Centrotrans, Sarajevo - razno

Autor autobusi.org, Prosinac 04, 2007, 13:24:16

MILCHO

Citat: The_Dubster  u Travanj 30, 2010, 15:58:43
Citat: MILCHO  u Travanj 30, 2010, 15:14:25
Maloprije sam vidio Centrotransov autobus sa onip parolama na prozorima, vjerovatno na liniji Vijećnica - Dobrinja, ono što su obećali besplatna vožnja petkom u znak protesta.

da vidio sam i ja danas, i to puni busevi, poželio narod nešto džaba... a ima li kakvog rješenja na vidiku?

i izgleda da ove studentske godišnje ipak nisu tako sjajno rješenje kako izgledaju...
A znaš li možda kakvi su uslovi za te studentske  CTS-ove, jeli samo važe za KS ili za okolinu gdje vozi Centrotrans PGS (Visoko, Olovo, Breza, Kiseljak itd...)?

The_Dubster

Citat: MILCHO  u Travanj 30, 2010, 16:38:14
Citat: The_Dubster  u Travanj 30, 2010, 15:58:43
Citat: MILCHO  u Travanj 30, 2010, 15:14:25
Maloprije sam vidio Centrotransov autobus sa onip parolama na prozorima, vjerovatno na liniji Vijećnica - Dobrinja, ono što su obećali besplatna vožnja petkom u znak protesta.

da vidio sam i ja danas, i to puni busevi, poželio narod nešto džaba... a ima li kakvog rješenja na vidiku?

i izgleda da ove studentske godišnje ipak nisu tako sjajno rješenje kako izgledaju...
A znaš li možda kakvi su uslovi za te studentske  CTS-ove, jeli samo važe za KS ili za okolinu gdje vozi Centrotrans PGS (Visoko, Olovo, Breza, Kiseljak itd...)?

znači nešto ovako:
zvanično smo čuli da će važiti za kanton Sarajevo i kantonalni prevoz, tj. gradske linije (koje su upitne) i gradsko-prigradske (one koje vode prema Sarajevu) i još u trolama i tramvajima (a sad otkud im to neam blage). Al problem je što tu godišnju mogu vaditi samo oni iz KS po cijeni iz 33 marke. Mi van KS a koji studiramo u KS možemo izvaditi tu godišnju i kao dobijemo neki popust na trenutnu mjesečnu koja iznosi 85 maraka a sa popustom bi bila 65 maraka. Znači mi bi morali izvadit godišnju i još plus svaki mjesec vadit opet mjesečnu.
A da cirkus bude veći, ja sam na granici Ze-Do i KS i dijeli me jedna stanica od linije i zbog neka 2 kilomtera i 1 stanice nemam pravo na godišnju od 33 marke, nego moram vadit i godišnju i još svaki mjesec mjesečnu :S

MILCHO

Ma to su oni uveli samo kao inat zbog GRAS-ove studentske od 50KM.

The_Dubster

Citat: MILCHO  u Travanj 30, 2010, 18:13:47
Ma to su oni uveli samo kao inat zbog GRAS-ove studentske od 50KM.

Baš ofiran potez, zar ne?
Nerealno je očekivati da će svimad ati po 33 marke, recimo ja je sad mjeečno plaćam 85 maraka, i da mi snize na 33... jednostavno ne ide... previše je to za očekivat... A i naveli linije po gradu, koje su suspendovane i da će važit u trolama i tramvajima... aha, malo sutra....

MILCHO

http://www.centrotrans.com/udoc/sgk.pdf

tu kažu da se te godišnje karte mogu nabaviti na autobuskim stanicama u Sarajevu, Visokom, Ilijašu, Kiseljaku, Kaknju i Olovu,
te u turistickim agencijama Ferhadija, Visoko i Zenica. e pa sad zašto se ti zahtjevi za karte predaju u tim mjestima u ZE-DO i Srednje-Bosanskom kantonu kad važe samo za KS? ::|

The_Dubster

e pa upravo to... niĐe veze... samo imaju jaku reklamu pa se raja zaletila...

The_Dubster

Jučer i danas je jako tužan dan u CTS-u, naime jučer je iznenada preminuo jedan vozač ovog prevoznika poznatiji među narodom kao Mišo. :-[

Jučer je bio slobodan i otišao u ribu, i osjetio je mučnine i pozvao taxi da dođe po njega, kada je taksist došao, on je već bio mrtav. Sumnja se na srčani. :-\

Baš sam u petak došao sa njim iz Sarajeva. Ostat će zapamćen kao vozač koji je sve putnike nervirao sa svojom sporošću, a i sam je mrzio ljude koji sporo voze ispred njega, ne shvatajući da baš njegova sporina živcira njegove vlastite putnike. Čovjek koji je mnogo puta koristio trubu i grlo u vožnji od Vareša do Sarajeva, na liniji na kojoj je radio. Još dugo će se prepričavat njegove zgode i nezgode.... CTS je izgubio stvarno jednu vrijednu osobu i osobu koja je bila jedan od prepoznatljivih znakova na liniji Vareš-Sarajevo.

Nek mu dragi Bog podari vječni mir i odmor. :'(

tomo

Isuzu 421-J-397 viđen danas u Osijeku

MILCHO

Na liniji V'jećnica-Dobrinja danas viđen Transliner, koji vozi "za Džabe"

The_Dubster

Pa to je već postalo standardno. A jel obični ili je onaj troosovinac?

MILCHO

Citat: The_Dubster  u Svibanj 14, 2010, 18:30:29
Pa to je već postalo standardno. A jel obični ili je onaj troosovinac?
N316 Obični Transliner

The_Dubster

Jutros Steyr 066-E-911 Vareš-Sarajevo ostao u kvaru na Kobiljoj Glavi. Putnici su morali presjesti u jetliner Breza-Sarajevo, a kako je malo moglo stati, morali su sačekati liniju Visoko-Sarajevo ili Kakanj-Sarajevo. Zanimljivo je da ovaj steyr ima na lijevoj strani umjesto prozora stavljen komad plastike.

elvis

Pored najave za tuzbu ministra Krmpotica,u ovom clanku se nalazi i najava za kupovinu 10 novih gradsko-prigradskih autobusa...ja pretpostavljam MAN-ova...

http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/100519045

The_Dubster

Vrlo moguće, jer ako su u 90-im "neoplanizirali" firmu sad je "maniziraju"

a kad smo kod manova - 631-M-972 u Ilijaškoj garaži danas parkiran sa skinutim prednjim vratima i ona naslonjena na njega, a jučer je vozio...

aaaaa

Ja sam čuo da su vec kupili 10 autobusa gradskih sa klimom ali vjerovali ili ne radi se o kinezima ne znam kojim. Tako mi je prenio jedan čovjek međutim izvor informacija nije toliko pouzdan da se moze sa sigurnošću tvrditi.