradonačelniku svaki dan slat razglednice parkiranih auta po žutoj traci i ugibalištima po uzoru na one koje je on slao Kalmeti.  I kolega forumaš "dragec52 " uzeo stvar u svoje ruke i par puta slikao te trake i stanice i stavio slike na neki forum Grada Rijeke.  I bogami dobio je i komentar od nekog glavonje iz općine, što bi značilo da je netko ipak to primjetio i da se čita mada je stavljeno na najobičniji forum.  Predlažem stoga da MAKY kao iskusni znalac probere najbolje od ovog materijala što je tu sve poslikano pa da i vi pokušate poslat na neku web stranicu od Grada Splita.  Lako moguće da brzo nestanu od tamo od silne sramote, al najlakše ih je ponovo opet stavit. A ko zna, možda i dođe nekakva naredba od Gazde da se to pod hitno dovede u red jer, ruku na srce, Split je turistički grad puno više nego tranzitna Rijeka i s ovim čekat turiste je ravno katastrofi.  Pa kod nas je praktički pa nemoguće već nać staru Avtomontažu SU/SG220 (a imamo ih skoro 30) da ima jednu jedinu drugačiju stolicu unutra, a kamoli ovakvu ciganiju koja i da nije pošarana i pokidana nebi na niš sličila.  U jednoj najobičnijoj prikolici valjda ima 7 vrsta siceva.

Paško

Ajmo znalci, lagano pitanje, koji je ovo g.b.?

Uploaded with ImageShack.us

markost

maky

Citat: markost  u Svibanj 11, 2010, 22:23:05
g.b. 91?
Da, da, ovo su prednja vrata od g.b. 91, koja su prije pripadala g.b.84. I ovo je slikano na raskrižju kod Lidla.

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Paško

Citat: maky  u Svibanj 11, 2010, 23:36:01
g.b. 91?
Da, da, ovo su prednja vrata od g.b. 91, koja su prije pripadala g.b.84. I ovo je slikano na raskrižju kod Lidla.
Točno, ali jedna mi stvar nije jasna. Kako mogu bit vrata od g.b. 84? Prva slika g.b. 91 s tim vratima slikana je u siječnju 2008., a g.b. 84 vozia je do negdi proljeća 2009. I imamo sliku g.b. 84 iz kolovoza 2008.
??? ??? ???

maky

Citat: Avtomontažafan  u Svibanj 12, 2010, 12:16:02
Citat: maky  u Svibanj 11, 2010, 23:36:01
g.b. 91?
Točno, ali jedna mi stvar nije jasna. Kako mogu bit vrata od g.b. 84? Prva slika g.b. 91 s tim vratima slikana je u siječnju 2008., a g.b. 84 vozia je do negdi proljeća 2009. I imamo sliku g.b. 84 iz kolovoza 2008.
??? ??? ???
Je, imaš pravo, zabunio sam se, moja greška. Stalno sam bio uvjeren da je on ta vrata dobio početkom 2009. godine, a ne 2008, jer 84 je prestao vozit krajem 2008, al im je trebalo vremena dok ga izrežu.
A i mogao sam odmah skužit, jer 84 je imao crvene rukohvate na vratima...  ::|

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

markost

Jutros rano u petici g.b. 185. Samo ja i šofer od Prime do Solina za cca 10 min. Inače je unutrašnjost busa u super stanju. (isprike za mutnu sliku,tako san se i osjeća  ;D)